CihanH adlı kullanıcının mesajları

    Geçen haftaki yönetim-organizasyon dersince hocaya verdiğim örnekti hatsan. Konu temel yetenekti ve büyük şirketler üzerinden örnekler veriliyordu. Birinin temel yeteneği markasını satması, diğerininki işçilik kalitesi, bir diğerinin ürününü pazarlayabilmesi vs. dendi.


    Velhasıl hemen atlayıp hatsan dedim, hatsanın benim nazarımda temel yeteneği satış sonrası servisi. Çoğu hobisever servisi çok iyi olduğu için hatsanı tercih ediyor. Bir ara bu tartışmaya zannımca son noktayı koyan bir üye vardı adını hatırlayamıyorum, '' 100 adet hatsan ile 100 adet stoeger marka tüfeğin kaç tanesi servise gitmek zorunda kalmıştır, kaliteyi buradan anlayabilirsiniz.''


    Stoeger burda farazi bir örnek olarak alınmalı ancak asıl mevzu, bilhassa benim canımı sıkan durum; neden yurtdışına yollanan hatsanlar aynı sorunları yaşatmıyor oradaki son kullanıcılara? Neden bizim aldığımız bir hatsan yaylısı 50 atışta kundağını, 100 atışta yayını kırıyor?


    Bunun çözümü mükemmel bir servis ağı yerine satış öncesi kalite kontrolü, stabil bir üretim anlayışı ve uzun vadede insanları sıkıntıya sokmadan kullanılabilir ürünler üretmeleri olmalı. Servis işlevini yine korumalı ama ikameleriyle haklı bir yarış sürdürebilmesi için diğer fonksiyonlarını da yerine getirmeli..


    Bunlar olmadığı sürece kimse kusura bakmasın hatsanın ağzımıza çaldığı bir parmak bala yani çok iyi bir servis ağı olmasına kanıp hatsanın üretimi bir tüfek almak gelmiyor içimden. Bu yönden kral arms takdire şayan bir hareket yaparak pcp konusunda sektöre güzel bir giriş yaptı, pcp ilgi alanım olmamasına rağmen bu ilerleyişi destekliyorum.


    Üreticiler arasındaki rekabet her zaman iyidir, sonunda tüketici mutlu olur ;)

    Bülent abi elinize sağlık atışlar gayet güzel. Aklımda olan iki yaylı, aklımdaki kalibreler. Seni bulmuşken sorayım hemen, 10gr civarı jsb'yi 750 fps ile atıyo bildiğim kadarıyla x20, ama sahada durum nasıl oluyo. Bazen kağıt üstündekiler arazide örtüşmüyor çünkü..


    50 metre ve üstüne genellikle 6x zoom ile atış yaparım ben, düşme ne alemde olur o mesafelerde ölçebildiniz mi ? Yani taret kullanmadan atış yaptığım için o mesafelerde dot kullanılamayacak kadar düşme oluyor mu merak ediyorum ?


    Bu zamana kadar hep 5.5mm yaylılar kullandığımdan 4.5 benim için devrim olacak, şimdiden teşekkürler abi :)

    Bende de böyle bi şey var abi. 25 mermi kapasitesi var, pump action mekanizması ve üstünde 20mm dürbün rayı bile var :)


    Buna da bi şeyler yapmayı düşünürsen gönderiyim hemen, ev arkadaşımı vuruyorum arada ama çok sert atmıyor biraz güçlenmesi lazım 8o

    1. Alaşımlı pellet düşük gramajdaki gamo pba, platinium tarzındaki peletler. En yüksek fps onlarla kaydedilir ama en verimli atışlarımı jumbo rs ve jumbo express ile yakaladım ben.
    2. Benim soda şişesiyle son gittiğimiz atışa kadar pek işim olmamıştı. Ama 70-75 metreye kadar rahat bir şekilde soda şişelerinin kanına girdim. :D
    3. Mod 125 magnum bi yaylı, emir abinin de değimiyle ''uysallaştırılması gereken bir aygır'' :) Bu konuda karar senin, ben bi yaylının beni o kadar tepmesini istemediğim ve orta mesafede daha isabetli atışlar kaydetmek için atac almıştım.


    Şimdi tepmenin hakkını vermesi için ateşliye geçicem kısmet olursa. Tepecekse o tepsin, hakkıdır :thumbup:

    305 m/s 4.5mm olan modelinin fabrika verileridir. 5.5mm atac kullanıyorum ben de, kendim kronosunu yapmadım ama Yusuf abi yapmıştı aksu avın sitesinde vardı. 700-720 fps arası bir hızı vardı yanlış hatırlamıyorsam.


    Kısa mesafede oldukça isabetli ve orta mesafede etkili bir tüfek, desteksiz atışta beni hiç yormuyor. Destekli 80-85 metreye kadar isabetli atışlarım var. Tepmesi ve kurma sertliği mod125 ile kıyaslanmayacak kadar az. Atış esnasında da çevreye rahatsızlık vermeyecek kadar düşük ses çıkartıyor.


    Başka aklınıza takılan soru varsa yanıtlayabilirim :)