acemi sniper (fatih) adlı kullanıcının mesajları

    halil bey, bende de long lw var ve bu ince Mehmetleri nasıl kullanıyorsunuz anlamadım, kitlemiyormu tüfeği? kurma kolunu nasıl kuruyorsunuz? tüfeğinize zarar vermiyormu? bu işin bir yöntemi varmı? bu tüfekte nasıl ince Mehmet kullanabilirim? çok soru oldu ama kusura bakmayın, tüfeğimde ince Mehmet kullanmak istiyorum, jbs 18 grain gibi namluya ve şarjöre kolay girmesinin yolu nedir hala bulamadım.

    hafta sonu at 44 long lw ile atış yaptık forumdan mustafa abim ile, toplam 120 atış yaptım, iki kez pompa yaptım, akşam eve gittiğimde belim ve kolum ağrıyordu, scubam olsa idi o gün 400-500 atış rahat yapardım, pompa kullandığım için 120 atış yapabildim.

    bt 65 bence av için ideal olabilir sonuçta uzun mesafe ve etki var ayrıca attığınız hedef büyük olmak şartı ile, at 44'de ise en acemi atıcı bile rahatlıkla kullanabilir, kullanımı rahat ve pratik. tabiki kişi kendi kullanım şartlarına ve özelliklerine göre tercih yapmalı, herkesin şartları ve kullanım alanları farklı.

    bende bundan bir hafta kadar önce bt 65 ve at 44 long arasında kalmıştım ve tercihimi At44 Long Lw 'den yana olarak kullandım, iyiki kullanmışım, pompa ile dolum yapıyorum, 200'de 100 bara 40 atış yapıyorum, 18gr jbs kullanıyorum, rüzgarlı havada bile 75 metrede sağdece bir dot yana çekiyor, aldığım gibi kullanıyorum hiç güç ayarı yapmadım, mod 125'ten sonra sanki pelletler güdümlü gibi kendi vuruyor namussuzlar, aşırı güce aldanmayın, bu işin dolumu var ayrıca isabet sorunu var, ekonomik yanı var, güç isterim derseniz at 44 longu setiskur ayarı ile oynarak gücü yükseltebilirsiniz, bt 65'in aşırı güç sizi bir miktar sonra hem hava sarfiyatı hemde pellet sarfiyatı yüzünden zorlayacak üzecek bir tüfeğe benziyor. Açıkçası ben tüm forumu yalayıp yuttum tüfeğimi alırken.

    Bu işin sonu yok. Bende ilk başlarda senin gibi düşünüyordum. Bir kere alayım ömürlük olsun diye ama insanın doğası gereği belli bir süre sonra tatmin olmamaya başlıyorsun. İlk aldığımda tüfek çok güçlü gelmişti bana heleki torpedo 155 ten sonra. Belli bir süre geçince insan daha güçlüsünü istiyor. Ben şu an fx boss 0.30 cal walnut ile ilgileniyorum. Eğer bütçemi ayarlayabilirsem bir tane alacağım. Eminim ki fx' ten sonra ateşli yivli isteyeceğim. Bu işin sonunda cheytag intervention var. Bu hobi dipsiz bir kuyu. Her seferinde daha iyi bir tüfek almak istiyorsun. Saygılarımla.

    doğru insan doğası gereği daha daha ve hep daha ister ama bu hobide ekonomi ile ilgili, amaç elindeki para ile en iyisini alabilmek.

    Bende pompa kullanıyorum. Gücüm yerindedir ve 82 kiloyum. Vücut ağırlığımı kullanmama rağmen ter içinde kalıyorum tüpü doldururken. 150-200 bar arası gerçekten efor istiyor. Scuba olsa çok iyi olur. Ancak scuba dolum istasyonunda arıza olsa veya her hangi bir sebepten dolayı scuba tüpü dolduramadığınızı düşünün. İmdadınıza pompa yetişecektir. Uzun lafın kısası scuba olsa bile her pcp tüfeğe bir pompa lazım.

    açıkçası long bana yeter diyorum yetmezsede Allah'ın emri değil ya ilerde satarım bt ye bir bakarım. keyif alırsam yıllarca da kullanırım.

    tabiki paylaşırım ama ben kendi kullanım şartlarımı düşünerek longu tercih ettim, scuba yerine pompa kullanıyorum ve atış sayısının yüksekliği tercih sebebim oldu, bt ile 30 tane atmaktansa long ile 40-50 arası atmak daha makul sebep oldu ayrıca uzun mesafe istediğimde longun ayarını açarak uzun mesafe denemelerimi de gerçekleştirebileceğimi düşündüm, ayrıca şuanda iyi bir dürbünüm yok dürbün alacağım ve tüfeği bir sene kadar regülatör olmadan kullanacağım.

    Hocam,taktikal dipçik evet hafif olur ama tüfeğin denge merkezi ciddi anlamda long model için öne doğru kayar.Havalı tüfekte çok sayıda atış yapacağını var sayarsak bir süre sonra tüfeği dengede tutmak zorlaşabilir.

    bende bunu düşünerek th model istedim fakat kalmadığı için düz kundaktan yana tercihimi yaptım ve aldım teşekkür ederim.

    Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var, long mu bt 65 mi derken, araştırmalarım sonucunda en son lw namlulu long da karar kıldım fakat long modellerinden hangisini tercih etmeliyim? kullanım açısından? plastik istiyorum ve taktikal ile th arasında kaldım, taktikalın kundağının hafif olacağını ve tüfeğin öne doğru biraz eğileceğini, th kundağın ise elimi daha iyi kavrayacağını düşünüyorum, yorumlarınıza ihtiyacım var.

    güç olarak bt 65 muhteşem isabet olarak bence pek iç açıcı değil.lother walter dı. saçmayın gereksiz bir güçle atıyor ve çok agır. saçma sapıtıyor

    siz ne kadar gr.'de saçma kullandınız acaba? hafif kullandığınız için olabilirmi, ağır pellet ile denedinizmi? 25 veya 30 gr ile_?

    gerçek fark nedir tam bilmiyorum bendeki at 44 de ilk önce hatsan namlu idi namlunun çıkışına dogru 3-4cm yiv set yoktu.

    kullandığınız bt 65 lw namlumuydu ve isabet açısından çok fark oluyormu? ben açıkçası grupman yapmayacağım grupman sevmiyorum, uzun menzilli ve güçlü atışlar yapmak istiyorum, çok sık atış yapan biride değilim. önermeme sebebiniz nedir acaba?

    ben değiştirdim at 44 de ve baya fark etti.şimdi çok isabetli önceden saga sola kaçırıyordu.benim görüşüme göre fark var.tabi kişiden kşiye değişir

    lw namlunun daha iyi olduğunu söylüyorsunuz yani? yanlış hatırlamıyorsam sizde bt 65 vardı değilmi?

    artık yaylı tüfekten sonra birazda pcp deneyimi yaşamak istiyorum ve benim aradığım şartlara ve kriterlere göre belirlediğim tüfek bt 65, yalnız kafamı kurcalıyan namlu oluyor, lw namlu ile hatsan namlu arasında fiyat farkı var ve bu atışlarda etkili mi? lw namlu bildiğim kadarı ile ithal ama, atışlarda + bir fayda sağlar mı? yoksa psikolojik olarak mı etki ediyor? sırf psikoloji için 200,00 TL + fazla vermek istemiyorum ve tüfeğimi Allah nasip ederse ömürlük olarak saklamayı planlıyorum.

    Duman çok normal kardeşim. kafaya takacak birşey değil kısacası diyelim o halde. :)


    Ayrıca yukarıda yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle mevcut onu da açalım. Namlunuzun yağlı olması tüfeğe zarar vermez zaten dizelleme etkisi denen şey pelletin sürtünmesinden değil pistonun sürtünmesinden ve yataktaki fazla yağları yüksek basınç sebebiyle yakmasından kaynaklanan durumudur.

    peki neden o zaman atıştan sonra tekrar pellet yüklemek için namluyu kırdığımda namlu içinden hafif bir duman çıkıyor? namlu içinden geçen pellet namlu içindeki tortu veya yağı yakmıyormuı sürtünme etkisi ile ?

    birincisi tüfek ile boş atış yapmayın, mutlaka namluda pellet olsun, ayrıca namluyu ne kadar temizlersen temizle, tüfekten ne kadar yağı arındırsan da o koku oluyor, zaten namluyu kokladığın zaman kokuyu duyarsın, duman dediğimiz de dizelleme etkisi, namludan pellet geçer iken namlu içindeki yağ ve tortu sıcaktan dolayı sürtünmeden dolayı yanıyor ve koku oluşturuyor, o yüzden tüfeği temiz tutmalısın, dizelleme etkisini minimuma getirmelisin. forumda dizelleme ile ilgili bilgiler mevcut. uzun süre dizelleme etkisi ile kullanırsan tüfeği yersin, yani bu konu sadece mod 125 için geçerli değil tüm tüfekler için geçerlidir, o yüzden tüfeğinde bir problem aramamalısın.

    ben benim silahta bir çok pellet denedim, sıralama olarak jbs 18 grain, torpedo 20 grain, ts 22 ve pro hunter sayılabilir, şu an elimde ince Mehmet 25 grain var fakat namluya zor giriyor ve atış yapma imkanım daha olmadı, ayrıca elimde 4 kutu jbs var çok istikrarlı oldukları için almıştım ama jbs nin fiyatı h%n ile aynı fiyata yaklaşınca hn denemeye karar verdim, elimdeki jbs ler bitince hn deniyeceğim, jbs ile 100 metrede soda şişelerini çok güzel kırdım, 100 metreden jbs nin sektiğinde çıkardığı sesi duyuyorum, istikrar istiyorsanız jbs 18 grain şimdilik favorimdir, torpedo 20 grainlerde pek bir istirar olmadı uzun mesafelerde.