metalruh adlı kullanıcının mesajları

    Evet normalde dürbünlerin darbeye dayanıklı olması gerekiyor ki kaliteli ve pahalı dürbünlerde bu şekilde.
    Fakat ucuz optima vs gibi çin malı dürbünlerin kalitesi düşük olduğu için bu tür güçlü tüfeklerde çok çabuk dağılıyor , ben mod85 de iki dürbün birde reddot dağıttım bu şekilde :) üçünün markasıda optima idi


    anladım ucuz etin yahnisi olayı yani :) size de çok geçmiş olsun bu arada hasarlara üzüldüm :(

    cahilliğimi bağışlayın. merak ettiğim konu şu. tüfeklere takdığımız bu dürbünleri üretici firma en sert tepmeleri de göz önünde bulundurarak zarar görmeyecek şekilde dizayn etmiyormu. yada merceklerin yerleştirildiği yere kauçuk ve benzeri soğuracak conta koymuyormu. yani dürbünün yanında çıkan bi kitapçık yok mutlaka dampa ayakla kulanın diye birşey de demiyor :/ bu tecrübeyle kazanılmış bir bilgimi. çok sorguluyorum kusura bakmayın :)

    Asil bey istek ve imkan var çok şükür. Yalnızca ihtiyaç olması gerekiyor yapmam için :) bunu yaparken bayağı bir zamanımı aldı. Umarım optiğe zarar vermez ve dampaya ihtiyacım olmaz :D


    Korel131 bey şamrel dediğiniz bisiklet iç lastiği oluyor dimi? Oring veya başka bi lastik nasıl koyarım bilmiyorum zira dürbünü sıkan daire çapı dürbünle aynı çapta. Ben azıcık teflon bant sarmıştım kalınlık yapmaması için.

    Evet düşük libre ile başlamakta yarar var. Yaya tam hakimiyetten sora libre artırmak yerinde olur bence.


    Ali Tekin bey zihgiriniz güzel gözüküyor elinize sağlık. Dediğiniz gibi bol pratik yapmak şart hatta formu korumak ve gücü arttırmak için hergün kepaze denilen hafif bir yay ile çekiş yapmamız tavsiye ediliyor.


    Korel131 evet dükkanınızı biliyorum yolum düştüğünde inşallah uğrayacağım size. Teşekkür ederim.

    cevabınız için teşekkürler. Ben de kore malı samick marka kanatlı av yaylarını düşünmeye başlamıştım en son olarak. :)


    Kanatlı yay hiç kullanmadım ama samick'in SKB modeliyle atış yaptım gayet iyi bir yay. hele 60libre olursa tadından yenmez :) kanatlı yay alırsanız atış yapmak isterim yayınızla

    cocobolo malzemesinden olan renk olarak çok güzelmiş.


    Bu arada imzanızdaki grozeri gördüm. Bir ara alma niyetiyle bir müddet araştırmıştım ancak zaman ayıramadım doğrusu. Soruma gelirsek grozerden memnunmusunuz? Gerçekten dedikleri gibi tamamen doğal malzeme mi?


    Cocobolo gerçekten çok güzel bir ağaç rengi gibi kokusu da çok hoş. İşlemesi kolay. yağlı bir ağaç olduğundan iyi zımparalamayla kendiliğinden parlıyor.
    Grozer ile ilgili sorunuza gelecek olursam bendeki model bir replikadır içinde ahşap ve fiberglas vardır. doğal malzemeli yayları daha pahalı olduğu için bu yayı almıştım. yaydan memnunum yalnız yayın ömrü çok fazla uzun değil. tabi bu kullanım sıklığınıza da bağlı. İlle Türk yay tipinde olsun demiyorsanız kore yaylarını öneririm.

    Merhaba arkadaşlar. Hedef vurma aşkı ilk olarak okçuluk ile girdi hayatıma, yaklaşık olarak iki buçuk yıldır geleneksel Türk okçuluğu ile uğraşıyorum. bu başlıkta, sizlerle, yapmış olduğum bazı Zihgir örneklerini paylaşmak istedim.

    :thumbup: evet arkadaşlar ayaklar bitti :) paletim olmadığı için atış testi yapamadım henüz :D ayakları silaha sabitledikten sonra dürbünü iyice sıktım ve sora ayakları söktüm rahatlıkla sök tak yapılabiliyor. sanırım sök taklarda dürbün sıfırlama gerekmeyecek diye düşünüyorum. bunu test yaparak da deneyeceğim. silahın tepmesini soğurma olayını düşünmemiştim yaparken. umarım optiğe zarar vermem :huh:

    evet arkadaşlar ayaklar bitti yalnızca iş yerimde uygun uzunlukta cıvata olmadığı için bağlantı gerçekleştiremedim.
    malzeme alüminyum lama sanıyorum 5000 serisi. et kalınlığı en ince yerlerde 4mm'den oluşuyor. biraz ağırca oldu sanki yarın hassas terazi ile tartacağım inşallah.
    ayağın kızağa geçiş boşluğu yaklaşık olarak 0.05mm. dürbün ise yuvada boşluksuz oturuyor.. araya bir şey koymadan dürbünü sıkarsam sorun olur mu acaba? eskisinde bant gibi bir şey vardı altında üstünde..

    İsmail beyin mesajını iyi niyetle yazdığının farkındayım. eleştirilerinde haklı, öncelikle yaptığım üretimin benim için bir masrafı olmadığını belirtmeliydim,belki bu yüzden bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir. yapmak istediğim ayağın muadillerinden hiçbir farkı yok, sadece optima dürbünün yanında gelen standart ayak kaydırdığı için kaydırmayacak daha sağlam birşey yapmak istedim. Xiphias bey oring ile ilgili önerilerinizi dikkate alıcam. ben öncelikle teflon bant sarıp sıkmayı düşünüyorum ama olmazsa oring uygularım.