acemi sniper (fatih) adlı kullanıcının mesajları

    Mod 125 Sniper Vortex (5,5 ) için 100 metre ve üzeri, tahribatta etkili, uzun mesafede erken düşmeyen, nokta atışı yapabileceğim, güvenilir, sürekli olarak tek tip kullanmak istediğim pellet tavsiyesine ihtiyacım var, benim araştırdığım bir kaç pellet mevcut, ister benim listemden isterseniz sizin aklınızda bizzat deneyerek test ettiğiniz önerebileceğiniz pellet var ise önerilerinizi ve görüşlerinize ihtiyacım var.


    Benim listem bu listeden hangisini tercih etmeliyim veya sizin önerdikleriniz ?

    • HATSAN-JSB EXACT HEAVY 1,175 gram - 18,13 grain
    • HATSAN TORPEDO 1,323 gram - 20,5 grain
    • İNCE MEHMET POINT LEAD 1,55 gram - 24 grain
    • H&N DIABOLO BARACUDA 1,37 gram - 21,14 grain
    • GAMO TS-22 1,4 gram - 22 grain

    o zaman bu dürbünde bir sorun yok.çünkü benim netliği bozuluyor dediğim mesafe 14m lik bir alanda oldu.dürbünleri ve özelliklerini çok bilmiyorum.biraz daha araştırmalıyım sanırım.


    aynı dürbünü bende mod 125 vorteximde kullanıyorum, kullandığımız dürbünde zoomu 9 a getirdiğinde focus ayar kısmı var gözünü dayadığın yerde, onu arttırarak netleşme sağlayabilirsin, 14m lik bir alana 9 zoom yapma zaten, 3x işi görür 14m için, 9x zoomu 50m ve üstü için kullanabilirsin, focus ayarını yaparakta netlik sağlayabilirsin.

    mod 125 vortexim için sportsmatch dm60 dampa aldım, yalnız dampayı tüfeğin üstündeki raya oturturken dampa üzerindeki mevcut vidaların tüfeğin solunamı bakması gerekiyor? tüfeğin sağınamı?, tüfeğin üstünde dampayı oturtulmuş vaziyette hayal ederek cevap verirseniz daha anlaşılır olur.

    bence bunlara gerek yok, piyasada kamuflaj bandı diye arattığınız zaman çok güzel modeller var, fiyatları ortalama 20,00 TL civarında, çok güzelde çeşitleri var, örnek olarak U.S. ARMY KAMUFLAJ BANT - U.S. ARMY KAMUFLAJ BANT - U.S. ARMY - Av & Askeri & Kamp & Dağcılık Aksesuarları - Askeriavurunleri.com, Türkiye'nin En Büyük Online Outdoor Ve Askeri Malzeme Satış Sitesi, Askeri Ürünler, Askeri Malzemeler, Av, Kamp, Outdoor, Adana Amerikan Pasajı bu adreste var mesela. Tüfeğinizi bu bantla kaplayıp güzel bir koruma ve değişik bir görüntü elde edebilirsiniz.

    O zımbırtı dediklerinizi denemeden konuşmanızı anlıyorum.Bilmeden konuşmak kolaydır.Ben sonuç aldım.Önemli olanda bu zaten,sizin ön yargınız değil.
    Yay ve barfiksle elde edileceğini söylediniz sonucu ben oturduğum yerde sadece belli bölgeleri çalıştırarak elde ettim.
    1 dakika koşarsınız sorun olmaz.1 saat koşarsınız kondisyonunuz eksikse cılkınız çıkar.Atışa gittiğimizde bir kutu pellit bitirmeden döndüğüm nadirdir.Aradaki farkı bilen benim.Birileri gülmüş ağlamış pekte umrumda değil. :)[/quote]


    bir atışta nasıl bir kutu pellet bitiriyorsunuz, valla ben 125 vorteximle atış yapmaya gittiğimde 10 bilemedin 15 atışta kollarım artık uyuşuyor. üstelik sporda yapıyorum ve 180cm 104 kg ağırlığında orta derecede ağırlık çalışan bir insanım. bende sorun var galiba :)

    hatsan mod 125 sniper vortex tüfeğimin yanında gelen optima 3-9x44e dürbün için sportmatch dm 60 dampa aldım ve kafamda soru işaretleri var, şuanda dampa henüz elime geçmedi ama bu dürbüne dm60 dampa olurmu?? hatamı yaptım ?? herhangi bir uyuşmazlık olur mu ? eğer uygun ise dampa üzerine dürbünü takarken dikkat etmem gereken bir husus varmı ?

    gercekten kurulumu sert bir tufek, arka arkaya 4-5 atış yaptığında kolunda derman bırakmıyor, ha kuvvetine gelecek olur isek gerçekten guclu bir tufek ama iste kurulum baya bir zorluyor insanı, acıkcası zaman icerisinde alışırım diye düşünüyorum, zaten spor yapan bir kisiyim, bir nevi 2 sporu aynı anda yapıyorum :), ama fizigi pek musait olmayan arkadaşlara bu tufegi onermem tufekten kurulumu nedeni ile soguyabilirsiniz.

    3-9x44e optima gelen dürbünüm üstünde iki tane kapak mevcut ve bu iki kapaktan biri sarı renkte, bu kapaklar ne için kullanılır ve bir tanesi neden sarı, bu sarı renkli kapağın amacı nedir nerede kullanılır, bir anlam getiremedim, bilen birisinden yardım istiyo

    3-9x44e optima gelen dürbünüm üstünde iki tane kapak mevcut ve bu iki kapaktan biri sarı renkte, bu kapaklar ne için kullanılır ve bir tanesi neden sarı, bu sarı renkli kapağın amacı nedir nerede kullanılır, bir anlam getiremedim, bilen birisinden yardım istiyorum.

    5 gün önce vortex mod 125 sniper aldım, iki elle beraber kuruyorum, acaba bende mi problem var, 100 kg adamım kolay kuramıyorum, şuan kollarım ağrıdan kopuyor resmen ve üstelik sporda yapan birisiyim ama anlamadım problem bendemi silahtamı, sizin de böyle kurulumda çok zorlandığınız oluyormu, yoksa attıkca kurulumu kolaylaşacakmı?kolay kurmak için bir yöntemi falan varmı ? kurarken emniyetini açmak veya tetiğe basmak gibi v.s.

    5 gün önce vortex mod 125 sniper aldım, iki elle beraber kuruyorum, acaba bende mi problem var, 100 kg adamım kolay kuramıyorum, şuan kollarım ağrıdan kopuyor ve üstelik sporda yapan birisiyim ama anlamadım problem bendemi silahtamı, sizin de böyle kurulumda çok zorlandığınız oluyormu, yoksa attıkca kurulumu kolaylaşacakmı?kolay kurmak için bir yöntemi falan varmı ? kurarken emniyetini açmak veya tetiğe basmak gibi v.s.??

    Yaklaşık 2 aydır Mod125 vortex kullanıyorum. Normal yaylıya göre daha az sarsıntılı atışlar yapılıyor.Mod125 Vortex modelinin en büyük handikapı bence ağırlığıdır.Desteksiz bir düzine atış yapmak oldukça güç gerektiren birşey... Bu anlamda bol bol idman gerektiriyor. Ayrıca pelet seçimi yapılırken; silahın bu seçimi aslında kendisinin yaptığını gözden kaçırmamak yapılan deneme atışlarına göre karar vermek çok yerinde olur. Bazen daha ucuz pelletlerle şaşırtıcı bir şekilde daha iyi grupman yapmak mümkün oluyor.Dürbün bağlantısı için ise ; paraya başta kıyıp yatagün veya benzeri bir marka dampa ayak alınması uygun olur. Sorunsuz , kazasız ,belasız eğlenceli atışlar yapmanız dileği ile saygılar sunarım.


    5 gün önce vortex mod 125 sniper aldım, iki elle beraber kuruyorum, acaba bende mi problem var, 100 kg adamım kolay kuramıyorum, şuan kollarım ağrıdan kopuyor resmen ve üstelik sporda yapan birisiyim ama anlamadım problem bendemi silahtamı, sizin de böyle kurulumda çok zorlandığınız oluyormu, yoksa attıkca kurulumu kolaylaşacakmı?kolay kurmak için bir yöntemi falan varmı ? kurarken emniyetini açmak veya tetiğe basmak gibi v.s.