emreaytan adlı kullanıcının mesajları

    Bugün itibariyle hercules bully ailesine katıldım arkadaşlar...

    Karbon fiber tüp için tavsiyelere açığım...

    Siz ne ile dolduruyorsunuz...

    Hocam hayırlı uğurlu olsun inşallah. Allah kazasız bir şekilde kullanmayı nasip etsin.

    Mümkün olduğu bir zaman grupman paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

    Kral nemesis bile daha henüz çıkmadan bi grupman videosu dolaşıyor. Bu silah satışa çıktığı halde hâlâ tahribat videoları aldı başını gidiyor. Şayet böyle nereye gittiği belli olmayan freni patlak kamyon gibi uçup gidiyorsa effectoya çok ayıp edildi diyeceğim.

    tüfekte 3 farklı güç modu varmı.. Kimi yerde var. Kimi yerde yok diye geçiyor..

    . . Birde tüfeği nereden aldınız.... emreaytan bey..

    Iyi günler Saydam bey. Ben henüz tüfek almadım. Şu an araştırma yapıyorum. Kralında çok ciddi ürünleri var. 2018 gümbür gümbür geldi.

    Merhaba:

    Bully 6.35 kullanıcısıyım, İş yoğunlu ramazan ve yağmur derken çok fazla atış yapamasak ta eşimle beraber yaptığımız alıştırma ve keyif atışların dan sonra ilk izlenimlerim tüfek tam bir canavar.keyifli ve eğlenceli atışlar yaptık , ama Tetiği sert ve atış sayısı az geldi bana

    iyi günlerde kullanın hocam. Acaba sahip olduğunuz tüfeğin haba tüpü metal mi karnon fiber mi? Ayrıca hiç grupman denemeniz oldu mu?

    Puncher breaker var. Kutusundan her çıkarıp atış yaptığımda sağ veya sola sıfırlama bozuluyor. Tekrar ayarlıyorum. Muhtemelen dürbün ayağının metal olmamasından diye düşünüyorum. Fabrikaya gönderip dürbün ayağını değiştirtmeyi düşünüyorum. Kullanan arkaşlardan yorum bekliyorum.

    Konu hakkında geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Kral son zamanlarda çok konuşuluyor. Acaba Kral'a doğru bir hamle mi yapmak lazım diye düşünürken böylesine çok afedersiniz ama saçma sapan bir sorun olması çok düşündürücü. Namluydu isabetti derken malzeme kalitesinden dolayı ayar kaçmasını konuşuyor olmak bana yerli malı çerçevesinde çok üzücü geliyor. Zaten bu konuştuğumuz havalı tüfek olayı zaruri bir ihtiyaç değil. Bir hobi. İşimizden, eşimizden, dostumuzdan, ailemizden kalan zamanı güzel hale getirmek için ayırdığımız küçük bir kaçamak zaman. Onu da böyle ayardı, ufak sorundu derken telef edeceksen vereyim az daha parası neyse, bari keşke demem.


    Herkese keyifli zamanlar dilerim.

    Merhaba arkadaşlar

    Turkbull da takılma sorununu çözdüm. Sorun susturucudan kaynaklanıyormuş.

    Sanıyorum ki susturucudaki ses absorbe özelliği sebebiyle kurma kolunun tekrar geri gelip diğer pelleti namluya sürmesi için yeterli hava basıncı oluşmuyor.ben de daha bir kez kullandığım tüfeği bozuldu diye kötüleyecektim. Neyse zaten satacağım. Başka bir tarz düşünüyorum. Burdan ilgilenenlere de duyrulur.??

    Hocam selamlar,

    Tüfeğim grupman olarak isabeti ve gucu hakkında yorumlarınızı rica edebilir miyim?

    karamurat ve avc gerçekten çok değerli geribildirim bunlar. Hatırlattığınız için çok teşekkür ederim. Durum böyle ise bu lw namlu işi bi çeşit marketing olayı diyebiliriz. Öyle çok üzerinde takılmamak lazım doğru mu anlıyorum?

    Iyi gunler arkadaşlar,

    Yazarken noktalama işaretlerini kullanarak cümlelerin nerede başlayıp nerede bittiğini gösterebilirsek, okuyucuyu hem yormayacak hem de yazılanları daha anlaşılır kılacaktır. Emek verip değerli tecrübelerinizi paylaşmışsınız. Bu bilgileri hiç bir ayrıntısını kaçırmayacak şekilde anlamak isterim. Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.

    keşke parasını vererek tüfeklerle atış yaparak deneyebileceğimiz, tecrübe edebilecegimiz bayiler olsa keşke. Mesela adamın kendi poligonu olsa ve oraya her tüfekten 1 tane koysa ki, kar marjlarının yüksek olduğunu düşünüyorum. Biz poligonda tufek başına parasını verip hedefe atış yapsak ve kendimize göre en uygun tüfeğe karar verip satış bölümünden satın alıp çıksak güzel olmaz mı?

    Böyle bir yer olsa gider grupmanını kendin çıkartırsın. Tüpünüde alıp gider doldurtursun. Ekipman olarak da sıkıntı yaşamazsın. Gidip taa amerikalarda amerikalılara silah satıyoruz ama kendi memleketimizde amerikalı gibi silah alamıyoruz. Inşallah gün gelir o da olur.

    şimdi bu silaha SB bt65in qe namlu olanı diyebilir miyiz? Ben sanki sadece dipçik ve tup girişinde farklılık varmış gibi algıladım. Siz haşır neşir üstadlar daha iyi yorumlarsınız şüphesiz. Bizlerlede paylaşırsanız sevinirim. Yeni ürün umarım çok daha iyidir. Hayırlı uğurlu olsun.

    Oncelikle ben bir usta degil çömezim ;avci; ama baya bir arastirmam oldu ;kffx; ve yaklasik 1.5 yildan beri Galatian 1RG yi kullaniyorum, verdigim bilgiler arastirmalarimdan ve deneyimlerimden ogrendiklerim. Daha sert bir yay kullanmak regulator olsa dahi gucu regulatorsuz bir tupe oranla daha az da olsa arttirir. Regulator tupun icinde ön kisimda konumlandirilmis bir subap sistemi, tupun arka kismini havuz olarak dusunursek regulatorden sonra da on kisimda kucuk bir hava odacigi var, her atista bosalan hava odacigina regulator tarafindan tekrar belirli bir basincta hava aktariliyor (fotograftaki Galatian degil ama sistemin matıgı aynı) piston regulatorun kilidine vurunca regulatorun atis icin on taraftaki odaciga aktardigi hava, kilidin vanayı acmasiyla namluya giden hava yoluna aktariliyor ve atis gerceklesiyor ve regulator arkada bulunan yuksek basinc dolu havuzdan kontrollu bir sekilde yine belirli bir basincta havayi bir sonraki atis icin on taraftaki odaciga aktariyor. Pistonun vurdugu kilidi 2 cm olarak varsayalim, yay zayifladigi icin kilidi ancak 1/1.5 cm kadar geri itebildigi icin regulatorurun atış icin kücük odacıga stokladigi havanin tamami bosalmadan kilit geri kapanacaktir. Fabrikanin uzerine taktigi orijinal ebat ve ölçulerdeki yay o 2 cm olarak varsaydigimiz kilidi tam olarak itip kucuk odaciktaki havanin tamamen namluya aktarilmasina olanak saglar; peki daha sert bir yay olursa (ne orijinalden uzun ne de kalin olamaz ama orayı sokup inceledim ben kalin olsa calisma yuvasina sigmaz, uzun hic olamaz cunku yay pistonu firlattiginda piston yaydan ayrilip kilide vuruyor, kilidin de icinde yay var, vurmanin etkisiyle geri tepiyor ama kilidin icindeki yayin gucuyle kilidi geri eski konumuna itiyor bu sefer de kilit pistonu geri itip pistonu yuvasina gonderiyor piston geri cekilip kendini firlatan yaya dayanip tekrar kuruluma hazir oluyor. Yani yayın uzunlugu pistona git gel hareket alani birakacak sekilde ayarlanmis dolayisiyla daha uzun bir yay pistonu kilide dayar ve daha hava tupunu takarken tupteki butun hava bosalir. Daha sert bir yay yine ayni ölcü ve ebatta olmali, sertligi ya daha kalin bir telden yapilmis ya da teli ayni kalinlikta fakat daha sert bir meteryalden yapilmis olmasindan kaynaklanmasidir.) Orijinalden daha sert bir yay kullanmak 2 cm olarak varsaydigimiz kilidi 3 cm geri tepmeyecek bu imkansiz cunku piston bir ray uzerinde hareket ediyor ve bir durma noktasi var, sert yay zamandan kazandirir sadece, şöyle ki; orijinal yayın gücü ile itilmis piston 2cm varsaydigimiz kilide vurur, kilit 2cm icine girer durur ve sonra kilidin icindeki yay onu tekrar geri teper. Havanin cikis ani; 1-Piston kilide dokundugu andan itibaren 2cm yol almasi. 2-Sona dayandiginda bekleme suresi. 3-kilidin icindeki yayin pistonu 2cm lik mesafe ile geri itme suresi. (vur/dur/geri dön de gecen sure kadar hava cikar)
    Orijinalden daha sert bir yay da ayni sekilde olur ama sert olan yay kilide daha guclu vurdugu icin dur suresi daha cok olur (tabi sadiselik, anlık olaylardan bahsediyoruz) kucuk odaciktaki hava bir anda namluya aktarilir kilit normalden cok kisa bir sure de olsa gec kapanacagindan regulator basinci dusen kucuk odaciga havuzdan hava aktarirken anahtar normalden daha uzun sure acik oldugundan havuzdan aktardigi havanin bir kismi kilit kapanincaya kadar dogrudan namluya aktarilir, regulatorsuz bir tup olsaydi daha cok hava aktarilirdi ve guc daha bariz artardi. Baya karisik anlattim galiba :D Bence yayı degistir ama servisten orijinalini iste, teknik bir bilgiye sahip olmadigimiz bu konuda yarim aklimizla muhendislerin belli hesaplar uzerine kurdugu mekanik duzenegi degistirmek gucu bir nebze arttirir ama ya tufegin omru kisaltir ya da mekanikten bir parcayi kirar, daha guclusunu istiyorsan Hatsan Bt65 Sb Elite e bak daha da guclusu Hatsan Barrage :thumbup:
    Atislarinda sasirdigim nokta kullandigin pellet, Gamo attigin noktaya gidecek cok istikrarli bir pellet degil hatta Gamo nun pelletleri tırt, o tufege JSB 15.89 veya 18.13 bitirim, ben 15.89 unu kullaniyorum cok memnunum.
    Sifirlamaya gelince orta noktasi 90 adima denk geliyo yazmisin ortalama 70 mt yapar, oyle ayarlanmis demisin ama bence onun ayari degismistir sana kalmis bisey oyle de kalabilir ama genelde 25/30 mt de sifirlaniyo, 25/30 mt de sifirladigin zaman haliyle uzak mesafelerde dusmeler oluyo onu da atis esnasinda mesafeye gore mildottan sen ayarliyosun. Mesela ben 30 mt de sifirladim, 10/15 mt de hedefi artıkıl ın ustundeki 1. mildota getiriyorum. 50 de 1 mildot, 75 te 2 mildot 100 de 4 mildot alta getiriyorum.
    200 mt de Galatian la şişe kirmak hayal olur. Ben 100 mt den daha uzagi hic denemedim acikcasi. Pellet secimi mesafeye gore degisiyor, kisa mesafelere hafif pellet yetiyor ama uzak mesafelerde isabeti tutturabilmek icin daha agir pelletler kullanmak gerekiyor. Ruzgara karsi mukavemet agirlik ve hacimle dogru orantili, hacim olarak hepsi 5.5 ml oldugundan ruzgara karsi dayanimi arttirmak icin geriye bir tek agirligi arttirmak kaliyor, agirligi arttirinca da namlu cikis hizi dusuyor. Galatian ın fabrika verisi ortalama 15 gr bir pelletle 1100 fps, 100 mt de bahsettigin siseyi kirmak istiyosan en az Gamo ts22 kullanman gerek, o zaman da namlu cikis hizi 900 felan olur ama vurabilirsen kesin kirarsin

    Hocam selamlar,
    "daha guclusunu istiyorsan Hatsan Bt65 Sb Elite e bak daha da guclusu Hatsan Barrage" demişsiniz. Burada bir yazım hatası mı var yoksa ben mi yanlış anladım. Barrage'ın 65'ten daha güçlü olduğunu mu söylemek istediniz?

    Haftasonu babamıda aldım bir av bayisine gittik. Hatsan ve kral vardı son model yerliler olarak.
    Babamdan hediye ve o zamanlar çokça kullandığım diana 25 tüfek vardı. Onunla öğrendim ilk atıcılığı. Çok kompakt ve gez göz arpacık hizası çok güzeldi.
    Elime tüfekleri aldım inceledim. Aralarında en keyifle tuttuğum galatian 2 idi. Omuzdan hizalaması ve iz takibi yapması güzeldi. Ama bir sorun vardı. Ne o öyle fosforlu arpacık ve gez. Oyuncak yada balık oltası mı bu? Bunun şekli şemaliyle neden oynuyorsun. Klasik sistem üzerinde devrim mi yapmaya çalışıyorsun? Olmamış bence. Bt65'in mesela yükseklik ayar sistemi elle manuel çevirmeli. Ne güzel işte. Galatian'da vidalı midalı acayip bir şey. Sağından solundan kapalı garip bi sistem yapmışlar.
    Herşey olmuş da, sanki orası nazarlık olmuş. Hadi tüfeği aldım diyelim, baktıkça uyuz olacağım. Sonra neden yerli değil de yabancı? Hadi aldık diyelim, bari bu gibi şeyler için opsiyon koydursalar özel av tufegı gibi. Hoş olmazmıydı?

    paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Hazır bir arada bulmuşken sormak istedim. Hatsan hercules'u evanix'e göre yada diğer tecrübe ettiğiniz tufeklerle değerlendirmek isterseniz ne gibi + ve - lerle bizlere geri bildirimde bulunursunuz?

    Bu bt 65in birde long lw olan modeli varmış. Bunu hiç tecrübe etme imkanı olan oldu mu arkadaşlar?
    Grupmana olumlu etkisi var mı?
    Şunu da göz önünde bulundurmalıyız ki namlu uzadığı için sürtünmeden kaynaklı güç düşmesi de var mı acaba?

    bana göre Effecto; hakkında pek çoğunun konuştuğu ama pek azının görebildiği hayaletler gibi. Fiyatı da var ama henüz kendini gören yok...
    Yakında birileri çin replikaları effecto diye millete itelemiş diye duyarsak şaşırmayalım.