glock17 adlı kullanıcının mesajları

    Öncelikle merhaba,konu güzel ve keyifli bir şekilde sürmüş ben de bir kaç fikir yazmak istedim :) Avrupada genelde paylaşmış olduğunuz boyuna asılan deri kese kullanılıyor.Onun haricinde direkt olarak kutudan kullanan adam sayısı da az değil...Çok hassas atışlar için bu tarz köpüklü pellet tutucular illa ki şart ancak antreman atışları için saatlerimizi pirinç gibi pellet ayıklamaya da ayırmak olmaz :) Size iki önerim olacak,birisi gri köpükleri kemer deleceği ile uygun boyutta delerek yerleştirmeniz (bu köpük malzemeye kamp matlarında çok rastlanıyor) ikincisi ise çiçekçilerin kullandığı çiçekleri saplamak için kullandıkları hassas sünger olacaktır.Bu malzemenin ismi ne diye geçiyor bilmiyorum ancak bence pellet tutmak için kullanılabilir.

    Tüfeği elime alıp bizzat Bursa'da inceledim.Bugüne kadar Hatsan tüfeklerin ağırlığından yakınanlar için adeta biçilmiş bir kaftan olmuş :) Tüfek inanılmaz hafif ve ergonomik geldi.Compact boy olması da ayrı bir güzellik katmış.Kurma kolu bugüne kadar hatsanlarda kullanılmamış yeni bir kol ve oldukça rahat kuruluyor.Konu başındaki videodaki model qe modeli ben ise standart namlulusunu inceledim.Kısmet olursa envanterime katıp inceleme videosu çekeceğim.

    Armsan eos tasarım olarak şık güzeldir ancak atış yaptıktan sonra horoz arpacığa bakarken tak diye kapattığı için hoşuma gitmedi.Horozsuz olarak yukarıda belirtilen gibi yerli olarak yıldız ya da huğlu tercih edebilirsiniz.Bulabilirseniz Baikal tek kırmaları da oldukça klastır.

    Şarjörlü 36 Cal. tüfekler genelde fişek basıncı yetmediğinden ve uzun süreli kullanımlarda fişek sıkıştırma,fişek yırtma,tırnak bozulması gibi sorunlarla karşılaşılmasına sebep oluyor.Ben şarjörlü tercih edecek olsam 12-36 cal. arası 20 kalibre tercihte bulunurum ne teper ne üzer :)

    Degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim,ben secimimi a612w slug modelinden yana kullandim daha sonrasi icin avcilikta serit yedek namluda kullanilabilmesi cazip geldi sartlar dogrultusunda da,nasil bir secim oldu bunu kullaninca anlayacagim artik,bugun sonkez rs a2 ve cy modelleri yakindan inceledim lakin ciddi kaynak sorunu yasiyorum omuzladigimda iyi kaynak alamadim dogrusu tufekleri bir turlu begenemedim belki bendende kaynaklaniyordur havali yamulttu sanirim beni :) ,a612 modelini omuzladigimda rahata ve sadelige kavustum demekki zevkim buymus diyorum artik :) ben begendim tutus olarak vs umarim bekledigim ve anlatildigi guzel bir tufek cikar kendisi,m3k modeline gelince onuda dusundum fakat armsan'a biraz daha sicak baktim bazi durumlardan oturu,ilginiz ve onerileriniz tekrar tesekkur ediyorum.

    Hayırlı olsun diyelim o zaman :) Aldığınız tüfeğin namlusunun uzun kepli olduğuna emin olun kısa kepli modeller eski tip oluyor ve randımanlı çalışmıyor.

    Stoeger M3K deneme şansına sahip olmuş biri olarak kesinlikle harika bir atış tüfeğidir tavsiye ederim.Gönül ister ki M4,1301,Sat8 koleksiyonu yapalım ama hayırlısı :) Pompalı tüfek önerisi olarak Winchesterdan ziyade Mossberg Türkiye'ye tekrar girmişken bir göz atmanızı tavsiye ederim.En azından yerli üretim winchester almaktan iyidir diye düşünüyorum.2. el temiz ithal tüfek te denk getirirseniz kaçırmayın derim

    Crosman marlin yanlıs hatırlamıyorsam 600-700 tane bb kapasitesine sahip ufak bir oyuncak.Güç konusunda 10-15 metreden şişe gibi şeyleri vurabilirsiniz.Alttan kurmalı lever action olması güzel ancak çok hafif bir tüfek.Onun yerine co2 ile çalışan asg tac45 ya da crosman 1077 gibi modellere bakabilirsiniz.

    aynı sorun bende de oldu ilk 8 10 pellete kadar atış ardından
    biraz duman çıktı. Karanlıkta atış yaptığımda ise namlu ucunda
    kıvılcım gördüm. namlu ucuna elimi değdim azcık yağ vardı.
    temizleyip tekrar deneyeceğim

    Tüfeğinizden duman çıkması gayet normal.Daha önce bahsedilen temizleme keçesi ya da harbiler ile güzelce namlu içindeki yağ birikintilerini alıp daha sağlıklı bir namlu ömrüne sahip olursunuz.Ayrıca tüfeğinizi kesinlikle boşa kurup atış yapmayın.Bu durum namluyu temizlemeden atış yapmaya göre tüfeğinize çok daha fazla zarar verir.

    Ülkede bulunan çoğu manuel makine çin malı olduğu için aliexpress gibi yerlerden bile satın alabilirsiniz.Manuel olup Türkiye'den satın almak istiyorsanız tavsiyem sanırım en çok kullanılan sterling markası olacaktır.

    Böyle adamlar ufak bir para cezası ile cezalandırılıp bırakılmamalı.Bugün kediye köpeğe havalı silah atan yarın insanlara da umarsızca böyle atar.En kötü havalı tabanca bile ne kadar ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor.Böylesine cahil ve düşüncesiz adamlara daha büyük cezalar verilmeli!