emreaytan adlı kullanıcının mesajları

    Merhabalar üstadlar,

    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Herbiri çok değerli tecrübeler.

    Bu verim konusunda benim merak ettiğim bir durum var. Verim denilince benim aklıma gelen birim ağırlığın en büyük yüksek hızda atılabilme koşulunun tekrarlanma sayısı olarak geliyor. Örnek olarak, eğer bir A pcp'si 0.3lt tüp ile 30 grian ağırlığındaki bir kütleyi 900 fps hızla atım işlemini 30 kere tekrarlayabiliyorken aynı şeyleri başka bir B pcp'si ancak 0.7 lt bir hava tüpüyle başarabiliyorsa B pcp'si verimsizdir diye aklımda canlanıyor.

    Mesela namludan geçen mühimmat çapı tüfeğin toleransına göre daha büyüktür, yada malzeme sertliği yüksektir mühimmat twist ederken enerji sürtünmeye gider. Yada misal sızdırmazlık arayüzleri iyi çalışmıyordur, tasarım ve imalat boşlukları fazladır yüksek basınçla kaçak oluşur gibi gibi...

    Sanki kimileri verimden bahsederken de hedef isabetindeki tekrarlanma sayısından bahsediyor gibi anlıyorum. Bu da sanki (precision) hassasiyetle ilgiliymiş gibi yer ediyor aklımda. Burada artık namlunun atım yatağına vidalandığı dişlere göre olan dikliği, sonra namlunun içindeki yiv set merkezinin bu dişlere göre olan dikliği, tüfekle atış yapıldığında oluşan kinetik enerji ile mühimmatın namluyu terkedene kadar namludaki titreşimle oluşan yerdeğiştirmeye kadar değişkenler aklıma geliyor.


    Benim aklımda verim, hassasiyet gibi konular bu şekilde ayrışıyor gibi. Sizlerin bu konudaki değerli yorumlarınızı rica edebilir miyim?

    HW45, HW75, HW77,HW98 sahibi ve kullanıcısı olarak her zaman derim, yaylıda HW candır. Yakın uzak farketmez stabilite ve güç olarak gerçekten pcp'ye eşdeğerdir. Kullanırken de estetik olarak kullanıcısını fazlasıyla tatmin eder. Eskiden TV’de bir ürünün reklamını bitirirken söylerlerdi ya “HW’yi siz dostlarımıza şiddetle tavsiye ediyoruz” 😁😁😁

    Selamlar Tolga Bey, değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. HW ile Diana'yı kıyaslarsanız ibre nereye neden kayar? Yorumlarınızı rica ediyorum.

    Drozd Blackbird'e Türkiye de sahip olabileceğimiz bir tedarikçi var mı?

    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Benim aldığım RP nin hatalarını ve arızalarını anlatmakla bitmez sıfır aldığım ürün daha ilk atış denememde bozuldu fabrikaya gönderdim tam 45 günde ancak tamir edebildiler ve yolladılar ama dahada berbat bir şekilde kurma kolu yerinde durmuyor ve kilitlenmiyor tüpün dolum deliği oring kestiği için birez genişletmişler lakin çapaklı ve yamuk delmişler dolum yaparken dolum ucu kendiliğinden dolum yerinden fırlayıp çıkıyordu hava 100 bara düştüğünde atış yaparsan çekiç valfe vurunca kilitleniyor ve bütün hava boşalıyordu daha pek çok sorun vardı fabrikaya göndersem bir 45 gündaha bekletecekler bende aldım önüme bir güzel tabancayı tamamen sötüm ve sorunlu olan parcaları kendim düzelttim .Söktüğümde gördüğüm hataları baştan savma işçiliğe inanamadım ve hayal kırıklığına uğradım sonra aldığım fiyatın yarısına sattım kurtuldum

    Nedendir bilmiyorum ama birçok üretici ürününe evlat muamelesi yapıyor. Rakipler arasında kalitede nerede olduğuna bakmadığı gibi birde yukarı yukarı fiyatlar biçmeye kalkıyor. Yahu şu ürüne evlat gibi davranma kul yapısı bu. Daha iyi nasıl yaparım diye düşün. Ustanın yanına bedavaya çırak değil ki bu hatası olursa düzeltiriz. Zanaatını satıp ekmek yiyorsun.

    Bir de 45 gün tamir etmeye çalışıyorsun. Zaten bu işi hobi edinmiş, o kadar rakip arasından senin ürününü tercih edip para verecek kaç insan var şu ülkede. 1.5 ay servis diye insan mı bekletilir.

    Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız keyifle kullanmanızı dilerim. Susturucunun sese ne kadar etkisi olduğu hakkında decibel ölçümü yapan bir cep telefonu uygulamasıyla ölçüm yapabilir misiniz?

    Tşk ederim. Gücü hercule cok cok yakin. Ama Bigmax X bana göre daha avantajli hafifligi , 20 cm kisa olmasi moderatör takilinca ayni boyda oluyorlar ama taşima acisinda ekstra avantajli ... ben ahşap yaptirdim exstra güzel oldu ;)

    Selamlar, tüfeğinizi kazasız, belasız ketifle kullanmanızı dilerim.


    En yakın rakibi olan hercules ile karşılaştırınca internetteki videolarda ilk şarjörde 46grain de neredeyse 890 fps sabit atışlar gerçekleştirdi. Sanki moderatörlü gibi çok güzeldi. Bu da 108 joule gibi bir enerji yapar. Bu kısa namlu için güzel değerler. Herculesin en çok ağırlığından başka grupmanından şikayet ediliyor. Siz grupman hakkında birşeyler söylemek ister misiniz?

    Günün sonunda para sizin cebinizden çıkıyor ve fabrikanın imal ettiği ürünü bayinin tedarik etmesi esastır. Eğer fabrika üzerinde lw yazacak diyorsa üzerinde yorum yapmaya bile gerek yoktur. Bayi faturaya lw yazdı diye ürün öyle olmaz.

    Şu muhabbet beni cidden tiksindiriyor. Bahsettiğiniz olmadığını düşündüğünüz ürünün yanlış ürün olduğunu ispat etmeye çalışıyorsunuz. Ve bunu yaparken bile utana çekine yanlış anlaşılmaktan çekinerek yapıyorsunuz. Ve malesef bir çok kişi (herkes değil ama geneli) yüzü kızarmadan, gözünüzün içine baka baka kurnazlık peşinde koşmaktan çekinmiyor, karşısında velinimet olsa bile.

    İçinize sinmediyse siz değil, onlar düşünsün.

    Sayin erboga,

    Ben yerli ürünümüzü kötülemek istemiyorum hatta normalden çok daha fazla hoşgörülü davraniyorum. Bende 6 farkli ürünü var hatsanin ayni şekilde etrafimda benim sayemde hatsan markasinin urunlerini tercih eden insanlar da çok.
    Ama herşey şans açıkcası. Ayni marka model 2 tufekten biri cok iyi sorunsuz biri tam tersi sürekli servise gidip gelmesi gerekebiliyor. Herşeye rağmen yine alip yine kullaniyoruz. Aslinda bir konuya dikkat etmek lazim tamam Hatsan servisi bazen 1 seferde bazen 5 seferde bir tüfeği iyi kötü çalışır hale getiriyor. Burada önemli olan konu servise giden arızalı ürünlerin bir şekilde tamir olmasımı yoksa sürekli arıza yapıp ürünlerin servise gitmesi gerekmesimi. Ben açıkcası bu seferde Türkiyede servisi olmayan kendi imkanlarımızla arıza durumunda çözüm bulmam gereken ital markalardan denemeyi düsünüyorum.
    Havalı silah hobisine ayırdığım zaman servise gidip gelmek ve servisten aldığım ürünler tamir olmuşmu diye test etmekle geçmeye başladı.Tüm olumsuzluklara rağmen hala 2000 tl üstü yeni ürün almaya çalısıp alacağım tufekle ilgili bilgi alamayınca durup düşündüm açıķçası yanlışmı yapiyorum yine bile bile ladesmi oluyorum ?


    "düşündüm açıķçası yanlışmı yapiyorum yine bile bile ladesmi oluyorum" burada durumu o kadar güzel özetlemişsiniz ki, şimdi ben de bi durup düşünmeye başladım.

    Değerli Arkadaşlar,

    uzak mesafe atışlar için uzun mesafe videolarına baktığımda kullanıcıların tercihini air force condor'dan yana kullandıklarını görüyorum. Hedef hassasiyeti, kalite ve tasarım olarak muadil önerilerinizi rica edebilir miyim?

    Bende bozkurt avdan hercules bully aldım geçen ay.. Yanında verdikleri optima dürbün sıkıntılı cıktı.. Aradım.. Adamlar pişkin pişkin o dürbün hediye dediler.. İş ahlakları sıkıntılı...

    Sizin durumu hatırlıyorum. Geri göndermenizi umuyordum. Dürbün arızalı deseydiler de nasrettin hoca usulü gibi hediye derdiniz.

    Arkadaşlar geçen haftasonu tüfeği deneme fırsatım oldu .. Genel olarak tatmin edici... 1. kademede ses neredeyse çıkmıyor..

    Tüfekle beraber verdikleri optima dürbün daha kullanmadan bozuldu.. Hatsanı aradım muhatap bulamadım..

    Bozkurt avdan ise dürbün hediye.. Zaten cin malı bi bardak soğuk su iç minvalinde cevap geldi...

    Üstelik dürbün benimle alakalı bir hata üzerine de bozulmuş değil..

    Şaşırdım bu olay üzerine...

    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Çin malı dürbüne soğuk suyu tavsiye eden kişi Hatsan mı yoksa Bozkurt av mı?

    Olayın ne şekilde olduğunu tam olarak anlayamadım. Tam olarak anlayalım ki suyu kimin elinden içeceğimize ona göre dikkat edelim.