FairGunner adlı kullanıcının mesajları

    sakız :)


    ..
    geçmiş olsun, ufacıkta olsa korkuyorum ben fareden :)

    Eyvallah abi, ben korkmam ama göz göre göre de kendimi ısırtmam, dikkatli tutarım fareyi, kedi gibi ense kökünden yakaladın mı hiçbir şey yapamaz, paralize olur ama dikkat etcen çünkü kürkleri genelde heralde seneye de giysin diye 2-3 beden büyük oluyor, kaşla göz arası bolluktan faydalanıp kafayı döndürüveriyor, hart gitti parmak, o yüzden mümkün olduğunca gergin tutacaksın enseden :) Isırıla ısırıla öğrendim fare tutmayı :) kedi olalı epey fare tuttum anlıyacağın :)

    İntikam için alt dişlerini bileyletiyorlar, alt çene kaslarını sakız çiğneyerek geliştirmeye çalışıyorlarmış :)


    Onlarda herşey alt çene ve ona takılı 2 cm lik bir çift diş demek, dikkatli olmak lazım, ısırıldığım için çok iyi biliyorum o çene ve dişlerle neler yapabileceklerini..

    Ben mi yanlış anladım acaba, tüfeğin değil şarjörün pelet sevmesinden bahsetmiyor muyuz? Bana sanki şarjörde üretim temelli bir sıkıntı var gibi geldi. Bnm x20s de breech dedikleri namlu ağzı dardı, peletlerin kıçı dışarıda kalıyordu, aşındırıcı uçlu matkapla biraz genişletince sorun halloldu, belki bundaki sorun da öyledir.

    Aynen ilyas ın dediği gibi ben de yaylı arayışı içindeyken pançırı böyle müşahhas görünce pompa tüp o-ring vs ile uğraşmaya cesaretim geldi. Bana cometa lynx v10 a rakip gibi geldi..


    Test sonuçlarını ben de merakla bekliyorum.. Heyecanım yerli olmasından..

    Ömer bey az önce kontrol ettim youtube da puncher ile alakalı yalnızca "bir" adet video var, sitenizde de sadece 5 kalem bilgi var tüfekle ilgili. 5.5 luğu 1250 fps ile atıyor diye yazmış bazı av bayileri, kimden nereden almışlar bu bilgiyi kaç grain bilemiyorum. Bu konuda da bir çalışma olacak mı? Gerçi ürün ne zaman piyasaya çıktı onu da bilemiyorum..

    Elinize sağlık güzel bir inceleme olmuş, bende de mütevazi 2 indoor helikopter var onlarla bazen pratik yapıyorum, quadcopterdeki ilk hedefim dji ph 2 + 3d gimbal + gopro seti yapmak, artık kısmet :)


    Bu incelediğiniz v666 nın merceği mi kirliydi yoksa defolu muydu acaba çünkü merkezin sol üstüne doğru bir blur var görüntüde?

    Abi eyvallah şimdi taşlar oturdu..

    Konu başlığından hareketle bir sorum var; havalılardaki sınıflandırma neye göre yapılıyor? Kendi resmi sitelerindeki verilerde orta sınıf stoeger x20s .22 800fps, mod54 850fps olarak açıklanıyor, 50 fps farkla x20s orta, mod54 magnum diye geçiyor. Aynı şekilde 850 fps görünen 460 da magnum diye geçiyor. Hatsan m125 ise 1000 fps. Bu durumda mod48/54/460 magnum ise m125 ne oluyor? HW97K, TX200 755 fps ile orta sınıfın altında mı kalıyor? Kafam karıştı..

    Bir süre önce sas hakkındaki tespit ve eleştirinizi okuduğumda böyle bir modifikasyonun geleceğini hissetmiştim, konuyu biraz un yağ şeker tadında ele almıştınız, bugün de helvayı görmüş olduk, elinize sağlık. Bu modifikasyonun adı E-SAS olsun bence çünkü esas sas böyle olur :)

    Merhabalar Syn. FairGüner


    Konu derin vede alenen konuşulacak bir konu olmadığından aynı fikirde olmasakta görüşlerinize saygı duyyorum. Forum ve konu başlığı ile bağdaşmadığından dolayı daha fazla konuyu dağıtmak yanlış olur diye düşünmekteyim.


    Saygılarımla

    Merhaba sn laevi, ben sürç-i lisan ettiniz sanmıştım, yeni doğmuş bir arının 1 günlük mesafeden polen bulup geri kovanına dönebilmesi onun mütekamil geldiğine bir delildir, eğer bu noktada da farklı düşünüyorsanız aynı yerden bakmıyoruz der saygı duyarım..

    ikiside mekteb-i cihanda bizler gibi tekamül etmekte ve yol almakta.

    Onlar bizim gibi tekamül etmiyor, mütekamil gelip vazifelerini yapıp gidiyorlar, bu fark çok büyük bir fark, bizimle kıyas kabul etmez..



    Konu tatlıya bağlanmış sanırım. Fare sevimli ama fazlası zarar bir hayvan, bir ara hamster besledim, müthiş ürüyorlardı, bir batımda 15 tane saymışlığım var! 15 gün hamilelik 15 gün de yavruların dünyaya alışması, 1 ay sonra doğan yavrular hem kendi aralarında hem ana babalarıyla çiftleşmeye hazır hale geliyorlar ve dişi kabul ederse hemen çiftleşiyorlar. Birkaç ay içinde iş çığrından çıkıyor. Bunlar evin içindeki kesif sidik kokusunu bir kenara koyarsak zararsız fareler, diğerlerini düşünmek bile istemiyorum! Ben de zehirden daha acısız olacağı kanaatiyle bahçede meyve ağaçlarını kurutan sevimli tarla faremizi vurmak zorunda kaldım. Fare beslemiş biri olarak daha zor ama mecbur(!siz) kalıyorsun bazı durumlarda ve zehir mi pelet mi diye düşünüyorsun. Bence böyle birşey övünülmek için yapılmadığı sürece sıkıntı yok çünkü mecburiyet başka birşey, konuyu açan arkadaşın da niyeti o değil belli, farelerin ne kadar büyük olduğunu göstermek istemiş. Ben üstünkörü bakıp geçtim resimlere ve rahatsız olmadım..

    17 yaşındaki emektar Hatsan Mod 40 kılıfında jargona pek hakim değilim, artık ne deniyorsa; yayın bulunduğu metal kısmın üstü ve namlu epey paslanmış. Bugün pas sökücü ve zımparayla pasını aldıktan sonra namluya silahı maskeleyip 3 kat plasti dip attım. Namlu artık pas yapamaz ama kaplamada soyulma olacak mı onu merak ediyorum, zaman gösterecek. Belki bir fikir verir diye paylaşmak istedim.