Mustafa Emre adlı kullanıcının mesajları

    Hepiniz hoş geldiniz. Gerçekten çok değerli bilgiler mevcut forum da. Gönül ister devamlı bir araya gelip karşılıklı istişare edelim v.s malûm bir çoğumuzun çalışma saatleri uzun ,beden yorgunluğu, mesafe derken firsat olmuyor. Hiç değilse forum bize büyük kolaylıklar sağlıyor. Is yerim Topkapi da Teknik Oto Sanayi de hobidaslar dan yolu düşen olursa mutlaka beklerim. Hatta airgunturk kardeşliği indirimi falan mi yapsak diye düşündüm yapmis oldugumuz işlerle ilgili :)

    Bu arada tüm forumdaslarin Berat Kandili kutlarım gecemiz hayr olsun Beratı ni alan kullarin dan eylesin cümlemizi ALLAH c.c.

    Ve aleyküm selam azizim. Forum da daha önce açılmış olan konulara bakarsanız çok faydası olacağını düşünüyorum. Karar vermeniz konusun da forum da ki üstadların bir çok yorumu mevcut. Bu ara da havalı tüfek ile avlanmak kanunen yasaktır. Aşagi da konu ile ilgili kanun maddesi belirtilmistir. 4915 SAYILI KARA AVCILIĞI KANUNU İLE VERİLEN GÖREVLER (Jandarma)

    Zehirle avlanmak yasaktır. Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancalar avda kullanılamaz. Eğitilmiş hayvanlarla ve mücadele kapsamında kullanım yeri, şekli ve özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenecekler dışında kara, hava araçları ve yüzer araçlarla, ses, manyetik dalga, ışık yayan araç ve gereçler, canlı mühre, tuzak, kapan ve diğer benzeri araç, gereç ve usullerle avlanılamaz. Avda kullanımı Merkez Av Komisyonu kararı ile men edilen ses ve manyetik dalga yayan cihazlar, tuzak ve kapanlar ile benzeri araç ve gereçlerin pazar ve ticarethanelerde bulundurulması ve satışı yasaktır. Özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenenlerin dışında gümeler kurulamaz ve bu güdelerde avlanılamaz. (MADDE 6)

    Estağfurullah üstat. Ben de senin gibi düşünüyordum ama bu konuda gereksiz harcamaları yapmayıp bekler, sonra

    bütün gücünü almak istediğin ürüne odaklarsan bir şekilde oluyor. Neyi ne kadar istediğinle ilgili bu. Söylediğine bakılırsa

    senin için küçük çaplı araç belli ki daha önemli, yani bu senin önceliklerinle ilgili...

    Bu konu da çok haklısınız gerçekten. Acele ve bi anlık hevesle insan hemen alıp kullanmak istiyor. Lâkin biraz sabır ile bekleyip bütçeye de biraz daha birikim eklediğin de insan kendini üzmeyecek hobi aracına kavuşuyor. Bu konu da forumumuzun bana katkısı çok oldu. Ve tabi ki bura da tecrübe sahibi olan büyüklerimizin yönlendirmesi ve Allah c.c. izini ile beni üzmeyen havalı tüfek ve tabanca sahibi oldum. O yüzden bu foruma hep kendimi borçlu hissetmişimdir. Bu vesile emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

    Temenni ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Tetiği Sn. Ofis' in büyük katkıları ile yumuşattık çok da iyi oldu kendisine buradan da bir teşekkür etmek isterim :) . Ufak bir parmak hareketiniz ile pellet namluyu terkediyor. Kdv dahil 400.00TL almıştım.Kurması biraz sert tabi.Atışdan sonra Sn. Ofis' in Dianayı kullandığım da Diana yı kurdum mu kurmadım mı arada kalıyorum :) . Rabbim hepinize daha iyilerini nasip etsin inşaALLAH.

    Abim de Sig sauer P226 var. Aksu Av dan almıştık. Yusuf bey de sağolsun her zaman ki çok ilgilendi. Adamlar birebir aynısını yapmışlar tetik orjinal gerçeğin de kullanılan. Ve enteresandır, sökme ve takma da aynı. Hem bb hem pellet atıyor. 8+8 şarjörün iki ucunu kullanıyorsunuz. Full metal gövdeye sahip.Diğer modellerin belli bir kısmı polimer. Şahsi kanaatim kullanıcısını tatmin ediyor gerçekten. Hakkınız da ve hakkımız da hayırlısı ne ise o olsun.

    Hayırlı olsun , mod.87 çok güzel bir silah, sn.zetax emir bey tetiği yumuşatıp biraz da vortexin gücünde azalma yapılırsa kendinden çok pahalı modeller kadar iyi grupman yapabilir demişti.

    Çok teşekkür ederim temenniniz için.Rabbim daha iyilerini daha güzellerini sizlere nasip etsin. Evet bahsettiğiniz gibi Emir beyin yazısını gördüm, tetiği yumuşatma ile ilgili yay değişim yapılmasından ve bir kaç işlemden bahsetmişti fakat gözüm kesmedi açıkcası tekrar toparlayamam diye.

    Almak nasip oldu. Gayet memnunum. Sessizlik konusun da bahsettikleri kadar sessiz değil. Sn. 'Ofis' ile deneme fırsatımız oldu. Dürbünsüz olarak kullandık. Şimdi nasipse dürbün alıp o şekil de uzun mesafe atışarını deneyeceğiz. Grupman da burdan paylaşırız. Genel de tahribat atışları yaptık. Güç olarak şöyle örnek vereyim; Zoraki ile atış yaptığım ayakkabı kutusu vardı içi minder ve bez ile beslemeli idi. Hiç bir zaman Zoraki delip geçme di. Mod 87 ile attım kutuyu deldi arkasın da tahta kapı vardı onu da yaraladı. Gamo prohunter kullanmıştım pellet olarak.

    :) Rabbim hayırlı ömürler nasip etsin inşaALLAH. Büyükler hayatta iken istifade etmek lazım, dizlerinin dibin de oturmak bile büyük nimet. Dünyalarını değiştirenlerden de Rabbim razı olsun inşaALLAH, cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın.

    Benim de planlarda yılbaşı zamanı araba değiştirme durumu var. 2.bebek yolda. Hayırlısıyla Aralık sonu gibi doğum gözüküyor bakalım. Bu yüzden tekrar büyük araba ihtiyacı doğdu. Hanımın micra arabasını istemeden de olsa satıp yerine ya 0 octavia ya da 2.el superb ile 2.el 5.20i arasından bi tercih yapıcaz. Şu an 2.el superb ağır basıyor arka oturma ve devasa ve kolay kullanımlı bagaj durumundan. 2.el olunca ben de dediğiniz gibi kurumsal firmalardan yanayım. Kardeşim skoda, lexus, scania, kuralkan ın halkla ilişkiler işlerini yürüten message iletişim firmasında olduğundan skoda için biraz indirim şansım var. Lexus için de var indirim ama lexus fiyatları malum :)
    Artık hakkımızda ne hayırlısıysa bakalım. Daha zaman var nasıl olsa.

    Rabbim sağlıklı sorunsuz bir şekil de evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin inşaALLAH. Allah c.c. kimseyi evladı ile imtihan etmesin.


    Yeni nesil 1.6Tdi Vw grubu araçlar da sıkıntı çok oluyor nedense. Enjektörler belli bir süre sonra şakırdamaya başlıyor. Turbo dan dolayı basınç arızası veriyor. Kendi kendine valf patlıyor. Yetkili servsin işlerini yapıyoruz Allah dan iyi niyet garantisine soktuk aracı da parçaların bir kısmı ordan değişti.


    Şahsi kanaatim araç alsam üst segment benzinli tercih ederim. Yeni nesil araçların artık yakıt tüketimi de düşük.Eskisi gibi 17Lt yakmıyor en azından :) Ve masraf olarak daha az masraflı. Yılda 15000-20000km üzerine çıkıyorsanız dizel avantaj sağlayabilir. Patrona Vw satıp dizeli, 2016 Bmw 3.20i aldık otomatik 10Lt yakıt tüketimi var.Çok da memnun.
    Hayırlısı neyse o olsun.Rabbim c.c gönlünüze göre versin.

    Hepimizin gördüğü bu kötü durumdan kurtulmak için bir teklifiniz var mı.

    Şahsi kanaatim;


    -Çocuklarımıza öncelikle dini mübin islam öğretilmeli ve öğrendiği ile amel etmesi sağlanmalı Rabbimizin c.c. Hucurat suresin de buyurduğu ' Müminler ancak kardeştirler' ayetini bilmeli.
    Nu'mân bin Beşîr radiyallahu anh'dan: Allah Rasulu (sallallahu aleyhi ve sellem) buyurdu:
    "Muminler; birbirlerini sevmekte, birbirlerine merhamette, birbirlerine şefkat göstermekte tek vücut gibidir. O vücudun bir organı rahatsız olursa, diğer organlar da acı çekip uykusuz kalır."
    (Cem'ul fevaid el Rudani, Edeb, 7820; Buhârî; Muslim)


    -Zaten kişi dini ilimlere vakıf olduğun da beşeri ilimleri de çabucak kavramıştır. Tarihini iyi bilmeli, ne alimler ne bilginler tarihimiz de vardır.
    Mesela; Cabir bin Hayyan 800-900 lü yıllar da atomu bölmüştür. Ve bir zerresinin bile Bağda tı yok edeceğini bildirmiştir. Avrupa da meşhur fizikçi Geber diye kitaplarını tercüme edip okutmuşlardır. Başka biri olarak lanse edilmiştir. Hala el yazma eserleri avrupa kütüphanelerin de mevcuttur.


    Mesela; Akşemsettin hazretleri mikrobu ilk keşfedenlerdendi.
    daha bunun gibi bir çok örnek var vaktinizi fazla almak istemem.


    'Işık Doğu dan Yükselir' (Ünlü Türk ve Müslüman Bilim Adamları) diye bir kitap var tavsiye ederim çok faydalı bir kitap. Eserlerin el yazmalarının da Avrupa da hangi kütüphane de tutulduğunu da belirtmişler.


    -Çocukarımız elbette okumalı, fakat manevi konulara vakıf olunmadığın da ise farklı sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

    Rabbim müminlere de akıl fikir versin. Birbirimizi yemekten fırsat bulamıyoruz bir şey icad etmeye geliştirmeye.Tarih tekerrürden ibaret fakat ne yazık ki ders almıyoruz, geçmiş de yüzlerce örneği mevcut yaşanıp tecrübe edildiği halde gene de kenetlenemiyoruz. Adamlar göz göre göre bölüyor parçalıyor yok ediyor bir olup ses çıkaramıyoruz müslüman ülkeler olarak. Hele bu Arakan' da olan kardeşlerimiz o yavrucaklar hangi müslüman ülkeye baksan zulüm. Rabbim şüphesiz bunların hesabını bize ahiret de soracak. Irak da bacılarımız işgalde neler çekti insan hatırlamak bile istemiyor. Gene de ders almadık. Trump bir gitti körfeze müslüman ülkeler birbirine boykot uygulamaya başladı şaka gibi. Gerçi onlar da dedelerinin yolun da boykotu iyi bilirler islamiyetin ilk yılların da da alemlere rahmet olan Edendimiz s.a.s ve her biri gökteki yıldızlar gibi olan ashabı kiram neler çekti yerlerinden yurtların dan edildiler.


    Yaramız derin velhasıl hepimiz aynı dertten muzdaribiz çok fazla da vaktinizi almıyım. Rabbim inşaALLAH tekrar bu necib Türk milletine o kutsal toprakların hizmetçiliğini nasip ederde alemi İslam'ı tek sancak altın da toplayı veririz. Gayrı müslümlerin dizlerini titretiriz inşaAllah.

    Merhabalar;


    Satınalma rehberi başlıklı konulara girerseniz orada ki daha önce yapılan tabanca tavsiyeleri size yardımcı olabilir.

    HN ftt bulun bir yerlerden.Dizelleme bitene kadar ucuz pellet,, sonra iyi bir namlu temizliği .Sanırım bir pellet daha vardı sevdiği ama hatırlayamadım.

    Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Hiç de denk gelmedim ama araştırayım. İnce Mehmet denesek ucuzlardan, bulamama ihtimaline karşı her yer de var :)

    Ben de üstadların tavsiyesi üzerine Zoraki Hp01 almıştım.Sağolsunlar çokda memnunum. Ev için de şartlar müsaitse (sekme v.s.) müthiş bir silah.Tüp derdim yok kullanmak istediğim zaman alıp kullanıyorum.Eğer fazla güç istersen pompa sayısını artırarak onu elde ediyorsun. Gayet de başırılı bir ürün ele oturması v.s.Nacizane tavsiyem bu ürün olacaktır.

    Tüfek geldiğinde tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim, çok ilginç bir tüfek, o kadar kısa namlu ile bu kadar iyi isabete çok şaşırmıştım.Bir de rica etsem tüfek geldiğinde üzerinde"professional" yazısı var mı bakarmisiniz?

    Tabi ki ne demek.


    Sn. 'Ofis' abim de kısa namluluların isabet konusun da daha etkili olduğundan bahsetmişti. Allah c.c. nasip ederse beraber inceleme fırsatı buluruz inşaALLAH. Sizlere de izlenimlerimizi aktarırız. Kalın sağlıcakla

    Ve aleykum selam, bende gecen aylarda 135qe ve 87qe arasinda kalmıştım ancak tercihimi 87qe den yana yapacaktım henüz alamadim ancak aklimda kesinlikle benim tercihim 87qe guzelde renkleri mevcut digital kamoflaj almayi düşünüyorum. Ben şahsen şunu düşünüyorum bir tüfeği satmak icin yaninda ne kadar cok ekipman hediye veriliyorsa demekki o urun artik pazarda düşüşte, tabi boylr düşünüp körü körüne de hareket etmiyoruz. 85i cok onceden kullanmıştım benim icin fazla sarsıntılı gelmişti. Hoş zaman geçtikçe yapilan duzeltmelerle tabi cok daha iyi hale geliyor benim aldigim yil nerden baksan ilk ciktigi zaman, yine ayni sekilde mod25supertact da almıştım o zamanlar ve isabette tepmeden dolayi sikinti yaşıyordum. Nitekim gecen haftalarda aldım ve atis yaptim ve cok daha guzel olmuş sorunlar çözümlenmiş gibi geldi.

    Namlu uzunluğun da bir fark söz konusu mod85sniper 460mm mod 87qe ise 270mm benim bildiğim.

    Esselemu aleyküm;


    Değerli forumdaşlar bu konu hakkın da yardımınıza ihtiyacım var. Görüşleriniz kafa karışıklığımı giderecektir.Başlıkta da belirttiğim bu iki tüfeğin bir birine artısı ve eksisi nedir? Fiyat konusunu da belirteyim sizce hangisi tercih edilmeli dir?


    Mod 85 sniper vortex :Dürbün + kılıf + 1 kutu pellet=420.00TL


    Mod 87qe Vortex: Kılıf+1 kutu pellet dürbün yok =400.00TL


    Şimdiden çok teşekkür ederim.