mustafa_81 adlı kullanıcının mesajları


    Anladım şimdi. Yani düzgün bir namluda orta noktadan tezgaha bağlayarak çevirip içine baktığımızda düzgün bir yapı görmemiz gerek uçlarda salınım olsa bile. Buseferde gövde ile namlu arasında bir hiza farkı olur ki bunuda sanırım Shiming ile çözüyoruz. Sıkıntı yaptı bu namlu işi bende, kafam karıştı biraz :)


    Valibey sanırım ben anlatamdım kastettiğim sizinde belirttiğiniz gibi merkezde sanki kaçıklık var gibi yani mekanizmaya geçirdiğimiz kısımdan tezgaha bağladık çok fazla salınım var uç taraftan bağladığımızda o kadar değil.

    Ertuğrul bende göndermeyi düşünüyorum Pazartesi nasipse. Fakat gelecek olan namlu ki değişirse tabi onun düzgünlüğü hususunda endişelerim yok değil. Özellikle her iki uç taraflarında tornada işlenmiş olan bölgeler ile namlu gövdesi arasındaki parallelik konusunda.

    Arkadaşlar bugün tanıdık bir tüfekçiye gittim namluyu söktük, namlu gerçekten eğri çıktı. Shimming için kullandığıma benzer "V" bi aparatla namlu içine ışık tutarak döndürdük gerçekten namlu yamuk. Tornaya bağlayıp kontrol edelim dedik, benim namlu olmuş bellydancer. Sonra youtube da izlediğim şu video geldi aklıma aynen videodaki gibi hatta dahada kötü. Hatsan teknik servisi aradım (düştüğünü söylemedim) ordaki yetkili ile görüştüm bana isabette sorun olup olmadığını sordu cevap bile vermemi beklemeden isabette sorun yok ise problem olmadığını söyledi (bu nasıl bir zihniyetse, eğri bir namlu ile dürbünü nasıl paralel tutacaksam). Biraz ısrarımla servise göndermemi bi kontrol edeceklerini söyledi.
    Tornaya bağladığımızda bişey farkettim namlunun eğildiği yer(ler) ile ismini bilmiyorum (ama şu kundağın uç tarafındaki kundak - tüp - namlu bağlantısının olduğu parça) alakası yok yani orda çok az bir bukulme var tabi ama daha fazla uç tarafta var. Hani kırbaç etkisi ile büküleceği yer bu parçanın olduğu kısım olmalı mantıken. Ama bükülen yer namlunun pellet çıkış tarafından 10 cm gerisi (moderator hariç). Link verdiğim bu videoyu ilk izlediğim de namlunun tornada tam olarak merkezlenmediğini düşünmüştüm, buna istinaden namlunun diğer ucunu gezer puntaya bağladık sonuç yine aynı, iki adet punta yaptık ((punta)> ---namlu--- <(punta) gibi tezgah hatasını ortadan kaldırmak için ) namlu içinden bağladık tezgaha sonuç yine aynı . Namluyu mekanizma içine soktuğumuz yer ile parallelliği hiç yok gibi, diğer uç yani çıkış ucu biraz daha merkezli nispeten. Bu da düşme ile olabilecek birşey gibi görünmedi gözüme açıkçası. Namlu düzeltme ile ilgili aşağıdaki videoyu izlemiştim bu konuyu okuduktan sonra. Komparatör yardımı ile bükülme yönlerini tayin edip hafiften düzelttik ama çok zorlamak istemedim yukarıda yiv setlerde çatlak yada bozulmalar olabileceğini söylemiştiniz.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Tavsiyelerinizi yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar.

    Duvara dayalı düştüyse bir miktarda destek noktasından sürtündukden sonra düşmüştür yani Yükseklik birazdaha azalmıştır. Bence o mesafeden düşmeyle namlu yamulmaz Mustafa Bey, şeytanın işi yok vesvese veriyor:) rahat olunuz selamlar.


    Sormayın gitsin. Biraz önce mastar ve gözle namlu içini kontrol ettim bişey yok gibi rahatladım şimdi.


    Şeytan işte :)

    İnşallah ertuğrul umarım dediğin gibidir.
    Namluyu sökmeden bi ışık tutabilirsem içine led vb gibi bişeyle bakacağım çıkış tarafından yiv setler belli eder kanaatindeyim. Yoksa içim rahat etmeyecek.

    Aslında bikaç atış yaptım hafif sağlı atıyor tüfeğim ama dürbünün shimlemeyi plastikimsi bi kaplama malzemesi ile yapmıştım kendi kendine bozuluyordu ayar zaten (yine sağlı atıyordu bozulduğunda da). Yine ondanmı bilemedim yarın tenekeden şeritler kesip tekrar shimleyip deneyeceğim. Tabi bu akşam bi mastarla bakayım bişi varmı.


    İçime kurt düştü namlu eğilmesini okuyunca.

    Aynen dediğin gibi. Dışı metal içi lastik contayı dolum ucu ile hortum arasına tak. Sonra nazikçe tüpün içine sonuna kadar geçir. Dolum ucunun üzerindeki iki küçük sarı conta biraz çabuk deforme olabiliyor.


    Yeni tüfeğin hayırlı olsun. Kazasız, belasız atışlar.