wolf70 adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba arkadaşlar. Cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Pellet konusunda jsb ve crosman hariç deneme yapmadım. 13,43 grain ve 14,35 grain pelletler arasındaki denemelerimde en iyi jsb 14,35 grain pelletten verim alabildim. Denemelerimi tavsiyeleriniz doğrultusunda tekrar yapacağım.
    Görüşmek üzere.

    Merhaba arkadaşlar. Son havalı tüfeğim Benjamin Titan Nitro piston 5,5mm ile iki gün önce akşam iş çıkışı yaptığım uzun mesafe atışlarında en uzak 100m atışta istediğim performansı bir türlü alamadım. Tüfek 950fps gücünde. Pellet Jsb 14,35 grain. Dürbün hawke Vantage 3-9-40 AO (Mildot) dürbünü 100 metre ye sıfırlamaya çalıştım. Ama yinede hem isabet hemde güç konusunda tatmin olamadım. Sizce de 950fps gucundeki nitro pistonlu bir tüfekten çok sey mi bekliyorum? Bu gucteki bir tüfeğin en etkili ve isabetli menzili ne olabilir? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Arkadaşlar benimki sadece tavsiye. Önceden kendimde doğada cam şişelere atış yapıyordum. Ama kırık cam parçalarını toplayamadığım bu nedenle de çevreyi temiz bırakamadığım için ve benden sonra olurda atış yaptığım alana insan yada hayvan bir canlı gelirde bu sebepten zarar görür düşüncesinin yarattığı vicdani rahatsızlık nedeni ile artik kola tenekelerine pet şişelere yada kartondan hedeflere atış yapıyorum. Eğer sizde bu cam kırıklarını toplayamiyorsaniz parçaları kolay toplanabilen yada parçaları dağılmayan hedeflere atış yapın lütfen.
    Herkeze keyifli atışlar.

    Stoeger x20 suppressor 5,5mm tufeginizde 13,43 grain üzeri kesinlikle kullanmayın. Denemelerimde 13,43 grain üzeri pelletler hedefe ulasamadan çok daha fazla düşme yapıyor (50m ve uzerinde ). Bu arada Jsb bu tüfek için en ideal pellet bence.

    Herkese merhaba. Birçok araştırmadan sonra bu forumdan edindiğim değerli bilgiler ile stoeger x20 suppressor aldım. 35 metrede hediye dürbünü ile soda şişelerini rahatlıkla vurabilirken, 50 metre atışları için hawke 3-9x40 AO ve yatagun dampa ayak aldım. Fakat 15 metrede sıfırlama yaptıktan sonra 50 metrede şişeleri vuramamaya başladım. 35 metreden 50 metreye geçtiğimde bukadar zorlanacağımı sanmıyordum yada benim ayarlarımda bir sorun var. 50 metrede 6x de 2 mil dot fark ile yaptığım atışlarda genellikle başarı sağlıyorum fakat bu mil dot fark ı ile atmak bu mesafede çok değil mi ? Ayrıca ben 50 metrede 9x ile atış yapamayacak mıyım ? Çünkü ne yaptıysam 9x ile başarılı olamadım. Yani 4 mil dot fark ile attım defalarca ama yine olmadı . Vidaların sıkılığını defalarca kontrol ettim. Bu mesafedeki bu beklentiyi başarmak çok mu zor yoksa ben mi önemli bir hata yapıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. 150 pelet attım ( jsb extac RS 13.43 ) ama koca gün zevksiz bir şekilde geçti gitti .

    Merhaba değerli hobidaşım. Aynı marka ve model tüfek, dürbün ve dampa ayak bendede var. Anlayacağın herşey aynı. Dürbünü 9x 'e ayarla. Sonra eğer sürekli 50m ve üzerinde atış yapmak istiyorsan dürbünü 50 metreye sıfırlamalısın. Bu tüfekle 60 metre de kalın bir şişeyi rahatlıkla patlatirsin. 70 metreden de rahatlıkla isabet sağlarsınız. Fakat üzeri mesafelerde tüfeğin gücü yetersiz kalıyor yaptığım denemelerde gozlemledigim bu. Fakat 70m ve altı mesafelerde tüfek çok isabetli dürbün ise harika.