Vihra adlı kullanıcının mesajları

    Siz o mandalın ahşaba zarar vermemesi için kurma kolunu sonuna kadar çekmiyormusunuz yoksa çektiğiniz halde mi kurulmuyor ?
    Benim tüfeğimde kurulma konusunda bir sıkıntı yok. Sadece o mandal kurduğumda ahşaba dayanıyor, kurma kolunu tekrar namlu altına kilitlemeden evvel o mandalı biraz öne itip kurma kolunu öyle kapatıyorum. Bu itme sırasında mandal kundağın 7 - 8mm bir bölümüne sürtünüyor ve oradaki ahşabın boyasını soyacaktır zamanla. Fakat bunu dert etmiyorum, evet olmasa daha iyiydi ama mekanik aksam sağlam olduğu sürece benim için çok önemli değil.

    MErhaba ilgilendiğiniz için teşekkür ederim...


    biliyorsunuz bu modellerde namlunun altında bir kurma kolu var..ben tüfeğimi kuramıyorum çünki bu kurma kolunun enmiyet mandalı kundağa sürtmeye başladı...


    halledilebilecek bir problem sanıyorum...birde menzil olarak güçlendirmek istiyorum...yapılabilecek bir şeyler varmı ?

    Emniyet mandalı derken pellet yükleme yuvasının hemen yanındaki parçadan mı bahsediyorsunuz (ekte resmini yolluyorum) ?
    Eğer öyle ise benim tüfeğimde de sürtüyor. Daha doğrusu kurma kolu son noktaya ulaştığında bu metal parça kundağın üst kısmına dayanıyor. Yanılmıyorsam legolas'ın ki de aynı durumdaydı.
    Hatta o sıkça atış yaptığı için o bölümün boyası soyulmuştu tüfeğin resimlerinden hatırladığım kadarıyla.
    [Resim Engellendi: http://s1b.directupload.net/images/081024/temp/6suo6kf9.jpg]

    Arkadaşlar, Gamo'nun 3-9x40 AO Mil-Dot modeli Yatagun'da stoklara girmiş. Diana 460 Magnum 5.5 tüfeğim için bu dürbünü satın almayı düşünüyorum. Dürbünün ağırlığı 465 gr ve önden paralax ayarı da mevcut. Ne dersiniz bu tüfeğe bu dürbün gidermi ?
    Kafamdaki bir diğer alternatif Nikko Platinum Nighteater 3,5-10x44 modeli idi (en hafif nikko bu olduğundan). Bu dürbünde mil-dot yerine LRX isimli artı kıl kullanmışlar ve mil-dot kullanan ürünlere benzer şekilde bununla da mesafe tahmini yapılabiliyormuş. Fakat bu ürün henüz stoklarda yok ve ne zaman geleceği de belli değil.
    Netice itibarı ile kısa vadede mil-dot'lı tek seçenek Gamo gibi görünüyor.
    Geçen gün ürünü bir mağazada inceledim fakat dürbünlerle ilgili herhangi bir bilgi / tecrübem olmadığından pek bir fikir sahibi olamadım.
    Satıcı da ürünü tanımadığından kendisinden fiyat dışında bilgi alamadım. Kutusu vs.'si de olmadığını vede mercek kapağı uydurmaya çalıştıklarını görünce kaçarcasına uzaklaştım ;hirr; :).
    Bu arada Gamo'nun web sitesinde de ürüne dair hiçbir detay bulamadım.
    Mail ile bilgi istedim, herhangi bir geri dönüş olmadı.
    Şu durumda herzamanki gibi sizlerin bilgi ve önerileri bana yol gösterecektir diye umuyorum. ;tacli#
    (Umarım en kısa zamanda benimde biraz boş vaktim olur ve tüfeğimle atışlar yapar ve gruplarımı sizlerle paylaşırım.
    Yeri gelmişken belki biraz konuyu dağıtmak gibi olacak ama, bilg. ortamında optik / mekanik nişancılıkla ilgili alıştırmalar yapılabilecek simülatör yazılımları varmıdır bildiğiniz ? :him:s )


    Herkese kazasız belasız, keyifli atışlar.


    Selamlar & Saygılar...
    Mehmet Çelebi

    Elinize, gözünüze sağlık, bir 460 kullanıcısı olarak tüfeğin neler yapabileceğini görmek mutluluk verici. :)
    Belki bu tüfeğe çok uygun olduğu söylenen FX 5.52 pelletlerle ve daha iyi destek ve dürbünle gruplar daha da geliştirilebilir ;d;

    Yatagun'a baktım şimdi tekar, stoklarda yok gibi görünüyor :him:s

    Düzeltiyorum, ben yanlışlıkla Dampa B (30 mm boğaz çapı olanı alışveriş listeme eklemişim). Dampa A stoklarda görünüyor.
    Hemen sipariş ediyorum, geriye birtek dürbün kalıyor ;tacli#

    Bence sen gez ile bir kaç atış yap. İyi olduğunu göreceksin
    Ben ilk şoku atlattım.


    Arada belirtmeyi unuttum, aslında hava şartları elverişsiz olmasına rağmen sıfırlama atışları sırasında elli kuruşa yakın grup ta çıktı. Fakat rüzgar atışlardaki istikrarı etkilediğinden, bir türlü tamamdır diyemedim (sağ vurmayı düzelticem diye sıfırlamayı tekrar bozdum :)).


    Anlayacağınız ben sizlerin yaşadığı sıkıntılar sonrası kendi tüfeğimi iyi şartlarda yeterince deneyememiş olmama rağmen gereksiz heyecana kapıldım.. :whistling:

    Bence sen gez ile bir kaç atış yap. İyi olduğunu göreceksin
    Ben ilk şoku atlattım.


    Araziye çıkma fırsatı bulursam yaparım tabi, yata yata paslandırmamak lazım makineyi :) .
    Ama itiraf etmeliyim ki mekanik nişangahtan ilk aşamada çok keyif alamadım. Hedefi net görmekte ve aynı noktaya odaklanmakta biraz zorlandım (odaklanma zorluğu desteksiz sayılabilecek şartlarda atış yapmamdan da kaynaklanıyor olabilir).
    Bu arada askerlik günlerim aklıma geldi de, g3'le atış yapmadan evvel gez ve arpacığı islendirirdik. İnanılmaz netleşirdi görüş, dedim acaba bunda da denesemmi :him:s ama kıyamadım ^^ .
    Neticede şahsi görüşüm şöyle; uzaktan şişe kırmak için mekanik nişangah yeterli gelebilir. Fakat hedef kağıtlarına grupman çalışmak için dürbün daha iyi sonuç verir.
    Şu durumda büyük bir heyecanla dampa ayak ve dürbünlerin stoklara girmesini bekliyorum. Bir yandan da ayakta destekli atışlar için bir monopod arayışına girdim. ;)


    Selamlar & keyifli atışlar..
    Mehmet


    Sanırım vihra panik oldu bir an için , benim tüfektetede sıkıntımı var diye. ;avci;


    Test sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum.


    Legolas;
    Okudum mesajınızı, ilgiyle takipteyim.. :)



    Headshot;
    Abi panik ki ne panik, dampa ve dürbünlerin stoklara girmesi sonrası deniyebilicem artık.
    Umarım mahçub etmeyecektir :)


    Selamlar..
    Mehmet

    Mehmet bey,


    Satın aldığınız silah yaylılar içinde ilk 3 e giren, yüksek kalitede bir silah, dediğiniz gibi, ağırlık olarak oldukça iyi ve güç olarakta iyi bir silah, sabırla zaman içinde yaylı olarak doğru karar verdiğinizi göreceksiniz, HW97 de oldukça iyi bir silah ama güç çok düşük.


    Dampalar satışa sunulduğunda bir tane satın alırsınız, dürbün olarak ise mercek çapı maksimum 44mm yi geçmeyen yaklaştırması 14x den fazla olmayan, daha doğrusu hafif bir dürbün seçmelisiniz.


    Mustafa Bey, sizin gibi deneyimli ağabeylerimizin verdiği bilgiler, görüş ve önerileri bizler için çok değerli. Bunun için herşeyden önce çok teşekkür ederim. Bu sözüm size ve değerli bilgileriyle forumumuza katkıda bulunan bütün arkadaşlara; iyi ki varsınız.. ;tacli#
    Diana 460 konusuna gelince, foruma yeni üye olduğum günlerde sizin tavsiyeleriniz üzerine diana 460'ı takibe almıştım. Birkaç hafta evvel de satın almak nasib oldu. Kafamın karışmasına neden olan şey ise Logolas nick'li arkadaşımızın aynı tüfekle yaşadığı sıkıntılar ve son olarak ta mod 48'le yaşanan problemler. Fakat dediğiniz gibi, öncelikle doğru ürün tercihleriyle set'i tamamlayıp sonra da sabırla çalışarak ürünü değerlendirmek gerekir. Tüfek konusunda beklentim hep şöyle olmuştur, ben doğru kullandığım sürece, isabetliliği yerinde olmalı. İsabetsiz atışlarda diyebilmeliyim ki sorun bende, tüfeğimde değil. :)
    Dürbün konusuna gelince, henüz stoklarda görünmemesine karşın, ilk aşamada düşündüğüm dürbün Bushnell Sportsman 4-12x40 idi. Gerçi Mil-Dot'lu bir model tercih etmemin daha yerinde olacağını söyleyen arkadaşlar da oldu fakat hem mil-dot'lu olan, hemde fazla ağır olmayan bir dürbün bulabilmek pek mümkün değil sanıyorum.


    Selam ve saygılarımla..
    Mehmet

    Vihra,
    Namlu düşüklüğü standart bir olgu değil, silahtan silaha fark edebilir. Bu nedenle aynı model dahi olsa, bir silahta sıfırlanabilen dürbün, diğerinde iş görmeyebilir.
    Bahsetiğimiz Leapers ayaklar namlu düşüklüğü yanında kaymayı da önleyecek şekilde tasarlanmışlar fakat şok emici (dampa ayak gibi) özellikleri yok. Bu ayaklarla "Air gun rated" yani yaylı havalı silahlar için imal edilmiş dürbün kullanmak şart.
    Patriot av amaçlı ve güçlü bir silah, güçlü tepme ve sarsıntı nedeni ile bir FT silahı olan HW97K ile aynı hassasiyette olması beklenmez.



    Anladım, demekki en doğrusu şöyle olacak; Öncelikle Yatagun'da dampaların stoklara girmesi ile birlikte kaliteli bir de dürbün seçip
    benim Diana Magnum 460 ile test etmek (belkide adam akıllı sıfırlama atışı bile yapmadığım tüfeğimle ilgili boşuna endişeleniyorum. :whistling: ).
    Sonrasında ortaya çıkan duruma göre Leapers'in ayağı düşünülebilir. Bu noktada sizin de belirttiğiniz gibi hem Diana 460'ın yarattığı tepme şoklarına dayanabilecek, hemde keyifle atış yapılabilecek nitelikte bir dürbün seçmeye çalışıcam. Tabi bulabilirsem :)


    Webley konusuna gelince, yanlış anlaşılmasın webley ile hw97k'yı kıyaslamak değildi amacım. Sadece şu kafamı kurcaladı, webley çok güçlü olmasına rağmen oldukça isabetli, hw97k ise webley'e göre nispeten daha az güçlü olmasına karşın yine son derece hassas iken mesela diana 460 bunların çok mu gerisindedir ? Neyse lafı fazla uzatmayayım, amacım sadece Diana tercihim konusunda hata yapıp yapmadığımı anlamak g;$i . Hoş çok ta alternatifim yoktu, webley 1. nesil bulabilmek zor (ki sıfır olması şartım vardı), hw97k'yı ise mekanik nişangahı olmaması ve diana 460'a göre baya ağır olması nedeniyle tercih etmemiştim.


    Son olarak minik bir itiraf, mesajları okudukça (uzak sıfır noktası, yakın sıfır noktası vb.) işin ne kadar başında olduğumu, bu konularda bilgimin ne kadar kıt olduğunu daha iyi anlıyorum. Alacak çok yolum var çok :)


    Verdiğiniz değerli bilgiler ve sabrınız için tekrar teşekkürler..
    Saygılarımla,
    Mehmet


    Diana silahlarda sıkça karşılaşılan bir sorun "barrel droop", namlu düşüklüğü. Yani dürbün kızakları ile namlu ekseni arasında aşağı doğru bir açı olması.


    İhtiyar hocam bir nokta kafama takıldı, dürbün kızakları ile namlu ekseni arasında açı varsa, bu açının olduğu bütün diana modellerinde aynı sorun yaşanır denilebilirmi ? Sıkça karşılaşılan deyince kafam karıştı. Yoksa durum şöyle mi, bu alttan vurmayı tolere edebilecek ayar sahasına sahip dürbünü olanlar bu sorunla karşılaşmıyor desek doğru olurmu ?
    Leapers yapımı ayağı kullansak dampa vazifesi de görürmü ? Teknik özelliklerinden anladığım kadarı ile şoku absorbe edici ve kayma önleyici özelliği var gibi.
    Umarım pyramydair türkiyeye ürün gönderiyordur, forumda bir araştırma yapayım bakalım. Tecrübe eden arkadaşlar vardır belkide..


    Çok başınızı ağrıtmayacaksa son birşey sormak isterim, dürbünle özel ayak kullanmak lazım ok, alıcaz inşallah. Henüz bir dürbünüm de yok zaten :) . Peki dürbünü bir kenara bırakacak olursak diana'lar iyi durumdaki yay, keçe ve namlu ve doğru sıfırlama ve tabiki iyi bir atıcının elinde mekanik nişan tertibatı ile de misal bir HW97K yada bu konuda da mevzubahis olan Webley patriot 1. nesil kadar güçlü ve isabetlidir denilebilirmi ? 8|


    Sabırla okuyup cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Başınızı ağrıttıysam affola..
    Selam ve saygılarımla..


    Mehmet Çelebi

    Balık dediniz yarama tuz bastınız. Biz pazar 11 civarı oradaydık. Büyükçekmece gölünü o halde görünce çok üzüldüm. O kadar vahim durumda olduğunu tahmin bile etmiyordum. En son iki üç sene evvel gittiğimizde göl olan yerler şimdi sazlığa dönmüş, su olarak ta geriye bu sazlık tarlanın ortasından geçen dere kalmış. Bu nedenle oltalarıma dokunmadım bile. Sadece amcam şamandıralı takımla birkaç küçük balık tuttu onları da incitmeden suya iade ettik. Bu arada baya da yağmura yakalandık, kendimizi arabaya atana kadar tüfeğime 15 - 20 damla yağmur damladı, her biri sanki tüfeğe değil de kalbime düştü :love: :) Amcam ya sağlam tüfektir o alman malı filan diye teselli ettiyse de arabada bez , peçete ne bulduysam alel acele imkanlar ölçüsünde sildim. Eve geldiğimde de dışından kuru bir bezle her tarafını iyice sildim. Boş sıkmak zarar verir diye kurup içini silmeye teşebbüs etmedim. Fakat sanırım içine birşey gelmemiştir. :)



    Selamlar..
    Mehmet

    Durun bakalım bu kaar karamsar olmayın. Tuka ( Mustafa Bey) bu silahı çok sevior. Sıkıntı yaşamadığını belirtiyordu.


    Yok yok karamsar değilim sadece birazcık huzursuz oldum. Fakat benim de güvencem forumdaki teknik bilgisi üst düzeydeki üstad'lar, tecrübeli ağabeylerimiz. :)
    Sanırım pek çok yerde övgüyle bahsedilen bu marka / modellerle ilgili çözüm bulma konusunda yardımlarını esirgemeyeceklerdir.
    Bu arada önceki mesajımda belirtmeyi unuttum, dünkü sıfırlama ve test atışlarında kullandığım pelletler FX Diabolo Exact 5.52 idi. Fakat fırtınamsı rüzgar için FX pellet, diana tüfek filan da pek farketmiyor sanırım.. :)


    Selamlar..

    Bu konuyu hiç anlamadım. Ya bizim silahlarda bir sorun var. Veya bunlar gerçekten diananın sorunları ve dile getirilmiyor . Mantıklı bir açıklaması yok gibi bu işin.


    Önce sizin 460 ile yaşadığınız sıkıntılar, şimdi ise Kadir Bey'in mod.48 ile yaşadıkları yeni bir diana 460 kullanıcısı olarak baya moral bozucu oldu. :(
    Hoş henüz uygun şartlar altında ne sıfırlama ne de uzun mesafeli atış şansım olmadı.
    Tüfeğimle ilk atışları dün büyükçekmece gölü kıyısında yaptık. Gerek havanın oldukça rüzgarlı oluşu, gerek büyük arpacık sebebiyle mekanik nişangahla nişan alma zorluğu, gerekse yağış nedeniyle desteksiz ve bir ara ağaç dalından destek alınarak yapılan atışlar iyi bir sıfırlama yapma şansı tanımadı. Bu arada yaklaşık 10 metre gibi bir mesafede sıfırlama yapmaya çalıştım, rüzgar ters yönden esiyor olmasına rağmen genel olarak biraz sağa çektiğini gözlemledim. Fakat dediğim gibi uygun hava şartlarında görmek lazım.. İyi bir dürbün edinip tekrar araziye çıkabilirsem benim diana 460'ın güç ve isabetliliği konusunda daha net fikir sahibi olurum diye umuyorum.


    Kazasız belasız, keyifli atışlar dilerim..
    Selamlar,
    Mehmet Çelebi