Serhatzzz adlı kullanıcının mesajları

    Sağolun arkadaşlar önerdiğiniz yere gittim ama sportsmacht yokmuş ellerinde. Bir şey aldım ama bilmem uyar mı uymaz mı :)

    Arkadaşlar merhaba. Uzun bir aradan sonra memlekete gideceğim ve tüfeğime kavuşacağım. Acil beklediğim 2 soru var. 1- mod 125 e optima dürbün için en uygun dampa hangisi? 2- ankarada bildiğiniz ve önereceğiniz mağaza var mı? Acil cevap verirseniz çok makbule geçer. Saygılar

    Ben henüz hiç dürbün kullanmadım. Tüfek çok güçlü. Optimanın çok dayanacağını sanmıyorum. Tek ayak ve ladtikle işi çözen var. Ama en sağlamı dampa diyorlar.
    Dürbün takınca zevki çıkmaz gibi geliyor bana

    Kardeşim merhaba. Tüfek ortalama 4.5 kg. Bu gerçek av tüfeklerinden 2 kg fazla demek. Desteksiz atışlarda çok ciddi bir güç istiyor. Şahsen ben çok zorlanıyorum 5 atıştan sonra titriyor kollarım. Kurması ilk 40-50 kullanımda zorluyor ama sonrasında alışıyorsun ve yumuşuyor.
    Güç konusuna gelirsek tüfeği toprak yol boyunca deneme amaçlı kullanınca 180-200 metre gittiğini net olarak gördüm. Bence süper.
    Verdiği hasara gelirsek içi su dolu büyük kristal teneke zeytin yağı kutusuna 30 metreden 5 atış yaptım. 4ü deldi geçti birisi kutunun nispeten daha altına geldi ve o delmedi. Suyun kütlesinden olabilir.


    40 metresen soda şişelerini dürbünsüz ve destekli atışlarla patlatmak çocuk oyuncağı.


    60 metre civarından su dolu şişeyi deldi geçti.


    Görüntü olarak insana gerçek hissi veriyor. Hele de dürbün takılıysa :) mahallede görenler ürküyor.


    Tek tavsiyem canlılar üzerinden kullanma bence ;)

    İlk fırsatta denemeye yapacağım :) conta neresi nası bakılır bilmiyorum :)
    tetiğin eşiğini düşürdüm biraz artık daha hassas lakin aşırı hassas yapınca da emniyet mekanizması devre dışı kalıyor kafama takıldı.
    Spotmac dampanın ayrıntılı fotoları olsa ben onu yaptırırım. Kafaya koydum :) cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar :)

    Herkese merhaba arkadaşlar. 125 vorteximle dün atışa gittim. Bir kaç atış yaptım. Sonra bi atış daha yaptım. Bu atışta tetik parmağımı acıttı. Elindeki sopayı yere vurursun da sopa titreşir elini ağrıtır ya hah işte öyle bi his yaşadım. Bunun üzerine mükemmel beynim sorular üretmeye başladı :) . Dedi ki tetik neden sertleşti? Acaba yağsız mı kaldı? Yağsız kaldıysa hangi yağla nasıl yağlamam gerekiyor? Tetik sertliğini ayarlama şansım var mı?
    Bir diğer sorum da 50 metre civarında soda şişesine atış yapıyorum lakin arpacık tüm hedefi kapatıyor buna bir çözüm öneriniz var mı ? Son sorum ise dürbünü takmak için dampa şart diyorlar ama ben dampaya o parayı vermem çünkü kayseriliyim. Kendi imkanlarımla yaptırma şansım yok mudur saygılar✋

    Mod 125 vorteximin gez ayar tamburu düşmüş ve bulamadım. Az önce hatsanı aradım ve 1 dakikalık görüşme sonunda bana komple gez takımı göndereceklerini söylediler. Ücret sorduğumda ise gerek yok dediler ve ücret almadılar. Görüştüğüm beyefendinin adını sormayı unuttum buralarda ise lütfen mesaj atsın ona pastırma yollayacağım :) teşekkürler hatsan seviyorum seni.

    Hocam maşallah yemek tarifi gibi anlatmışsınız :) temizlik için bir yağ markası söyler misiniz ? Hiç uğraşmayayım diğerleriyle. Ben sprey sıvı yağ kullanıyordum. Yanlış yapmışız.

    Şükür maddi anlamda sıkıntım yok ama bir kutu pelet alıyorsun 20 atışta kendini gösteriyor. Kötü çıkarsa geri kalan 200 peleti atmak içimden gelmiyor haliyle çöpe gidiyor. Bu yüzden sizin tecrübelerden yararlanmak daha mantıklı. Ben tüfeği sıvı halde bir yağ ile temizledim. Siz gres daha uygun demişsiniz. Artık gresle hallederim. Bir de oringten bahsetmişsiniz. Tam olarak neresi?

    Arkadaşlar konuyu hortlatmışsınız sağolun ben son atışıma kadar hep desteksiz atış yaptım. Son gittiğimde yere bir yolluk serdim ve bipodla atışlar yaptım. İlk başta sıkıntı vardı ama anladım ki pellet değişikliğinden kaynaklı. Sıfırlamayı yapınca 15 metreden pelet kutusunu vurmaya başladım. Bu iş zaman istiyor onu anladım.


    Tüfek vidalarında sadece gezde bi gevşeme var. Sıkayım mı? Onu sıkarsam gez ayarını yapamam gibi geliyor. O gevşeklik aparatın sağa sola ayarlanması için gerekli sanırım ne dersiniz ?