ahmet2000 adlı kullanıcının mesajları

    Sıfırlama atışlarını yaparken her ne kadar silahı sabitlemiş olsanızda silahın namlusunun şahlanmasını ve tepmesini azaltmak için tüfeği sıkıca kavrayın ve elinizle namludan aşağı doğru hafifçe baskı yapın. Böylelikle silahta tepme, şahlanma ve atıcının doğurabileceği sarsıntıları en aza indirip sağlıklı bir şekilde sıfırlama yapmış olursunuz.
    İlk atıştan sonra hemen ayarlamaya girişmeden, aynı hedefe nişan alıp bir kaç defa atış yapın. Aynı nokta etrafından 1-2 cm lik mesafelerle vuruyorsanız sıfırlamaya geçebilirsiniz. Hatsan mod 125 için en uygun saçmanın Gamo pro magnum olduğunu söyleyebilirim.
    Gamo long distance (uzun mesafe saçması) kullandığımda aynı hedefi daha aşağıdan vuruyorum. Bu da saçmanın daha ağır olduğundan namlu çıkış hızının çok azda olsa düşmesinden kaynaklanıyor.

    Merhabalar,
    Yeni bir hatsan mod 125 kullanıcısıyım. Silahı sırasıyla 3, 5, 25 ve 45 metreye sıfırladım. Silah gerçekten çok güçlü olduğundan dürbün stoperini kırdı ve kaymaya başladı (bu sorunu en etkili şekilde nasıl çözdüğümü öğrenmek için şu mesajıma göz atabilirsiniz Yaylı Mod125 ve dürbün kayması hakkında)


    Sayın arkadaşlar mod 125 tüfek dandik değil. Eğer doğru kullanırsanız 45 metreden hedefi 3-5 cm sapmayla vurabilirsiniz (hayatımda hiç havalı tüfek kullanmadım tüfeğimi alalı 3 hafta oldu bunuda belirteyim). Öncelikle ihtiyacınız olan çok sabırlı olmanız. Bir diğer husus dürbünü sağlam bir şekilde sabitledikten sonra keskin atış tekniklerini kullanmanız gerekiyor. Şöyle ki dürbünü sıfırlamak için kesinlikle şu işlemleri sırasıyla yapın:


    1- Dürbünü namludan ve dipçikten çok sağlam bir şekilde destekleyerek sabitleyin. Öyle ki silaha dokunduğunuzda ve hafif çarpmalarda 1 cm bile kıpırdamasın.


    2- Sıfırlama atışlarını yaparken derin nefes alın ve atış sonuna kadar nefesinizi tutun.


    3- Nefesinizi tuttuktan sonra tetikteki boşluğu alarak hafifçe sıkmaya başlayın. Buraya dikkat çünkü tetik sıkma esnasında acele ederseniz silahın namlusunda mm.lik sapma hedefte 5. cm ye kadar sapmayla karşılaşabilirsiniz.


    4- Tetiği aniden çekmeyin. Yavaça tıkırtılarını duyarak çekin.


    Bu işlemleri bize askerdeki keskin nişancılar öğretmişti. Benim gibi hayatında silah kullanmamış birinin eline 3 hafta önce yeni aldığı mod 125 le bu işlemleri harfiyen uygulayarak 45 metreden neredeyse nokta atışı yapması gösteriyorki sorun silahta değil.


    Sevgilerle...

    Merhaba arkadaşlar,
    Hatsan mod 125 kullanmaya başladım. silahı önce gez ve göze göre sıfırladıktan sonra dampa ayak üzerine stoperi yerleştirdim. Silah şu ana kadar kusursuz çalışıyor (45 metreden 3-5 cm'lik sapma) ancak stoper i çok dandik olduğundan güçlü tepmeler stoperin vidasını kırdı ve kaymaya başladı.


    Bu sorunu stoper ve bu stoperi tutan incecik vidayla çözmeniz imkansız görünüyor. Dolayısıyla yapmanız gereken dampa ayakları sıktığınız alyan anahtarından bir tane alıp bunu uygun boyutta keseceksiniz ve mod 125 üzerinde ayağın takıldığı kesikli ray (yeni modellerde var bu) üzerinde bir kesiğin arasına sokacaksınız. daha sonra dürbünü yerleştirilen bu parçaya dayayarak dampanın vidalarını sıkacaksınız.


    Dürbünü bu şekilde uzun süredir kullanıyorum fakat uzun mesafede cm bile kayma meydana gelmedi.