Ozan Cengiz AYDIN adlı kullanıcının mesajları

    Bizde bir şeyler bildiğini düşünen ama hiçbir tecrübe ve bilgisi olmayan kafalar çokça olduğundan dolayı. Sorsan herkes tactical...doğruluğu tartışılır, ordan burdan arak bilgiler ve fikirler hep. Konuda fikir beyan eden arkadaşları tenzih ederim. Youtube da bir abimiz var; anlatırken üslubunda kaybolup gidiyorsunuz. :)))) Muhakkak birkaç videosunu izleyin bu abimizin.

    Bu konu hakkında bilgi ve tecrübeye sahip konuya hakim bir çok kişiden fikir aldım. Genel kanı yivsiz tüfeklerin mesken savunmasına uygun olmadığı. En uygun alternatifin tabanca olduğu ortak düşünceydi. Ülke şartlarında tabanca sahibi olmanın maddi ve manevi zorlukları göz önüne alındığında yine yivsiz tüfekler öne çıkıyor ve bu kısır döngü böyle devam ediyor. Yivsiz tüfek tercih etmekten başka seçenek yoksa da bunun mümkün olan en kısa namlu boyuna sahip bir pompalı olması tavsiye olunuyor. Mesken dahilinde kullanılacak her mühimmat öldürücülük riski taşıdığı için çok sıkıntılı sonuçlar doğurması muhtemel olaylar ile karşılaşmak işten bile değil. Bu sebeplerden dolayı öncelik kesinlikle caydırıcılık oranı yüksek önlemlere verilmeli, yeterli gelmediği durumlarla karşılaşıldığında güvenlik güçleri devreye sokulmalıdır. Tabi can güvenliği tehlikesi olan bir halde son çare olarak yivsiz tüfeğimiz veya tabancamız artık elimizde ne varsa bel altı hedef alınarak öneleme yapmalıyız. Burda da işin içine eğitim giriyor...
    Bu arada aklıma filmerde gördüğüm şok cihazları geliyor, hani şu ucundan iki elektrot fırlayan, bunu da bir araştırayım ☺:))))

    Yapacağım birkaç detay daha var; bolt kolunu siyaha boyayıp, alttaki manometre yuvasının olduğu yeri şarjör benzeri bir obje ile kapatacağım. Dürbüne de güneşlik ve lens kapakları da takınca daha güzel olacak inşallah.Bitince gündüz vakti iyi bir ışık altında fotoğraflarım. Yaza da Allah nasip ederse; dayı oğulları marangoz, onlarla beraber McMillan 308 kundağı yapacağız.

    Tüfeği gönderdikten 2 gün sonra, manometre değişimi yapılmış olarak geri yolladılar, herhangi bir ücret almadılar. Gönderirken kargo firmasıyla biraz sıkıntı yaşadım, onu da farklı bir şubeye giderek çözdüm.

    Lütfen kraldan aldığınız onarım hizmeti ile ilgili deneyiminizi paylaşabilirmisiniz? Özellikle süre ve maliyeti merak ettim.

    Tüfeği gönderdikten 2 gün sonra, manometre değişimi yapılmış olarak geri yolladılar, herhangi bir ücret almadılar. Gönderirken kargo firmasıyla biraz sıkıntı yaşadım, onu da farklı bir şubeye giderek çözdüm.

    Lütfen kraldan aldığınız onarım hizmeti ile ilgili deneyiminizi paylaşabilirmisiniz? Özellikle süre ve maliyeti merak ettim.

    Tüfeği gönderdikten 2 gün sonra, manometre değişimi yapılmış olarak geri yolladılar, herhangi bir ücret almadılar. Gönderirken kargo firmasıyla biraz sıkıntı yaşadım, onu da farklı bir şubeye giderek çözdüm.

    Ben incelerken sağolsunlar açtılar ve detaylıca anlattılar, dövme namlu kalitesinden, hava ile çalışan şarjörden ve regülatör uygulamasından bahsettiler, fazlasıyla ilgililerdi. Namluda unf diş yok bu biraz üzdü, onun haricinde eldeki hissiyatı iyiydi, biraz ağır geldi ama hafifletme çalışmaları devam ediyormuş. Bolt kolu her iki yöne döndürülebiliyor. Şarjör hava ile çalıştığı için birden fazla pellet sürmeyi de önlüyor. Piyasaya çıkışında sadece 5.5mm olacakmış ancak ilerleyen zamanlarda diğer kalibreleride üreteceklermiş. Tetiğinş de deneyimledim, çok hassas ve yumuşak 2mm civarı yürümeden sonra patlıyor.

    @Ozan Cengiz AYDIN mesaiden sonra eve geçince atıyım resmini. nettende bulabilirsin aslında.
    manometreyi kendin sökebilirsin. tüpü boşaltman gerekli ama.
    kral marka dolum aparatındaki bardan bi 10 bar kadar düşük gösteriyor tüfegin manometresi. bu şekilde de ayarlayabilirsin.
    kolay gelsin.


    airgunturk.com/attachment/36171/

    Dostum çok teşekkür ederim. Riske girmedim ve bu sabah fabrikaya yolladım tüfeği en garantisi bu, aklımda soru işareti kalmaz en azından.

    Kendin bakmak istersende tüpün havasını boşaltman lazım manometre preslemi sıkıştırılmış yoksa vidalımı vida ile açılabiliyorsa
    sorunu gidermeyi deniyebilirsin ama renkli kadranın hangi pozisyonda olduğunu nerden bileceksin
    presle sıkıştırılmış ise zaten birşey yapamazsın.


    Bu yüzden servise göndermen daha sağlıklı olur.

    Hatırladığım kadarıyla manometre içindeki Kral Arms yazısı yere paralel olacak. Pro kullanan arkadaş varsa manometre resmini çekip koyabilirse sevinirim.

    Merhaba, yeni aldığım pucher pro nun manometresinin içindeki renkli seviye plakası dönmüş durumda ve tüpün basıncını öğrenemiyorum. Elim yatkındır, manometreyi sökerek halledebilirmiyim yoksa servis yolu mu gözüküyor? Manometreyi sökmek istersem tüpü sıfır bar a düşürmelimiyim?

    Tüfeğimi yaklaşık 20 gün önce aldım ama sıfırlama ve grupman denemesi bugün kısmet oldu. Bahçemde imkanlar el verdiğince artışlarım neticesinde tüfekten çok falza memnun kaldım. Tekli hedef kağıdında 12 atış var, ve hepsi tek delik. Etrafındakiler, kalın sactan geri sekip arkadan yırtanlar. 4 lü hedef kağıdındada her dairede 3 atış var. Almayı düşünen varsa Pro fazlasıyla iyi.

    Alparslan hocanın tamda bununla alakalı bir videosu var;

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Hali hazırda olan modellerin pazarlamasında da bir sıkıntı var. Örneğin puncher full silent yurt içinde satılmıyor, yurt dışına ihrac ediliyor. Full silent ilk seri puncherların bence en yakışıklısı ama alamıyoruz. Güncellenen sitelerinde yeni renk seçenekleri de var ama bunları kim belirlemiş çok merak ettim. Haki yeşil bir full silent olsa mesela. Alsak koysak vitrine...