aron adlı kullanıcının mesajları

    Abi şimdi üst kapağı süzgeç gibi kullanarak (tencere kapağını hafif açıp makarnayı süzer gibi) süzdüm bi tanesini, büroda peçete ve pamuk var bi tanede cam kavanoz buldum altını pamukla dolduruyorum, peletleri ona boşaltıcam gamoları, aa ve diana içinde paket aranıyorum aynısını onlarada yapıcam, akşam akşam iş çıkardım başıma :)

    Bu markaya önyargılı yaklaşmak istemiyorum ama önyargılıyım napıyım #hims
    Yinede güzel görünüyor, Üstatlar umarım yakında inceler ve yorumlarınızı aktarırsınız

    Arkadaşlar ben de Jeep Patriot e Astra dizel kullanıyorum
    Jeep Patriot + ları
    1 Güzel bir dış dizayn
    2 Bu sınıf araçlar için uygun fiyat
    3 Düşük vergi sınıfında motor hacmi ve dizel motor (2000 cc)
    4 Marka prestiji
    5 Konfor
    6 Makul tüketim
    Jeep Patriot - leri
    1 Kalitesiz işçilik özellikle kalıp kenarlarında plastik artıkları temizlenmemiş
    2 jeep görüntüsüyle beraber biraz station wagon goruntusune sahip
    3 Ön farlar yuvarlak değilde kare olsaydı (Bu göreceli)
    4 otomatik vites dizel seçeneğinde yok


    Opel Astra Cdti
    + ları
    1 Kompakt Yapı
    2 En düşük vergi dilimindeki motor hacmi (1300 cc)
    3 Yol tutuş
    4 Yeterli Donanım
    - leri
    1 Yüksek tüketim
    2 Özensiz işçilik
    3 Berbat ötesi servis
    4 Turbo açıncaya kadar (1750-2000 devir) çile çektiren motor (Turbo açınca nefis)
    5 Lastikler


    On üzerinden bir değer verilecek olsa Jeep patriot 7, Opel Astra 6 :)


    Bu msj ı yazdıktan bir gun sonra bu akşam (29.01.2008 Salı) Patriotla market alışverişine gittim bagaj kapağını açmak isterken tavandaki buzdan dolayı zorlandı umursamadan yüklenerek açtım ve üst kapaktan kasaya birleşme yerinde yaklaşık 10 cm uzunlugunda yarım santime yakın genişlikte olan bölüm yukarı doğru eğildi. Yahu bu ne biçim saç. Herhalde bi kaza yapsak akerdion gibi bükülecek. Dün 7 vermiştim bugun 4 e çekiyorum :( Büronun balkonundan öylece tavana bakıyorum ve sinir olmaya devam ediyorum ;#^+.

    slm arkadaşlar ben benim tüfeğin namlusu her 250 atış sonrası namlunun içine siprey yağ püskürtüyorum ve namluya giren yağın namlunun diğer ucundan çıkmasını sağlıyorum nedenmi namlunun içinde kalan saçma parçacıkları bu şekilde birnevi dışarı çıkmasını sağlıyorum ki öylede oluyo...sonrasımı o temiz yağ namludan çıktığında siyahımsı gibi bir renge bürünüyo...sonrasında daha önceden hazırladığım saçma büyüklüğündeki pamuk parcacıklarını ortalama 6 adet bunlardan 3 tanesini siprey yağ ile yağlıyorum ve bu 3 tane yağlı pamukğu en sona bırakıyorum...diğer 3 tane pamuk ğu tek tek namlunun içine koyup tetiğe basıyorum son işlemde ise o yağlı olan pamuğu namluya koyup tetiğe basıyorum...şahsen ben bu şekilde temizliyorum namluyu ayrıca her 500 atışda daha önce açık hava bekletdiğim mazot dan namlunun içine bir şırınga yardımı ile mazot enjekde ediyorum sonrasında namlunun her 2 tarafınıda yumuşak plastik ile kapatıp namluyu çalkalıyorum 10 15 dakika bekletiyorum mazotu namlunun içinde sonra kala mazotu boşaltıyorum ardından namluyu güneş koyuyorum yaklaşık 1 bekletiyorum...NOT; bu mazotlama kısmını tüfeğin namlusunu yerinden çıkardıkdan sonra yapıyorum....) sonrasında namluyu yerine taktıkdan sonra tekrardan daha önceden hazırladığım saç ma büyüklüğündeki pamuk tanecik lerini saçma haznesine koyup tetiğe basıyorum bu işlemi 5 6 kez yapıyorum.işlem bu kadar arkadaslar namlu pırıl pırıl ... ;tese;kkur;tese;kkur


    Amma uğraşıyormuşsun yahu. Yok bu iş böyle olmayacak, bir kaç ay daha sıkıcaz dişimizi. Temizleme peletleri geliyor nasıl olsa :thumbup:

    Kulak pamuğu 5,5 lara küçük gelsede sorun değil, bayanların neyde kullandığını bilmediğim bi modeli var. 5,5 lara rahat olur. Tahminim makyaj silmeyle ilgili bi şey aynı kulak çubuğu gibi yapısı sadece daha büyük

    Misinayı ters taraftan (pellet yükleme haznesi) sokarak yürütmeye çalış. Ucu namludan çıktıktan sonra hazne tarafındaki ilmeğe yağlı bezi sıkıştırıp namlu ucu tarafından misinayı çek.


    +1 (bez yerine ayakkabıcılarda satılan kışın ayakların üşümemesi için yün yada keçi kılından yapılma keçeler vardır 2 YTL civarı olması lazım. Ondan alıp bir parça kesip misinaya bağlanabilir.)

    Merhaba arkadaşlar, havalı silah seçerken forumda günlerce birbirimize soruyoruz, bilgi ve tecrübelerimizi paylaşıyoruz, aldıktan sonrada artı ve eksilerini yazıyoruz. Hobiler bölümüne baktığımda bayağı otomobil meraklısı arkadaş gördüm. Arkadaşlar araç sahibi olanlar araçlarının marka özellik artı ve eksi yönlerini burada yazıp oluşturursa araç alacak yada almayı düşünecek arkadaşlara bir fikir vermiş olunabilir. Sonuçta At, Avrat, Silah demiş eskiler, E Avrat olayını es geçelim günümüzde at yerini arabaya bıraktığına göre silahları yazdığımız gibi ve araçlarıda yazalımmı ne dersiniz. Hem böylece ciddi paralar tutan araçlarda belki yanlış yada kötü bir aracı bir arkadaşımızın seçmemesine yardımcı olmuş oluruz. :)

    Serinin Devamı :thumbup:


    AR2078A : 4,5 mm. 600 fps, 5,5 mm. 420 fps CO2 gazlı
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/AR2078A.jpg]


    QB78 : 4,5 mm. 600 fps, 5,5 mm. 420 fps CO2 gazlı
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/QB78.jpg]


    EM611 : 4,5 mm. mevcut CO2 gazlı, 1.sınıf müsabaka silahı (imiş)
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/EM611.jpg]


    KL-3B : 4,5 mm. 850 fps, 5,5 mm. 650 fps
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/KL-3B.jpg]


    BAM XS-B5-10 : 4,5 mm. 420 fps - crosman 2100 tarzında pompalı 10 pelet şarjörlü
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/B5-10.jpg]


    BAM XS-B9-1 : 4,5 mm. 750 fps
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/B9-1.jpg]


    BAM XS-B3-1 : 4,5 mm. 600 fps, 5,5 mm. 420 fps En çok satan model
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/B3-1.jpg]


    BAM XS-B21 : 4,5 mm. 1.100 fps, 5,5 mm. 900 fps ABD de en çok satan model
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/B21.jpg]


    Bir kaç tanede Hatsanın ufak ve Torunun modellerine benzeyen var.

    Bam çin malı ama, hakkında yazılanlar hiç de kötü değil, her ne kadar doğru bilemem ama özellikle B40 modeli için orjinali TX den aşağı kalmadığı söyleniyor. Firma yapı bakımından bana biraz Hatsanı hatırlatıyor. İlk tecrübe ateşli silahlar üzerine, daha sonra havalı silahlar piyasasına giriş. Hatsanla farklarına gelince, klasik çin politikası uygulayıp yapılanı kopyalamışlar. Hatsan ise kendine has silahlar üretmiş. Bence kısa vadede pazarlama açısından Bam daha şanslı görünüyor. Özellikle B40 ve B50 bayağı ses getirecek gibi.

    Çin Yapımı Bam marka tüfekler, kalite konusunda nasıllar bilemem ama görüntü, özellik ve fiyatlar pek de fena değil.


    B40 : 4,5 mm. 1.050 fps, 5,5 mm. 850 fps 254 USD - ABD fiyatı
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/B40.jpg]


    XS-B28 : 4,5 mm. 1.250 fps, 5,5 mm. 1.000 fps 194 USD - ABD fiyatı
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/sitebuilder/images/B282-509x79.jpg]


    XS-B50 : 4,5 mm. 1.000 fps, 5,5 mm. 1.000 fps 299 USD - ABD fiyatı
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/B50.jpg]


    XS-B51 : 4,5 mm. 1.000 fps, 5,5 mm. 1.000 fps 319 USD - ABD fiyatı
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/B51.jpg]


    XS-B30-1 : 4,5 mm. 1.100 fps, 5,5 mm. 900 fps 159 USD - ABD fiyatı
    [Resim Engellendi: http://www.xisicousa.com/images/B30.jpg]

    Dün akşam Mustafa abi bu silahın gelmesi için bi çalışma yapmayı düşünürmüsünüz diye yazacaktım, ama meydan avın distribütör olduğunu duyunca ve birde forumda görünen her markayıda istemeyin dersiniz diye yazmamıştım. Ama bu silah hakkında çalışma yapacağım diyince olay bitmiştir. :thumbup:

    airgunturk.com/attachment/809/


    Selam arkadaşlar bugün poligonda Raider ile grup denedim. Denemeleri aynı hedefe 10 mt reden benchrest üzerinden 10 atış halinde ve her bir gruba geçmeden önce silahı 190 bar doldurarak yaptım. Denediklerim Air Arms Diabolo Field, Crosman Match, Gamo Pro Hunter ve H&N Diabolo Baracudaydı. Gamo inanılmaz sapıttı. Gruptanda belli olduğu üzere baya istikrarsız. Air Arms istikrarlı ama hafif bir pellet. Crosman ise ( tahminime göre Benjamin daha iyi sonuç verecek ve fiyat performansta en cazip olan ) biraz daha iyi sonuç verdi. Ve adı gibi ağır abi H&N Diabolo Baracuda inanılmaz bir pellet artıkılda nereyi görüyorsanız oraya atıyor. Fiyatını resmen hakediyor. Açık alandaki denemelerimide en yakın zamanda paylaşıcam.


    sayın jarhead bu silaha kullanıcı olarak bir puanlama vermek isteseniz on üzerinden kaç verirsiniz tarafsız kalmaya çalışarak