emreaytan adlı kullanıcının mesajları

    bu tüfek burada yazılanlara göre sanki pek parasının tüfeği değilmiş gibi yanlış mı anlıyorum. Diyelim ki bu tüfeği Gladius X modelini aldık. Çekiç yayıyla güç arttırılabilir mi? Youtube da yanlış hatırlamıyorsam vardı bu tarz bi ayar.

    Merhaba arkadaşlar,
    Sırası gelmişken ben de bir soru daha eklemek istiyorum. Bu silahların herhangi birinin alınması durumunda arıza çıkarsa muhatap var mı? Varsa neresidir? Çıkacak masraflar pişman ettirir mi?

    Hat usulü üretimde Türkiye'de ki bir çok firma için kullanılan bir terim vardır.
    "Quality is not important, Quantity is important"
    Bizim firmalarda genelde pazartesi sabahları departman müdürleri ve ekip liderleri bir araya gelir. Çaylarını alırlar neden ayda 1000 (afaki bir rakamdır) tüfek üretemedik diye üretimi konuşurlar. O ay 1000 tüfek üretemedilerse toplantıyı geçiştiren genlere işlemiş mazeret yaklaşımıyla bin bir dereden su getirerek çoğunlukla sonuca bağlanmadan çayların bitmesini mütakip dağılırlar. Toplantı sonucunda belki de hiç birşey sonuca bağlanmamıştır. Her şey aynı kara düzen uzar gider. Çünkü onlar oranın maaşlı beyaz yakalı ve mavi yakalı çalışanıdır. Mutsuzdur. Kendi işi, dükkanı gibi sahiplenmemektedir.
    Eğer kendi işi gibi sahiplense; Satış pazarlamacı ar-ge'ciyi döver. Kalitecide imalatçıyı döver. İmalatçıda satın almacıyı döver. Koca fabrika birbirinin müşterisi gibi davranırsa banttan çıkan ürün hep kaliteli ve müşterinin istediği gibi olur.


    Bizim Türkiye'de maalesef iş disiplini bozuk. Üretimde sürdürülebilir kaliteyi yakalamak çok zordur.
    Hadi birazda ar-ge'ye dokunduralım. Soruyorum burdan. Acaba bu bahsettiğimiz Türk firmalarının kaçında kaliteli rakip markaların ürünlerinden var. Çalışan mühendislerine alın bakın rakip ne yapmış diye inceleyin diye benchmark yaptırmışlarmıdır. Onun bunun tüfeğini ödünç alıp açık bakmakla olmaz o iş. Alacaksın fabrikana rakip ürünleri. Mühendislerin o tüfeklerle defalarca atış yapacak, açıp bakacak. Hadi onu geçtim kaç tane mühendisin prototip için bütçesi var. Bizdeki mantıkla bildiğini yapmak değil, gördüğünü benzetmeye çalışırlar ancak.


    Biraz sert oldu ama bunları demeden geçemedim.

    Türkiye olarak bizim ana sorunumuz kalite. Kalite demek sadece malzemenin yüksek dayanımlı olması değildir.
    Kalite demek aynı zamanda; imalat hattında hücresel işleme prosesleri olur. Bir proses bir önceki prosesin müşterisi gibi işler. Diyelim ki namlunun namluya yiv çekilecek, prosesi gerçekleştiren operatör milin doğrusallığını kontrol etmeli. Yivden sonraki prosesçi yiv operasyonunda sonra içerisinde çapaklar kalmış diye reddetmeli.
    Montaja gittiği zaman montajcı o parçayı oraya uydurmaya çalışmayacak. Teknik resimdeki ölçülerde gelmediyse geri gönderip ya tamir ettirecek yada reddedecek. Yoksa tasarıma uygun olmayan toleranslarda üretilmiş ürün uydurulduğu zaman o ürün müşterinin elinde tutukluk da yapar, hava da kaçırır, namlu oraya hava tüpü buraya bakar.
    Operatör işleme tezgahlarındaki kesici takımlarını biraz daha gider mantığıyla kullanmamalı. Elindeki işi kaliteli çıkarmak adına zamanında değiştirmeli.
    Hem mühendisin emeğine yazık, hem diğer operatörlerin emeğine hemde bizim zamanımıza yazık. Firma sahibine zaten bişey demiyorum. O kadar makina hattı kurmuş, mavi yaka ve beyaz yaka çalıştırmış giden paraya yazık.
    Hatta ve hatta 2 yılda zibilyon tane ürün çıkartmak yerine gidip en iyi işleme tezgahını alıp yılda 1 yeni ürün çıkartsın ama avrupalı rakibiyle yan yana koyduğunda işleme kalitesi ve işçiliği ile şapka çıkartsın.
    En iyi örnek diana. Adamların yıllardır çıkarttığı yeni ürün sayısı ortada. Ama kalite de ortada.

    Merhaba Arkadaşlar,


    Susturucuya dikkat ederseniz performansı gerçekten güzel. Sizlerin tecrübe ettiği bu performansı verebilecek av bayiinden satın alınabilecek bir moderatör var mı?

    Ellerinize sağlık. Çok başarılı bir performans sergilemişsiniz. Allah nazardan saklasın, kazalardan belalardan korusun.


    Kullandığınız moderatörün ses kesme performansı videodan duyulduğu itibariyle gerçekten iyi gibi. Özel yapım mıdır, yoksa ulaşılabilecek bir marka mıdır?
    Ayrıca dürbün markası ve silahınızın ultra olup olmadığı hakkında bilgilerini paylaşır mısınız?

    Yeni tüfeğiniz hayırlı, uğurlu olsun. Allah kazasız, belasız, keyifli bir şekilde kullanmayı nasip etsin inşallah.
    Merak ettiğim bir şey var. Görüyorum ki, bu tüfek için ciddi bir bütçe harcanmış. Mesela neden level action bir tüfek tercih ettiniz de full otomatik bir evanix tercih etmediniz.
    Tercihlerinizi etkileyen öncelikler neler oldu. Şimdiden paylaşımlarınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

    Gamo dynaMax Multishot .22 cal satın aldım. Tüfek ile ilgili henüz detaylı bilgiye sahip değilim. Bundan önce Hatsan Galatian 4 almıştım. Yaşadığım sorunlara yönelik uzun uzadıya bir şeyler yazmıyorum ancak iki tüfeği de kıyaslama imkanına sahip oldum. Bu tüfeği ya da Galatian 4 ü düşünen arkadaşlara özelden ulaşırlarsa elimden gelen desteği verebilirim.

    iyi günler,
    Galatian ile ilgili olumlu ve olumsuz tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

    Probably, that kind of knowledge is a restricted data for a company. Therefore, i don't think that anybody has got this kind of data. O the other hand, if an authorized doesn't provide the drawings, nobody can handle this parts without disassemble and measure their own.

    Arkadaşlar şu yazdıklarınızı görünce hatsana şüpheyle yaklaşmaya başladım. Sanki yere düşse namlusu pert olacak gibi anlam çıkıyor şu okuduklarımdan.