sekku adlı kullanıcının mesajları

    Çok hoş bir aksesuar.mod 25 supertact benzeri bir yapıya kavuşturmuş.Ayakta atışlarda büyük faydası olacağını düşünüyorum.Kısa ayak ve 4x32 dürbünle 20-30 mt aralığında ister sevdiği pro hunter ile ,ister 5 tllik pelletle bile istediğim atışları yapmamı sağlıyor.Dipçik ile çok daha keyifli olur.Plastik ne kadar kasarsanız kasın ucuz malzemedir,amaç yüksek kazançsa bence sürümden kazanmaya çalışmalılar.

    Yaptığınız modifiye ile ilgili net bilgi vermek için sizin gibi bunu uygulamış olmak lazım.3ü neden yavaş atıyor yerine diğeri neden düzgün çalışıyor onu araştırsanız belki farklılığı tespit edebilirsiniz.Sonuçta yapan sizsiniz.

    4x32 dürbün taktım 2li ayakla kayma yaptı,reddot takıldı kayma yaptı.100 150 atıştan sonra atışlar başka yere gitmeye başlayınca anlıyorsunuz :)
    Atış seriliği dışında bana çekici gelen yanı olmamıştı,sonra arkadaşıma çekici geldi,ona verdim :D

    Ben at 44'ün setuskur ayarını 2 tura düşürdüm. 70-80 metre mesafe yetiyor bana :) .165 bardan(scuba dolum istiyor) 110a kadar 20 atış.110dan 70-75e kadar 30 atış daha yapabiliyorum.50 bara kadar hedefi vurabiliyorum ki 50 bara gelinceye kadar bi 20 daha atıyor.Ama siz zararlı diyorsunuz.nolcak şimdi :)

    Emir bey bu sistem mod 25 içinde uygulanabilirmi.Kundağı merak edip sökmüştüm.3 vida tutuyor zaten.Garanti giderse gitsin denemekten zarar gelmez.Vortex piston takılı bir mod 25im var.Pellet israfına sebep oluyor sarsması yüzünden.Zoraki gibi pamuk hale gelebilirmi.ne dersiniz?

    Zoraki kuvvetsizmi dediniz? 3 kurma zoraki supertact ile aynı güçte diyorum,isterseniz 4. kezde kurabilirsiniz.Bende ikiside mevcut.
    Aynı mesafe,aynı pellet,Zoraki desteksiz 10 atış ile supertact destekli 10 atışı yan yana koyun.Zoraki daha iyi sonuç verir.Vaktim olursa video hazırlayıp eklerim.Zayıf dediğiniz silahı yakından tanımanızı öneririm.Çok sarsması silahın güçlü olduğunu göstermez.

    Supertact kullanacağınız pellete göre değişsede 10-12 jolue güce sahip.Zoraki hp 01 ultra ile kıyas sonucu bunu söylüyorum.O mesafeden sonra pellet düşmeye başlıyor.110 tl karşılığında fabrikası vortex'e çevirip gönderiyor.
    Zoraki ile ateş etmeden supertact alma.Yinede tercih meselesi

    Pba serisi düşük namlu çıkış hızına sahiptir.1 gram bile değiller ama sert olduklarından delici etkisi yüksek.Ts 22 ve pba impact'i karşılaştırmıştım.forumda resim olacaktı.Uzun mesafede ne yapar bilemiyorum,kısa mesafede hasarı yüksek.

    İnternetten ulaşılabiliniyor ultrasonik sound yayarak haşereleri kaçıran bu tarz cihazlara

    Hocam o dediklerinize bir süre sonra alışıyorlar yada artık tınlamıyorlar bilemiyorum hangisi ama kısa sürede etkisi kalkıyor.Şöyle düşünün bir köpeği sürekli korkutup birşey yapmazsanız artık korkutmanızı ciddiye almıyor.Yarasa,karga,fare,tarladaki haşeratta buna dahil.


    İyiydi Güzeldi derken dün problem çıkardı :) ilk önce namlu kırıldıktan sonra bir kaç defa kilitlenmedi sonra da kurulduktan sonra tetik çalışmadı. Kurulu halde kaldı.. Kurulu halde namlu kırılabiliyordu bir de. Anlaşılan yine hatsan yolu göründü :(

    Aynı şey banada oldu.3. kutu bitmiştiki kurdum tetik boşta kaldı.Sonuna kadar kurup,namluyu hafif boşlukla yere dayayıp boş olarak 2 el ateş ettim.düzeldi.sanıyorum kronik bir sorun.Tetikteki setuskurları biraz sıkmanızı öneririm.Sarsıntıdan arpacık pimi bile düştü.komediydi çakılların arasında pim arıyorum.Bulamadım,bende oraya başka bir parça taktım.sağdan soldan biraz pay bıraktım taşsın diyerekten.sıkıca oturdu yuvasına.Düşmesi iyi olmuş.20-25 metreden sonra tırt,yinede zevkli.

    Youtube'da güvercinler serçeler gelsin diye yem kabı bırakıp sonra onları iş yaparcasına vuran insan desem kendime hakaret edeceğim şahısların videoları var.Kamuflajla etrafını kapatmış birde video çekiyor.PCP ile 30-80 mt arasında duran kuşları vuruyor.Kimiside silah tanıtıyorum diyerek tavşan avına çıkmış.içim cız ede ede izliyorum.


    Konu zararlı olunca durum değişir.Fare dediğiniz bünyesinde mikrop taşısa dahi kendisine zararı olmayan bir hayvan,mecbur kalmadıkça yine keyfe keder vurmam.Bunların taşıdığı hastalıklar küçük baş hayvanları bile hasta edebiliyor.Bunun adı temizliktr.Mahsuru yoktur.Bu benim görüşüm.


    Bence silahınızı iyi bir amaçla kullanmışsınız.Bir söz var bir musibet bin nasihatten iyidir.Tarımla uğraşılan yerlerde,ambarlarlarda 2 yaşında kedinin bile kaçtığı irilikte farelerle karşılaşırlarsa itiraz eden arkadaşlar durumu daha iyi anlayacaktır.

    Arka plandaki vortex.dürbün imitasyon,ama oldukça geniş ve net görüş açısına sahip.optimaya alışmış biri eline alınca bir ooo çekiyor.dediğim gibi orjinal değil.yekpare ayak kullandım.sonuç tatmin edici.komple söküp taksamda ayar gerektirmiyor.

    Merhaba,geçen hafta içerisinde vortex modifyesi yapılmış supertact nihayet elime geçti.Büyük abisi mod 125 gibi onda da bir miktar tepme mevcut.Piston salındığında çıkan metalik ses aynısı diyebilirim.Genel olarak öyle hemen dağılacak gibi durmuyor.Toplam maliyeti 310 tl tuttu.Satıcı arkadaştan modifiye ediilmiş olarak sipariş etmesini rica etmiştim sağolsun kırmadı.


    Artıları
    -Mod 125'ten hafif,nişan almak çok daha kolay ve kısa sürüyor
    -Moderatör vb. aksesuarlar için namlu ucunda 1/2 unf diş hazır
    -Kurması çok kolay,kısa aralıklarla doldurup ateş edebiliyorsunuz.
    -Gücü zoraki hp 01 ultra,3 kurma ile aynı(tahmini),0,5 mm saçta aynı pellet,mesafede aynı derinlikte iz bırakıyorlar.Açıkçası daha güçlü bekliyordum.


    Eksileri
    -Dürbün,reddot için kullanılacak olan montaj kanalı tek kelimeyle berbat.11mm kanal açmışlar fakat yeterince derin değil.Ayaklar ucundan zorla tutuyor.3 ayrı ayak vardı elimde hepsinde aynı sonuç.11 22 m çevirici ile denedim.Ancak sonuç alınıyor.
    -Gez ve arpacık geri tepmesi olan bir silah için çok kötü bir plastikten yapılmış.Arpacığın turuncu renkli aparatı ve onu tutan ayak kurma sırasında bile oynuyor.Plastik malzeme olduğundan hürmüz ile az az ısıtarak sabitledim.Gez deseniz sağ sol ayar kısmına hafif dokunsanız bile aşağı yıkarı oynuyor.Hiç beğenmedim komple söktüm.Mod 125'teki daha sağlam.


    Dürbünsüz kullanmayı sevmediğimden,elimin altında olan nikula 2-6x28 metal gövdeli çokta kaliteli olmayan dürbünü başka masraf etmemek adına monte ettim.Resimde de göreceğiniz gibi gezi söktüm,gövdeye 4 dişlik pay ile vidalamışlar.Hemen altında kurma esnasında hareket eden bir parça geçiyor.Altı boş değilmiş.Elimdeki ayaklardan en uygun olanı monte ederken yan yatmayacak şekilde ayakları taş motoru ile biraz traşladım.Arka ayağıda ortasından 3 dişte sıkacak biçimde vida ile sabitledim.Biraz uğraştırdı ama sonuç tatmin edici oldu. 150-160 civarında atış yaptım.Oynama gevşeme olmadı,şimdilik :)


    Ağır olmaması,kurma kolaylığı,nişan almasının kolay olması ve verdiği sağlamlık hissi ile zevkli bir oyuncağım daha oldu.
    Zoraki hp 01 ultrada kullandığım yasin beyden temin ettiğim moderatörü denedim.Hiçbir fark olmadı.Belki açık alanda fark edebilir.Evde oda içerisinde mod 125,mod 25 (sade hali) ses neredeyse aynı.
    Zoraki'de nişan alıp tetiğe bastığımda vurmak istediğim yeri vuruyorum.Mod 25'te dürbün artısı,hedefe geldiğinde atarsam sonuç harika.Sabitlemeye çalışarak yaptığım atışlarda çoğu zaman sapma oldu.
    Zoraki tüy gibi bir tetiğe sahip.Gücünü ayarlayabiliyorsunuz.Dürbün kullanmazsam çok hafif ve kısa mesafede oldukça etkili.İkisi de güzel ama benim gözümde birbirlerinin yerlerini tutmazlar.


    Verdiğim paraya ve uğraşa değdimi dersek,cevabım evet.Taşıması kolay,gücü sabit olduğundan etki mesafesi kolay kavranan bir silah.Biraz tecrübe ile çok daha iyi sonuçlar alacağıma inanıyorum.

    7-8-9 dediğiniz büyütme oranı kaç metre alan için geçerli?
    Önden paralaxlı dediğimiz dürbünler sizin talebinize daha uygun.Bende 41cm 6-24x56 çin malı paralaxlı bir dürbün var.Büyütme oranını+paralaxı ne kadar düşürsemde 7-8 metreden önce net görüş elde edemiyorum.Dürbün 300 mt paralaxa sahip.O yüzdende normal kabul ediyorum.Bahsettiğiniz optima 3-9x44'ten arkadaşımın tüfeğinde var.Ondan iki kat daha yakın ve keskin görüntüye sahip.
    Tabanca,tüfek olsun benim şahsi tercihim büyütme oranını sabit tutmak.Büyütme oranını değiştirmiyorum.Netlik ve mesafe ayarı için paralaxı kullanıyorum.
    Ayrıca 200 metre atış için uzun bir mesafedir.1 mm titremeniz bile hedefte büyük sapma yapar.Alıştırmalarınızı 25-30 metreden başlayıp yavaş yavaş artırmanızı öneririm.Nişan almanız refleks haline gelirse,dürbün ikinci planda kalacaktır.

    Bende yanlış anlaşılmak istemem.Konu dışına çıkıyorum ama anlatma ihtiyacı hissediyorum.2006 tan beri motor kullanıyorum.2 kez ciddi kaza yaptım birinde 3 ay hastanede yattım.Sol bacağım dizden aşağısı lifleri koparacak kadar dönmüş.Bu süre zarfında sağ tarafa göre sol taraf hareketsizlikten ciddi kütle kaybına uğradı.İki elimle kavrayamadığım baldır kısmı çok rahat elime oturur hale gelmişti.Bakınca hasta olarak ürkütücü bir manzara,çünkü harekette edemiyorsunuz.Tavsiye üzerine çok fonksiyonlu bu cihazla eski görüntüsüne kazandırabildim.Acıyormu evet :).Ama sonuç alıyorsunuz.Daha sonrasında diğer kaslarım içinde kullandım.Dışardan bakıldığında body building yapanlar kadar kas yokmuş gibi gözüküyor.Ben kondisyonumdan oldukça memnunum :D