Ozan Cengiz AYDIN adlı kullanıcının mesajları

    Hiç tornavida ile sökmedim. Sadece temizlik ve yağlama amacıyla sürgü, namlu, irca yay ve milini söktüm. Tekrar toplarken pulların yerini değiştirmişim farketmeden. Çelik bb harici kullanmıyorum. Dediğim gibi 4 şarjör attım 3 kere yaptı toplamda. Daha önce her şarjörde en az 3 sefer yapıyordu. Pullardan dolayı irca yayı 3-4mm geride duruyordu. Tüplerim bitmiş daha fazla test edemedim. Tüp alıp birkaç şarjör daha atacağım.

    Evet arkadaşım, silahı fazla yağdan arındırınca 4 şarjörde sadece 3 kere yaptı aynı şeyi. Olayda sürgünün şarjörden mermi alıp namluya sürememesi sonrasında sürgü çek bırak yapılınca iki bb sıkışması ile oluyor. Tutukluk esnasında sırası ile sürgüyü yarım çekip, şarjörü çıkardıktan sonra tabancayı namlu yere bakacak şekilde aşağı doğru tutarak, şarjöden ilk çıkan bbyi atım yatağına yuvarlayıp ardından sürgüyü bırakıp son olarak şarjörü tekrar takınca normal çalışmaya dönüyor. Bu arada icra yayı ve namlu etrafındaki diğer yayıda biraz gerdim belkş buda etkili olmuştur. Aynı bb yi ikinci defa kullanmıyorum. Söktüğümde bir detay daha takıldı gözüme; icra milinin dibinde yayın milin tabanına temas ettiği yerde biri metal biri plastik iki pul var. Metal olan pul plastik pul ile mil tabanı arasında, plastik pulda metal pul ile yay arasındaydı. Yayın baskısından ötürü plastik pulun içi biraz deforme olmuştu, bu pulların yerinide değiştirdim. Metal pul yaya daha fazla mukavemet gösterecektir. Bekli orjinal halide bu şekildeydi ama sök çıkarlar sırasında farketmeden yanlış takmış olabilirim.

    Cybergun colt 1911 blackwater r2 tabancam var. Dış görünüşü ve boyası haricinde witness 1911 in aynısı mekanizma bakımından. Bu aralar tutukluk yapmaya başladı. Sürgü 4-5mm geride kalıyor, tetiğe basınca sadece horoz düşüyor. Bazen sürgüyü çekip baktığımda; biri namluda biride atım yatağının açılı kısmında 2 bb oluyor. Her zaman değil ama bir şarjörde 2-3 kere yaptığı oluyor. Gerigetirme yayının yumuşaması ile alakalı olabilirmi? Veya başka bir fikriniz var mı? Hafta içi servise yollamaı düşünüyorum.

    İlk 15-20 tüpte sıkıntısızdı ama son zamanlarda ara sıra tutukluk yapmaya başladı. Sürgü 4-5 mm geride kalıyor ve atmıyor. Yayların yumuşaması ve sürgünün geriden tekrar ileri giderken şarjörden yeni bb alarak namluya sürme süreci ile alakalı bir durum olduğunu veya namluya 2 bb sürülmesinden dolayı olduğunu düşünüyorum.

    Stoeger Atac ın orjinal bipodunu temin edemediğimizden dolayı, alternatif olarak aynı montaj prensibinde olan başka bir bipodu DHgate üzerinden aldım. Ödemesini yaptığım andan itibaren 11 günde elime geçti. Malzeme kalitesi orta seviyede ama kötü değil. Görsel olarakta şahsi fikrim; en az orjinali kadar hatta belki bir tık daha da güzel olduğunu söyleyebilirim. Orjinalini edinme çabalarım da devam etmekte...

    Anladım hocam. Tüfek aldığımdan beri yatıyor, teşkilat tam olsunda öyle sıfırlayayım diye bekliyorum. Atac ile sesini ve tahribatını görmek için sadece 10 pellet attım. Bu aralar aklım birde Kral Puncher S sete kayıyor 800TL. Herşey dahil. Bir arkadaşıma aldık tüfek bana geldi sıfırlama ve dürbün montaj için, pcp atışı keyifli ama 200 bar a doldurmak için en az 120 pompa gerekiyor. 50 pompadan sonra zorlanmaya başlanıyor. 120 pompa ciddi efor sarfettiriyor. Tam dolu halde 200-100 bar arası ortalama 45 atış yapıyor. Kullanırken kurma kolu ile alakalı birkaç sıkıntı çıktı ama hallettim, şarjör takılma yaptı onu da hallettim. Bu tüfeğe bir moderatör, güzel bir dürbün ve 6 inch bipod takılırsa çok ta yakışıklı oluyor... Şeytan dürtmüyo değil yani...

    Hayırlı olsun, bizim şirketin hemen arkasında Başakşehir PTT, orası biraz gıcık yer, çok ürünüm geldi oradan ama takipte orası görünüyor malzeme 10 gün bekleyebiliyor, bazende takibe dahi düşmeden ürün geliyor, inşallah en kısa sürede teslim alırsınız.

    Gidip oradan teslim almak istesem vermezler mi?

    Merhaba. Stoeger atac bipodunu hiçbir yerde bulamadığım için, yüklediğim resimlerdeki dürbün ayaklarının vidalı kısımlarını ve bipodun ayaklarını tek tek kesip birbirine kaynatmak gibi bir düşüncem var. Siz ne düşünüyorsunuz veya başka bir alternatif çözümünüz var mı?