wolf70 adlı kullanıcının mesajları

    İyi akşamlar. Levent Bey mümkünse görsel atabilir misiniz?

    Öncelikle geçmiş olsun. Değişim yapmalarına sevindim sizin adınıza. Demek halen müşteri memnuniyetini ön planda tutan yerler varmış :) . Arkadaşımda 125 yaylu sniper 6,35 var. İnanın güç konusunda inanılmaz bir tüfek. Fakat, dikkat edin atışlardan sonra güçten dolayı her yeri gevşiyo tüfeğin. Vortex olanı bilmiyorum. Ama yaylıdan daha iyi olacağını düşünüyorum.

    Asıl bu konuyu açma amacım 5.5mm yada 6.35mm ince mehmetin point lead saçmalarını atabilecek bir tüfek almaktı.Şekli ve etkisinin güçlü olacağı düşüncesi ile ince mehmet kullanmak istemiştim. Sizin tavsiyenizi dikkate aldım. Bu nedenle 5.5mm kalibreyi eledim ve mod 135qe vortex 6.35mm siparişimi verdim bugün. Ayrıca 2 kutuda ince mehmet 42grain point lead saçma bile aldım hazırlık olsun diye ^^

    İyi akşamlar. Tüfeğiniz hayırlı olsun. Bence dürbün için dampa ayak alın derim öncelikle. Halen varsa yatagun marka alınabilir Yusuf beyden. Fiyat olarak diğer markalara göre uygundu diye hatırlıyorum. Bütçe uygunsa tabiki sport mach daha iyi olur. Ben yaylılarımda bile rodajı beklememiştim vede sorun yaşamamıştım.Vortex de hiç sorun olmaz bence. Dürbün sıfırlamasını yapmaya gitmeden önce ayna yöntemiyle ayar yapın derim. Forma aratırsanız detaylı anlatımı var. Ben çok faydasını görmüştüm bu yöntemin.

    Aman kardeş evden kovulmayalım malum kış ağır bu sene ^^ Ben kurmasını zor bulmadım. 1.66m 71 kiloyum. İnan çok tüfeğim oldu. Bana kurması zor gelmedi.
    Ağır olmaya gerçekten çok ağır. Fakat inanılmaz derecede isabetli atış yapıyorum. Şimdi de atıştan geldim iş çıkışı yarım saat attım. Tüfeğin dengesi ağırlığına göre çok iyi.
    Stoger x20 suppersor var. 3.100gr dürbünle 3.500gr oluyor. Ama 10sn nişan alsam titremekten hedef şaşıyor. Damla ayak seçiminiz çok iyi. Yatagun var bende de. Bana parasına göre yeterli geliyor.

    İyi akşamlar kardeş. 2saat önce bende bu tüfeğin 4.5 olanından aldım ve göz gez arpacık salladım. Bu dürbünsüz kullandığım ilk tüfeğim. İnan şok içindeyim. Ağırlık hariç 10 numara 5yıldız verdim. Dürbüne gelince damla ayak mutlaka kullanmalısınız. Ayarın bozulmasını engeller. Hawke marka dürbünleri incele bence. 200-2.000 TL arasında modelleri var. 200tl olan modelini bile alsan çok memnun kalırsın. Tecrübe ile sabit...

    Ülkemize ne kadar cok farklı marka ve model tüfek girerse, bizlerinde bilgi ve tecrübeleri de artmış olacaktır. Yerli firmaların da kalite ve çeşitlerini arttırmaları acisindan da tetikleyici bir etki yaratacaktır. Bu arada hayırlı olsun kazasız belasız iyi günler de kullanın inşallah.

    Merhaba benim tercihim teneke kutular ve merak ettiğim mesafeler 100m ve üzeri olanlar. Özellikle yaylı havalılar ile bu mesafeleri deneyebilir misiniz?
    Malum pcp lerde bu mesafeler çokta zor değil. Ama iş yaylılara gelince bu mesafeler ciddi anlamda zorlaşıyor. Değerlendirmeniz dileğiyle.
    Simdiden hayırlı bayramlar!

    iyi akşamlar Yasins kardeşim. Optik merkezi (sağ-sol ve yukarı-aşağı) aldıktan sonra, örneğin ben 50m olarak sıfırlama yaptım. Bu sıfırlamayı yaparken sadece, yukarı klik ayarını değiştirdim. Optik merkezden asıl kasıt, sağ ve sol ayarı tam ortlamak bence. Bu sayede attığınız mesafe ne olursa olsun, hedefi her zaman tam merkezinden vurabilirsiniz.
    Özetle, dürbünü sağ-sol ve yukarı-aşağı merkezledikten sonra yapacağınız tek şey atış yapacağınız mesafeye göre yukarı klik ayarını değiştirerek, dürbünü atışa hazır hale getirmek. Ben şimleme falan yapmıyorum. Dürbün Mildot lu olduğu için. 50 metreye sıfırladiktan sonra atacağım mesafeye göre Mildotlardan yararlaniyorum. Dürbün hawke Vantage 3-9-40 AO. Optik merkez ayarını ayna yöntemiyle yaptıktan sonra,50m için 50klik yukarı aldım. Sacma kola tenekesinin tam ortasında idi. Sonra 70 metre için hedeften 2 dot yukarı nişan aldıktan sonra, sonuç yine aynıydı. Saçma tenekenin ortasında.

    Merhaba Emir Bey. Bir insan bir hobiye ancaj bu kadar yakışır. Retay görsel olarak hep beğendiğim fakat malzeme ve işçilik olarak emin olamadığım bir tüfekti. Bu tüfekle ilgili daha detaylı incelemelerinizi bekliyorum. Bence tüm hobidaslarimizin imkanları nispetinde Hatsan, Kralarms dışındaki diğer yerli markalarimizla yaşadıkları tecrübe ve deneyimlerini burda paylasmalilar diye düşünüyorum.
    Teşekkürler&Saygılar