matbeyaz adlı kullanıcının mesajları

    Benim için iyi silah kriteri öncelikle sağlam olsun mekanik aksam çabuk bozulmasın. İkincisi kaliteli namlulu (iyi yiv ve set çekilmiş) isabetli olsun. Silahın yedek parçası kolay bulunsun ucuz olsun. Tamiri zor olmasın. Son olarak da servisi ulaşılabilir olsun.

    Değerli arkadaşlar bilmediğim için soruyorum. Kalite mevzusunda gerçekten bu kadar sıkıntılı mıdır yerli firmalar. Mesela lw namlulu bir hatsan nova compactın bence olsa olsa sorunu stabil atış sayısı olabilir oda bir ekiz regülatörle aşılabilir. Sonra ömürlük bir pcp olur gibi düşünüyorum.
    Yaylilar için anladığım kadarıyla yüksek fps değerleri yüksek sarsıntı demek olduğu için vidalar Vs çabuk gevşeyebiliyor. Ama onun da bi alıcısı var ki bu ürün yıllardır üretilip satılıyor.
    Forumu uzun zamandır takip ediyorum sürekli bir yerli firmalara karşı eleştiri durumu var. Ve eleştirilerin büyük çoğunluğu yapıcı değil. Bu forumda birileri at44e büyük tüp taktığı için novayı çıkarmış firma. Yine sn Mustafa Ekiz (ki yaptığına hayranım) regülatör uyguladığı için hatsan regülatörlü tüfek çıkarmış. Eleştiri bence bu mimvalde olmalı. Biz sinerji noktasında eksik kalıyoruz.
    Çok övdügümüz yurt dışında insanlar bir inovasyon gerçekleştirdiğinde (yatagun damla gibi) ürünü alır gider bunu lisansla pazarlar. Yine baştaki soruya dönersek gerçekten mekanizmayı bilmediğim için soruyorum bir airarmsla bir hatsanın hangi noktalarda kalite farkı vardır.