Boogeyman53 adlı kullanıcının mesajları

    Duruma aciklik getireyim umarim dogru gozlemledigim bir hususu yasiyorsunuzdur,mesela kurma kolunu geri cektiginizde (yeni sarjorden bahsediyorum)yeni pellet namluya surulmek icin hazir hale gelir fakat bu esnada mil geri cekili iken namluyu biraz yukari yani acili olarak havaya tutarsaniz pellet dogal olarak geri kacip pellet iticinin iceride yuvasinda sıkısıyor ve kurma kolu kapanmiyor ve ya kipirdamiyor cunku iceriye pellet kacmistir dikkatle baktiginizda gorebilirsinizde durum boyleyse.Eger boyleyse tufegi kurarken namluyu yukariya tutmayiniz pellet geriye akabilir arkasi bos oldugu icin.

    Evet,tam olarak anlattığınız gibi oluyor. Tüfeği düz tutup kurduğumda sorun ortadan kalkıyor. Tamamen yerçekimi ile alakalı bir durum. :)

    Havayı boşaltmak için kolay bir icat var tabikide,ilk once yayı tutan düz anahtar başlı vidayı söküp tornada tam ortadan deldirip diş açtıktan sonra oraya 3 alyan setkstur vidayı yüksek mukavemet loctite ile sabitliyoruz kuruduktan sonra çekiç yayını çıkarıp oraya uygun boyda civata ve somun alıyoruz ve somunla civatanın başı çekiçin tam içine sığması için yanımızda bulunduruyoruz bu esnada, tabi yay tutucu parçanın belli uzunluğu sayesinde yayı çıkarıp bu civatayı saldığımız ve uzerine bu parçayı sıktığımızda tupu sokmeden benjamin tufeklerdeki gibi havayı rahatca boşaltabiliyoruz,hatta beceremeyen varsa söylesin yardımcı olurum.Bizzat uyguladım ve kullanımdadır.

    Benjamin tüfeklerde nasıl olduğunu bilmiyorum ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kullandığınız sistemde valfe baskı yaparak havayı boşaltıyorsunuz.Cevabınız ve yardım teklifiniz için çok teşekkür ederim. Tüfeğim yeni olduğu için bu denli bir müdahaleye çok sıcak bakmıyorum.

    bu videoda görüldüğü gibi tüp iki setiskür vida ile sabitlendiği için ve hatsanlardaki gibi vidalı olmadığı için hatsanın gibi kolayca bir boşaltma aparatı ile boşaltma yapmamışlar,tüpü sökmek için kundağı sokmemiz gerekiyor tüfekteki yatagı gibi iki setiskürlü özel bir boşaltma aparatı yapılırsa ancak öyle olur,bu da uzun ve zahmetli iş olduğu için sadece fabrikada veya tamircilerde bulunur herhalde, yani bizim işimiz değil.

    Harici İçerik
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    [/media
    Cevaplarınız için teşekkürler. O zaman pelletsiz atışa devam edicez. g;$i

    Pellet sıkışması sorununu az önce yaşadım ve sanırım cevabınıda buldum. Namlu yukarı bakarken kurma kolunu geri çektiğimde sıradaki pellet şarjörden, iticinin yuvasına düşüyor ve ileri ittiğimde pelleti eziyor.

    Benim tüfeğin kutusunda böyle bir açıklama yoktu. Kullanım kılavuzunun arkasında puncher maxi atış grafiği ve tüpün 200-180-160-120 bar arası kaç atış yaptığı vardı. Bu kadar karamsar da olmayın. Tüfeği kullandıkça alışırsınız o zaman bunları hatırlamazsınız bile g;$i:thumbup:

    Rica ederim. Grupman yapın dememdeki maksadım tüfeğin o mesafede ne kadar dağınık atış yaptığını görmeniz içindi. Pro match ucu düz olduğu için kubbe başlı pelletlere göre daha açık grupman yapar. Konuyu toplamam gerekirse, peşpeşe yaptığınız atışlar aynı noktayı vurmadığı için her atışta ceviz vuramamanız normal.Benimde mod 85 sniper ım ile ceviz vurmuşluğum var. Bahsettiğiniz sorunla bende karşılaştım.Şimdi pcp ile her atışta vuruyorum desem yalan olmaz.Atış kağıdına bir ceviz büyüklüğünde grupman çıkardığınız mesafede cevizlere atış yaparsanız her atışta vurursunuz diye düşünüyorum. Umarım yardımcı olmuşumdur. Saygılar ve başarılı atışlar.. ;tufey#

    Kullandığınız pelletin isabete etkisi büyüktür. Ceviz vurduğunuz mesafeye yakın bir mesafede grupman çalışması yaparak pelletin vuruş noktasındaki farkını görebilirsiniz. Grupman dağınık çıkıyorsa aralarında 2-3 metre fark olan cevizleri vuramamanız normal.Her atışta tüfeği düz tutabilmek de isabete katkı sağlar.Yurtdışında avlarda genelde pcp kullanıldığı için isabet oranı yüksek. Ayrıca tecrübeli atıcılar dürbünü mesafeye göre ayarlayıp atış yapıyor olabilirler. Başarılı atışlar dilerim. ;avci;:)