acemi sniper (fatih) adlı kullanıcının mesajları

    Tüm hobidaşlarıma selamlar.Dün itibari ile aranıza katıldım.Puncher deki kararım hem fiyat hem regülatör avantajı ve siz tecrübeli arkadaşların ilk yorumları etkili oldu...Fakat dürbünüm çatal ayak ve plastik taşıma çantam yok.tabiki doldurma sorunumuz...tüp ve pompa tecrübesi olan arkadaslar yardım....saygılar

    regülatör derken ne kast ettiniz, tüfek kendinden regülemi acaba ?

    arkadaşlar hatsan mod125 tüfeğimi aldıktan sonra bir iki kutu saçma kullandım ama kundak sallanıyordu vidasını sıkmama rağmen sallanmaya devam edince vidayı söktüm ve kırılmış olduğunu gördüm. firmayı arayıp sorunu söyledim sağolsun hatsan hiç uzatmadan takabilirseniz vidayı yollayalım dediler.. iki günde vidayı yolladılar.. şimdi bugün mesai sonrası vidayı taktık ve yaklaşık 25 atıştan sonra tekrar vida kırdı... ekte resimlerde göreceğiniz üzere kalın çelik vida tüfeğe dayanmadı buradan mod125 in gücü anlaşılıyor.. tüfeği hatsana yollayacağım kundak delikleri aynı hizada değil.. umarım hatsan yenisini yollar:) ve bu kronik sorunlarınada bir çözüm üretirler...

    mod 125'iniz vortex pistonlu mu ? yaylı mı? bende vortexli var ve 1000'e yakın atış yaptım sadece stoper vidalarım gevşedi başka da bir sıkıntı yaşamadım hiç.

    bence hiç iyi bir politika değil, bir an önce bu sorunu çözmeleri gerekli diye düşünüyorum, şahsen kendi adıma pcp ye geçmeyi düşünüyorum yalnız yeteri kadar bilgi bulamıyorum tüfekle ilgili olarak, müşteri olarak ilgisiz bir firma izlenimi veriyor, tercihimi başka yöne çekmek zorunda kalıyorum.

    Hocam maşallah yemek tarifi gibi anlatmışsınız :) temizlik için bir yağ markası söyler misiniz ? Hiç uğraşmayayım diğerleriyle. Ben sprey sıvı yağ kullanıyordum. Yanlış yapmışız.

    namlu temizliği için diyorsan, araçlar için balata spreyleri var, marka bilmiyorum herhangi bir marka olabilir, marka olarak würth var bildiğim kaliteli, balatalardaki tozu, kurumu söküyor, namlu içi için kullanabilir ama namlu içini iyi kurulamak şartı ile, dizellemeye dikkat, bir de dediğim gibi pelletleri temizleyerek kullanırsanız namlu temizliğini çok sık yapmak zorunda kalmazsınız, namluyu tozlu ortamlardan, kumdan v.s. den korumak gerek. Ben açıkçası temizlik yapmaya fazla fırsat bulamıyorum, sadece dış aksamı yani metal kısmını silah yağı ile yağlıyorum ki korozyondan paslanmasın diye, namlu için temizlik beni sıkıyor, o yüzden pelletleri temiz kullanıyorum, silahımı da eşşeğe biner gibi kullanıyorum hiç acımıyorum, aman bir şey olacak diye stres yapamayacağım en kötü ihtimal bir şey olursa da hatsana gönderir yaptırırım diye düşünerek yaptığım atışların tadını çıkarıyorum.

    Aslında tüfeğin dış aksamından başka bir yere temizlik yapmak riskli ve gereksiz, mesala namluyu yağlamanın pek bir faydası yok zararı daha çok, eğer çok tozlu ortamlarda kullanmıyorsanız. Size bir taktik söyleyeyim, pellet aldınız ve pelletleri atış yapmadan önce sabunlu su ile bir kaba koyarak güzelce karıştırın, sabunlu su ile pelletleri güzelce tas içinde veya başka bir kap içinde yıkıyoruz, daha sonra süzgecin üzerine pelletleri dökerek çeşmenin altına temiz suya tutuyoruz ve iyice duruluyoruz sabunlu sudan arındırıyoruz, pelletleri temizledik ve bir gazete yada peçete üzerine pelletleri döküyoruz ve bir gün kurutuyoruz, ertesi gün pelletlerimizi paketliyoruz ve atışa hazır hale getiriyoruz, pelletleri mutlaka yıkayın, pelletlerde siz farketmeseniz dahi atıklar var ve bunlar zaman içerisinde namluda kurum oluşturuyor, 500 ile 1000 atış sonrası balata spreyi ile namlu içini temizleyebilirsiniz ama mutlaka pelletleri yıkayarak kullanınız namlu ömrü ve temizliği daha uzun süre olur.

    Şükür maddi anlamda sıkıntım yok ama bir kutu pelet alıyorsun 20 atışta kendini gösteriyor. Kötü çıkarsa geri kalan 200 peleti atmak içimden gelmiyor haliyle çöpe gidiyor. Bu yüzden sizin tecrübelerden yararlanmak daha mantıklı. Ben tüfeği sıvı halde bir yağ ile temizledim. Siz gres daha uygun demişsiniz. Artık gresle hallederim. Bir de oringten bahsetmişsiniz. Tam olarak neresi?

    silikon bazlı gres kullanıyorum, namlu içi temizliği için bir iki damla makine yağı kullanıyorum ama sonrasında iyice kuruluyorum dizelleme etkisi olmasın diye, tüfeğin namlusunu kırdığımızda pelleti koyarken koyduğumuz yerde siyah bir lastik var halka halinde oring o oluyor o o ringe mercimek tanesi kadar silikon gresi yediriyorum, oring yumuşasın, çatlamasın, kırılmasın, hava kaçırmasın diye, ama dikkat et yağ veya benzeri şeyler hava tahliye deliğine kaçmasın, hava tahliye deliği içerisinden pistona geçerse sıkıntı oluşturur.

    Arkadaşlar konuyu hortlatmışsınız sağolun ben son atışıma kadar hep desteksiz atış yaptım. Son gittiğimde yere bir yolluk serdim ve bipodla atışlar yaptım. İlk başta sıkıntı vardı ama anladım ki pellet değişikliğinden kaynaklı. Sıfırlamayı yapınca 15 metreden pelet kutusunu vurmaya başladım. Bu iş zaman istiyor onu anladım.


    Tüfek vidalarında sadece gezde bi gevşeme var. Sıkayım mı? Onu sıkarsam gez ayarını yapamam gibi geliyor. O gevşeklik aparatın sağa sola ayarlanması için gerekli sanırım ne dersiniz ?

    ben gez-göz-arpacık kullanmıyorum, dürbünle atış yapıyorum, demek istediğim her atıştan sonra evinize geldiğinizde tüfeğinizin bakımlarını yapın temizliğini ve vida kontrolünü, mesela geçen atış yaptığımda farkettim ki benim stoper vidaları gevşemiş, bunun gibi, kontrolünüzü yapın ve gevşek vidaları sıkın, hiç olmadı vidaları sabitlemek sağlamlaştırmak için piyasada ürünler var yapıştırıcı tarzı onları kullanın. Birde sürekli aynı pelleti kullanın ki sürekli ayarınız kaçmasın, onun için en uygun pelletinizi belirleyin, ben nerdeyse 6-7 ye yakın çeşit pellet kullandım tecrübe ettim, tecrübeler haliylen biraz pahalıya mal oluyor.

    Hocam peki sizi bulmuşken sorayım. daha dürbünü hiç takmadım. Ortalama 600 atış yaptım. Dampa almadım. Dürbünü takmamda sakınca var mı?

    600 de olsa - 1000 atışta olsa dürbünü takmak için dampa kullanmalısın, vortex falan hikaye, bende sportmatch dm 60 dampa ile kullanıyorum dürbünde bir sıkıntı olmadı şimdilik ama tüfek tepiyor ve zamanla vidaları gevşiyor, her atıştan sonra tüfekte vidaları mutlaka kontrol et, dampa takacak olur isen de dampa vidaları tüfeğin soluna baksın, tüfek arkaya doğru tepiyor çünkü, bunlar bizzat yaşanarak tecrübe edilmiştir, pellet konusunda da hatsan torpedo ve jbs 18 grain öneririm, özellikle de jbs 18 grain bu tüfeğin en sevdiği pellet.

    Bu konu ile alakasız ama imzanızda gördüğüm bt 65 rb lw tüfek benim almayı düşündüğüm bir tüfek, bununla iligli bir kaç izlenim paylaşırsanız ayrı bir konuda sevinirim, ayrıca pompamı kullanıyorsunuz, buna benzer sorularım olacak.

    mod 125 gibi silah atıcılığı geliştirmek için güzel bir silahtır, zor silahtır ve bu zorlukla uğraşırken bir çok şey öğrenmenizi sağlar, ilerisi için temeli sağlam atmanızı sağlar, ama zor silahtır azgın bir boğa gibi dir dizginlemek zordur, eğer hükmetmeyi becerebilirsen koleksiyon olacak türde kaldır dolaba yıllarca dursun çıkarır çıkarır sıkarsın, mod 85 ile mod 125 'i kıyaslamak pekte doğru olmaz, sınıfları farklı, bence arkadaşımız ne istediğine daha henüz kendi de karar verebilmiş değil. öncelikle silah seçiminde kendi karekteristik özelliğinize göre seçim yapmalısınız, ben her daim hayatımda güçlü olan şeyleri sevdim, gücü severim, gücün ve estetiğin güzel olduğu bir silah tercih ettim ama zorluklarına da böylece katlanmam daha kolay oluyor, paraya kıydım gittim sportmatch dm 60 dampa aldım, gülü seversen dikenine katlanacaksın misali, ne alırsan al pişman olma yeter ki, kendine karekterine göre önceliklerine göre tercih yap.

    Hatsanın en popüler silahı yaylı versiyonlar içinde mod 125'tir, pcp leri bu kategoriye sokmuyorum, ben 125 vortex kullancısıyım ve bu silaha isabetsiz diyenleri anlamakta zorluk yaşıyorum, 100 metre gibi bir mesafede soda şişesini tuz buz ediyor ve isabet konusunda da hiç kötü değil, ama silaha kontrol etmeyi bileceksin ve kendini geliştireceksin, ben kendi adıma 100 metrede zorlanmıyorum çokta zevk alıyorum, silahı eline aldığında o verdiği hissiyat çok güzel, mod 125 vortex kullanacak kişi öncelikle fizik olarak güçlü olmak zorunda desteksiz atış zor, destekli atışlarda 100 metreye rahat ulaşılabiliyor ve isabet oranı yüksek oluyor. kısa mesafe bir yere kadar bir süre sonra sıkılacaksınız bunun garantisini veririm, daha fazla uzak mesafelere atış yapmak isteyeceksiniz elinizdeki silah yetmeyecek, 100-150 metrelerde mod 125 vortex öneririm, ondan sonrası artık pcp olur.

    Vortex al, neden daha yeni bir sistem var iken eski klasik sistemi tercih edeceksin ki veya daha sonra vortexe geçiş yapasın ki, vortex te tepme gerçek tüfek gibi arkaya doğru oluyor ve ses olayında arkadaşın dediği gibi yay sesi olmuyor, vortexde dikkat etmen gereken husus hava tahliye deliğinden pistona yağ kaçırmamak onun dışında hiç bir sıkıntı yok.