kadirgl adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar merhaba konu biraz uzun kusura bakmayın. Sözle 1-2 dakikalık konu yazıya dökülünce sayfalar ediyor.

    Effecto px4 ile ilgili yasadigim sorun ve çözümleri paylaşmak istedim.

    Tüfek 07.10.2019 tarihinde sıfır olarak alınmıştır. İlk izlenimim görsel olarak tetik ağırlığı vb. Konularda çok iyi olduğudur. Regülatör lü olması da cabası tabi. Aynı dönemde elimde kral puncher Jumbo ve kral nemesis te bulunuyordu. Kral Pcp ler ile 50 m de jsb 18.13 ile 50 krş grupman yapabiliyordum ancak Effecto ile aynı sonucu alamadım. Grupman 25 m de bile 1 TL den büyüktü. Tüfeği başka pelletler ile de denedim sonuç tatmin edici olmadı. Jsb 25.39 ile iyi sonuç verdi ancak çok pahalı bir Pellet.

    Sonuç olarak tüfeği bu şikayet ile 2 defa firmaya gönderdim. Huglu servistekiler Sabit atış sehpası ile deneme yaptıklarını ve 25 m de 11-12 mm lık grupmanlar aldıklarını ilettiler ve resim olarak ta bana attılar. İlave olarak 10 kadar jsb 25.39 pellet ve iki şarjör rüde jsb 18.13 ile doldurup geri gönderdiler.

    İki hafta önce Çin den aldığım namlu ucu hız ölçeri denedim ve tufekteki dengesizligi farkettim. Ölçümler m/s olarak bir 230 m bir 270 m yukarı aşağı dalgalanmalar var. Regülatör devre dışı kalınca daha stabil atmaya başlıyor. Servis teki arkadaşa yazdım çekiç ayarını kontrol etmeni istedi ve sorun çekici sabit tutan setuskur vidası oynamış ve çekicin mesafesi artmış. Söküm konusunda destek ve bildirdikleri mesafeleri kumpas ile ölçerek gerekli ayarlar yapıldı ve sonuç aynı. Dalgalanmalar devam ediyor.

    Daha sonra 100 bar altında tüfek hava kaçırdı ve tüp bitene kadar devam etti. Tekrar servise gönderdim (3. Gidişi). Kasadaki merkez deliğin kayık olduğu bildirildi ve kasa değişimi yapıldı gerekli oring değişimleri ile tüfek geri geldi ve sorunun çözüldüğü umuduyla iki kez atışa gittim ve sonuç aynı.

    Muhtemelen regülatör arızalı, çünkü 115 bar altında regülatör devre dışı kalınca hız konusu stabil hale geliyor.

    Regülatör ü devre dışı bırakmayı denedim ama beceremedim servis teki arkadaş destek oldu ama sonuç olarak tüfek tekrar servise gidecek. Vaktinizi aldım kalın sağlıcakla

    Teşekkür ederim guzel bir çalışma ama üzücü sonuçlar olmuş umarim gerekli düzeltme yapılır. Tufegin regülatör basıncını kullanmadaginiz zamanlarda alt seviyelere de tutun yani regülatör basıncı kac bar ise ondan 30 veya 40 dahs düşük tutun ki regülatör uzerinde uzun sure basınç kalmasın.

    Bu durum olduğunda tüfeği kurulu hale getirdiniz mi? Yada kurulu ikende kaçak devam ettimi biraz önemli nokta şu yay valften güçlü bir basınç uyguluyor olabilir. Veya daha kötüsü ki yerli uretimde sık sık olmasada denk grlen bir husus olan toz girmesi durumu ama bu durum sizin yaşadığınız sorunda zayif bir ihtimal gibi duruyor. Gec cevap icin kusura bakmayın. Gerçi ek bir yardımcı olmadım. Saygılar.

    Estağfurullah, tavsiyeleriniz içinde teşekkürler. Hava kaçağı başlayınca sıkıntı olabileceğini için tekrar kurdum ama atış yapmadım. Yapmış olsaydım muhtemelen valf yerine oturacaktı. Bu gün servisten aradılar gerekli ayarlamalar oring değişimleri ve chrony ölçümü için test atışları yapılmış. Teslim aldıktan sonra tekrar atış yapıp bilgileri grupman ile birlikte paylaşıcam

    Servise gitme nedenini de belirtmek istedim. Effectonun çekici ayarlı yapılmış, baş kısmı vidalı mesafeyi artırıp azaltan biliyoruz. Sabitlemek için konan setuskur vida sı gevşemiş ve çekiç valfi yeterince itemiyor bunun çözümü kolay. çekiç sökülüp gerekli ayarlamalar yapılabiliyor. Benim sorunum tüfek 2. Denemede 100 bar altına inince hava kaçırmaya başladı ve tüp bitene kadar devam etti. Daha sonra pompa ile doldurmayı denedim ancak hava kaçağı devam etti. Fabrikayı aradım valf açık kalmıştır tüp ile deneyin dedi ama tüp mevcut değil dedim bize gönderin gerekli ayarları yapalım dediler. Bu normal mi bilemedim daha önce bu gibi sıkıntı yaşayan oldumu acaba. Marka model farketmez.IMG-20201103-WA0002_autoscaled.jpg

    O konuştuğunuz kişilerden biri de bendim hocam. Hatta yaklaşık 1 buçuk saat konuşmuştuk. Ama açık konuşmak gerekirse bu forumdan kimle irtibata geçtiysem sizi tenzih ederek söylüyorum dolandırıcı mantığı ile iletişime geçti benimle. Sonuçta bu güveni kimsede bulamayınca sıfıra yöneldim ki en doğrusunu yapmışım. Zaten sizle de konuştuğumuzda bu sonuca varmıştık. Yani demem o ki her mecliste olduğu gibi atıcılık meclisinde de üç kağıtçı baya bol. Tabiki yine istisnaları tenzih ederim.

    Teşekkürler. Bu hobiye başladığımda ben de kazıklandım. O yüzden düz mantık sana yapılmasını istemediğini sende başkasına yapma kısa ve öz. Bildiğim bir şeyi paylaşmak beni mutlu ediyor çünkü pahalı bir hobimiz var.

    Gün ışığında ve aydinlatma altinda ayni agirlik ve pelletlerle atis yaptınızmi denemek maksadıyla

    İlk denemem açık havada idi ancak dediğim gibi akşam üzeri 7-8 civarı. Daha erken bi saatte de deneme yapıp bilgileri paylaşıcam. Aydınlatma altında denemedim henüz

    Bende denedim. Effecto px4 ile akşam üzeri 7-8 arası 26 grain spoton solid ile 153-254-143 m/s ölçüm aldım. Jsb 18.13 ile 221-222-208-225-226-276-277-224-223-276-218-218-218-216-214 m/s ölçüm aldım. Fabrika çıkışı hali hiç ellenmedi. Ortalama 725 FPS gibi bir sonuç çıkıyor arada 276 gibi sonuçlar vermesi tuhaf. Huğlu 900 FPS civarı ayarlı olarak gönderdiklerinden bahsediyor. Ölçüm doğru ise 25 grupmanının dağınık olması hız düşüklüğü olabilir. Acaba ışık mı yetersizdi. Tekrar deneme yapıcam. Videoda çektim

    kutuda kullanım kılavuzu yok. Videolarda bazı cihazlar ölçüm sırasında sorun varsa error uyarısı veriyor bunda vermiyor sanırım. Diğer bir sorum namlu cihaza çok yakın olduğunda ne gibi sıkıntı olur.

    Merhaba

    Namlu ucuna takılan chrony cihazı almayı düşünüyorum. Yakın zamanda Çin den getirten oldumu acaba. Malum bu dönemde herkeste bütçe sıkıntısı var. Salgın nedeniyle sıkıntı yaşarmıyım. Satmak isteyen arkadaşlar olur ise aşağıdaki numaradan yazabilirler. Kullanan arkadaşların tavsiyeleride önemli. Şimdiden teşekkürler

    05398215653

    Arkadaşlar merhaba. Satış ilanlarında benim de tüfeklerim bulunuyor ve dönem dönem arayan bilgi isteyen arkadaşlar ile karşılaşıyorum. Elimden geldiğince bilgi vermeye yardımcı olmaya da çalışıyorum. Önceliğim ürünleri doğru kişilere satmak. Acemi kandırmak değil. Bunları açık açık konuşmaktan yanayım ve aldığım tepkilerde gayet güzel. 10 gün içinde iki farklı kişiden aldığım benzer tepkileri paylaşmak isterim. İlan ile ilgili arayan arkadaşlara daha önce hiç Pcp kullandınızmı diye sordum hobinin gidişatı ve maliyetleri ile ilgili, beklentilerinin ne olması gerektiği konusunda da da konuştum direk tepkileri şu oldu abi bu hobide hiç abuk subuk adam yok:) kime tüfek sorsam önce biraz araştır sonra tekrar konuşuruz kimse hemen mal satayım derdinde değil. Sorduğum tüm sorulara da cevap veriyorlar. Tepkileri aynen bu şekilde. Aranızda olmaktan ve aynı hobiyi paylaşmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istedim. Bazı tecrübeler para ile kazanılamaz zaman gerekir, bazıları ise zaman ile birlikte parada gerektirir. Kalın sağlıcakla

    Solid için en ideal boru şoksuz boru. Birde poligon türü olursa tadından yenmez. Mevcut borular pelet kullanılacağı hesap edilerek hep şoklu yapılıyor. Ama borunun son 3, 4 cm kesilip güzel bir crown açılarak da güzel bir solid tüfeği yapılabilir.

    Peki bunu daha once kral marka 5.5 namlu için yapan varmı acaba sonuçlarını merak ettim. Denemek isterim açıkçası.

    Mümkün değil maalesef.. 22mm ray takmıştım onunla kullanıyorum..

    kullandığınız civatanın adı nedir yada ölçüsü? Kral jumbo dakini söküp örnek almak istedim ama sökmeyi basaramadım kafa kısmı çok ince sıyırıyor. resim atabilir misiniz sizdeki örneği. Daha önce yapmadıgım bir şey olduğu için hatalı delmekten cekiniyorum. İmkanınız olur ise rica ederim 05398215653

    herkese selamlar.

    Huglu effecto kullanan arkadaşların videolarında bipod ile kullandıklarını gördüm. Atlas bipod var elimde effecto ya nasıl montaj yapılabilir. Delik açmadan bu mümkünmü?

    Günün sonunda para sizin cebinizden çıkıyor ve fabrikanın imal ettiği ürünü bayinin tedarik etmesi esastır. Eğer fabrika üzerinde lw yazacak diyorsa üzerinde yorum yapmaya bile gerek yoktur. Bayi faturaya lw yazdı diye ürün öyle olmaz.

    Şu muhabbet beni cidden tiksindiriyor. Bahsettiğiniz olmadığını düşündüğünüz ürünün yanlış ürün olduğunu ispat etmeye çalışıyorsunuz. Ve bunu yaparken bile utana çekine yanlış anlaşılmaktan çekinerek yapıyorsunuz. Ve malesef bir çok kişi (herkes değil ama geneli) yüzü kızarmadan, gözünüzün içine baka baka kurnazlık peşinde koşmaktan çekinmiyor, karşısında velinimet olsa bile.

    İçinize sinmediyse siz değil, onlar düşünsün.

    Hercules in sahibi ben değilim yanlış anlaşılmasın. bugün atış yaptım ve begenirsem satın alacaktım tüfeği ama bu durum yaşanınca vaz geçtim. Satıcı arkadasada yanlış bilgi verilmiş bayiden oda mahcup oldu. Yinede güç konusu gerçekten süper ama 13 atışta 240 bardan 200 bara düştü :(. Lw olmasa da bu tüfek alınırmı alınmazmı aslında öğrenmek istediğim konu bu.

    herkese selamlar. Forumda 2014 yılına ait bir tartışma var okudum ancak yıl 2019. Hatsan lw ile normal namlu arasında ne gibi fark yaşarız. Grupman silahı olmadığı için farkı kullananlardan duymak isterim. Üretim sürecinde yada malzeme kalitesi konusunda farkı anlayan bilirmiyiz. Birde şöyle bir sorun yaşadım bugün. Hercules üzerinde lw ibaresi yoktu bayiden bilgi istedik bayi hatsan tarafından bize kesilen faturada lw yazıyordu dediler. bazı namlular da yazı var bazılarında yok muş bayinin cevabı. Tatmin olamadım Hatsanı aradım lw namlu nasıl anlaşılır diye sordum üzerinde yazarsa lw dir yazmassa değildir. Şimdi arada kaldım eminde olamıyoruz. Seriden bakın dedik fabrika cevabı bu seri numarasından çıkmaz bilemeyiz ciddi anlamda kuşku duydum arada kaldım.