gokaysah adlı kullanıcının mesajları

    Arazideki uzun mesafe atışlarınızı ve sonuçlarını gerçekten dört göz ile bekliyorum. Tüfeğin hangi pelleti seveceğini, kaç metrede neler yapabildiğini bilmek tüfeğimi daha iyi tanımamı sağlayacak. Bu arada kendi çevremde bu tüfeği görüp de tipini, tasarımını beğenmeyen olmadı. Resmen eline alan hasta oldu. İlk tüfeğim Remington Airmaster 77 den sonra isabetli bir karar verdiğimi düşünüyorum.

    Tebrikler, çok güzel bir inceleme ve grupman olmuş. Benim de İki hafta önce çok beğenerek aldığım bir tüfek. Ağırlığı ile olsun, kundağı ile olsun estetik açıdan bence gerçekten etkileyici. Şuan alışma evresindeyiz, henüz dürbün takmadım, rodajını tamamlamasını bekliyorum. Umarım ben de böyle güzel gruplar çıkartabilirim.

    5.5 mm aldım ben. Gücü gayet yerinde. Dün 10 metreden eski 3 cm kalınlığında bir ajandaya attım. Ajandanın Kapakları sert olmasına rağmen delip geçmiş arkasındaki saksıyı da delmiş.


    Tek beni düşündüren kurarken yaşadığım sıkıntı. Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum acaba diye düşünmüyor değilim. Dün yine kurma kolunu aşağı indirdiğimde yandaki mandal hareketsiz sert bir şekilde kaldı ve kurma kolu geri kapatılamadı. Ancak o mandalı bir hayli Zorlayınca kapatabildim. Böyle olunca da tetik boşa düşüyor, tekrar kurmak durumunda kalıyorum. Can sıkıcı bir olay.

    Özledim bu tüfek ile atış yapmayı. Güzel bir hissi vardı, tepmesi az, hafif ağırlığı ve yüksek isabeti ile. En yakın zamanda Meydan Av ı ziyaret edip teşhis ve tedavi için görüşeceğim.

    Merhaba Arkadaşlar,


    Crosman markasının bu güzide havalı tüfeği ilk tüfeğim olmakla beraber inanılmaz keyifli ve eğlenceli bir tüfekti. Fakat zannedersem yıllara yenik düştü. Kundaktan kurmalı bir model, yani tüfek gücünü kundağı aşağı yukarı açıp kapatmayla içeri hava sıkıştırarak sağlamakta. Yalnız artık içine hava dolmamakta. Bu tüfekten anlayan götürsem tamir edebilecek bir yer var mıdır acaba?

    Evet , bahsetmiş olduğunuz mandal kurma kolu emniyeti olmakta. Kurma kolunu aşağıya indirdiğinizde o mandala bir kere basıyorsunuz ve sonra indirdiğiniz kurma kolunu kolayca geri kapatıyorsunuz. Ben ilk seferde o mandala basmadan kapatmaya çalıştım, kitlenir gibi oldu kurma kolu. Tetik emniyetini açıp kapadım baktım olmuyor, aldığım yeri arayıp destek aldım, o mandalı biraz ittirince düzeldi. Şuan bir sorun yok.

    Forumlardaki araştırmalardan sonra ahşap kundak olan Dominator 200W modelinde karar kıldım ve Aksu AV'dan satın aldım. Öncelikle görünüş olarak gerçekten çok güzel bir tüfek. Biraz fazla ağırlığı ile ele oturuyor ve oturaklı bir his veriyor. Silahın bu ağırlığı atış sırasında rahatsızlık vermiyor. Hayatımda ilk defa alttan kurma tüfek kullanacağımdan ve bu tüfekte de kurma kolu emniyeti olduğundan bir müddet ne yapacağımı çözemedim. Kurma kolu kilitlenir gibi oldu fakat sonra işi çözdüm. Şuan herhangi bir sorun yok.

    Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katılan biri olarak ben de bu tüfeği merak ediyorum. Alma düşüncem var fakat hakkındaki yorum sayısı gerçekten az. Örneğin 5,5 mm lik pellet ile güçsüz mü kalır ya da 4,5 mm alsam bir dezavantajı olur mu? Ağır bir tüfek acaba tepmesi nasıl? Tüfek piyasaya ilk çıktıktan sonra Üzerinde bir geliştirme yapıldı mı acaba?


    Bu gibi sorular vak aklımda :)