HPI adlı kullanıcının mesajları

    Kıymetli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Bigmax x ' te kapaklı şarjör kullanılıyor. Bu şarjöre en fazla kaç grain' lik pellet sığıyor.

    Çok teşekkür ederim sayın 'Powercore' . Bighorn çok yakışıklı bir tüfek. Ondan dolayı ilgimi çekte. Ancak verdiğiniz detaylı bilgiyle dikkatim big max x ' e yöneldi. Peki him bighorn ile tecrübeniz oldu mu.

    Merhaba arkadaşlar. Hali hazırda modlanmış bt65 5,5mm sahibiyim. Max 90j gücünde atış yapacak şekilde tüfeği modladım ancak isabet tahmin edeceğiniz gibi pek te iyi değil. Bu tüfeğin hakkı 6,35mm. Konuyu fazla dağıtmada, internetten yaptığım araştırmalar neticesinde aklımı kral puncher bighorn 6,35mm tüfek çeldi. Ancak detaylı inceleme videosu bulamadım, olanlar da çok yeterli değil. Forumda bu tüfeği kullanan arkadaşlar var ise, edindiği tecrübeleri paylaşabilirlerse çok sevinirim. Eğlenceli atışlar.....

    4 güç kademesinin her biriyle jsb 18 gr pellet ile on' ar atışlık grupman yapsaydın ve her grupman başlangıcı 200 bar olsaydı süper olurdu. Gene de güzel paylaşım.

    bu tüfeğin güç arttırımı ile ilgili pek çok konu gördüm. merak ediyorum da şu 75 j gücünü 50 j ye düşürsek acaba gücü, isabeti ve atış sayısı aşağı yukarı nasıl olur. 50 j güce sahip bt 65 in isabetini gerçekten de merak ediyorum. bu konuda tecrübesi olan var mıdır. bir de acaba gücü düşürmek için çok emek sarf etmek gerekir mi. yada öyle bir imkan var mı. merak ettiğim için sordum çünkü pek çok insanın isabetinden şikayet ettiğini gördüm.

    Gayet isabetli olur. 70 joule civarında bile düzgün pelletle çok isabetli. 2 hafta önce atıştaydım. 30 metre grupman neredeyse 1tl idi. Yalnız tüfek scuba tüpe sürekli bağlıydı.

    Ne yazık ki bu sorunun cevabı bende yok. Çünkü diğer tüfeği kullanmadım. Sadece ön görüm olabilir, bu da sizin önem verdiğiniz şeylere göre farklılık kazanır. Siz tüfekten beklentinizi söylerseniz daha isabetli tahminde bulunabilirim. Mesela isabet, güç, bir dolumdaki atış sayısı, estetik vs. Ayrıca tüp hacminde ısrar etmeniz pcp tüfek işini pompa ile yürütmeye çalışacağınızı düşündürüyor. Haklı mıyım?

    bt65 5.5 ve 6.35 şuan ikisi birden envanterimde. 5.5mm olanını 2015 senesinden beri kullanıyorum. Yaptığım modifikasyonlarla beraber 5.5 mm olanı 85 joule güçte atışlar yapıyor, standart halinin max 65 jolue civarında olduğunu unutmayalım. Bu haliyle 200-100 bar arası 20 atış yapabiliyorum. Hatsan marka pompa ile 100-200 bar arası yüksek tempoda olmak şartıyla 6-7 dakikada doldurabilirsiniz tabi stilini bilmek şartıyla. Tüp dolduktan sonra pompa aşırı ısınacak ve mecaliniz kalırsa atış yapacaksınız. Muhtemelen evde tüfeği doldurup atış sahasına getireceksiniz, 2 şarjör attıktan sonra pompa ile doldum yapıp 2 şarjör daha atacaksınız. Mecaliniz kalmadığı için tası tarağı toplayıp evin yolunu tutacaksınız. Yani kocaman bir gün içerisinde 40 atış yapabilirsiniz pompa ile, eğer kondisyonu yerinde olan biriyseniz. Yok değilseniz tüp basıncı 150 bara gelince pes edip kalan havayla atış yapıp eve gideceksiniz. Tüfeğin gücünü kısarsanız atış sayısının artacağını hatırlatayım. Pompa ve pcp ikilisinde durum bu şekilde. Gelelim kalibreye. Amacınız ne bilmiyorum ama bt65 alınacaksa kesinlikle 6.35 alınmalı. Resmen bu tüfeğe cuk diye oturmuş bu kalibre. 5.5 de fena değil ama optimum performans bence tartışmasız bt 65 için 6.35 olanında. Gelelim mesafe isabet ve tahribat üçlüsüne. Yerli tüfeklerde bu üçlüyü aynı anda başaran bir tüfek ben daha görmedim. Mesafe ve tahribat konusu hallediliyor ki ben bu işi çözdüm ancak uzun mesafede isabet konusu benim görüşüme göre bu kalibrelerde ve yerli tüfeklerde ne yazık ki olmuyor. Ancak isabet konusunda çok beklentiniz çok yüksek değilse ve gerekli modlamalar yaparak 150 metre civarında tahribat atışları yapabilirsiniz. Zannımca uygun kalibre bu şartlar altında 6.35' tir 5.5' e göre fazla düşme yapmasına rağmen. Son olarak, dürbün için bt65 ile beraber kutu içerisinden çıkan 4-12x44 optima dürbün 100 metreye kadar gayet yeterli en azından bana yetti. Daha ötesi için orta kalite 6-24x50 dürbün kullanabilirsiniz, şayet ben şuan bunu kullanıyorum. Bence daha kalitelisine gerek yok zira bu mesafelerde 40 kat yakınlaştırmalı dürbün bile kullansan tüfeğin isabetli atmadığı için isabet konusu gene hüsran olacak. Durum bundan ibaret. Şu videoya bir göz atsanız belki fikir verir, atış yapan benim. Yaklaşık 140 metre uzaktaki 5lt su bidonuna atış yapıyorum ve her attığım bidonu vuruyor.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Hocam zor bulursun. Ben senelerdir bt65 5.5 mm kullanıyorum. Kendim modifiye ederek 85 joule güce getirdim. Dün bir abimizden onun bt65 6.35mm tüfeğini ödünç aldım. Tek kelimeyle söyleyebilirim; bt65 için optimum kalibre 6.35mm. Uzun lafın kısası, paraya sıkışmadığı sürece kimse 6.35 mm bt65’ i satmaz.