HPI tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Tüfeğinize serviste bakım yapıldığı zaman fazlaca yağlanmış anlaşılan. Telaşa gerek yok yağ bittiği zaman dizelleme kesilecektir. Ancak çok dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Dizelleme etkisiyle namlunuzda yanma artıkları birikecektir ve bu birikintiler oldukça koroziftir. Her kullanımdan sonra namluyu kesinlikle harbileyin aksi takdirde bir kaç hafta sonra namlu karıncalanma yapacaktır. Böyle olduğu Zaman namlunuz ölmüş demektir.

Havalı tüfekte patlama sesi istiyorsanız bt65 alın. Tatilde evin bahçesinde atış yaparken valide evden koşarak çıktı kim ateş ediyor dedi. Ev içinde moderatörle atış yapınca kulak çınlatıyor.

Ben olsam biraz daha bekler hatsan veya kral'ın otomatik pcpleri çıkıcak.kral otomatik pcp yi fuarda bizzat denedim hem yarı otomatik hem tam otomatik olacakmış,hatsan otomatik pcp nova regülatörlünün paltformunda th kundak olucakmış .kral fiyatlar çok pahalı(göreceli kavram) olmıyacak dedi.ama boş atış yapıldıgındada iki pcp biraz güçsüz gibi ses çıkartıyordu(herküle göre) bakalım zaman ne göstericek sabırsızlıkla otomatikleri bekliyorum.

Tam otomatik derken?

Nova' nın diğer modeli yani kendinden moderatörlü olanını kimse tavsiye etmiyor. Entegre moderatör çıkartılamadığı için hiç bir kılıfa girmiyor tüfek. Ayrıca moderatörün de görevini yaptığı söylenemez. Ben sizin yerinizde olsaydım eğer nova almaya karar vermişsem biraz beklerdim çünkü nova' nın regülatörlü modeli çıkacak.

Hayalim şu; Bt65 lw rb 6.5mm ahşap th kundak regülatörlü 500cc tüp. Ceketli namlu ve moderatörsüz. Regülatör ve valf ortalama 95-100 joule güce ayarlı. İsabetli de olursa varsın bir dolu tüple az atış yapsın. Ben razıyım.

Kanunlara uyuyorsa etiktir. Örnek vermek istiyorum. Benzinli motorlarda silindir içine direkt enjeksiyonla yakıt püskürtme sistemini ilk geliştiren ve uygulayan firma mitsubishi' dir. Carisma model araçların arkasında yazar GDI' diye. Anlamı gasoline direct injection. Bu sistemi şuan volkswagen başta olmak üzere bmw ve diğer bir çok firma kullanıyor. Ama mitsubishi yetkilileri çıkıpta demiyor bizim fikrimizi çaldınız diye. Zaten de diyemez. Adam alır sistemi, biraz değiştirir koyar arabasına. Bunun adı rekabet bunun adı serbest piyasa.

Elektriği baştan keşfetmenin anlamı yok. kalitesiyle kendini ispatlamış bir modeli baz alarak kendi tüfeğini üretirsin. Tabiki tamamen kopya olmaz. İllaki değişiklikleri olacaktır. Tüfeklerin şekli şemali çalışma mekanizması belli. Bunları ne kadar değiştirebilirsin. Yerli firmalar yeni model üretmediği Zaman tembel yeni model ürettiği zaman ya gereksiz yada kopya mamul üretmiş oluduğu söyleniyor. Helal olsun adamlara. Koyalaya kopyalaya kendilerine özgün tüfek üreteceklerine inanıyorum. Bu gün çin' in ekonomisini beğenmeyen ve takdir etmeyen yoktur. Dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi hiç süphesiz. Çinliler çok mu özgün mamul yapıyorlar. Hiç onları eleştiren yok. Serbest piyasa denen bir şey var. Kanunlar çerçevesinde herkez birbirinden ilham alabilir. Zaten teknoloji bir öncekinin üzerine yeni bir şey koyularak gelişen bir şey.

Yerli üreticiler ürünlerini sahada kapıştırmalı artık bence..
    Ne forum sitelerinde ne de you tube da..
    Bu iş sahada olmalı..En güzel ürün kıyaslaması bu olur..
    Ürününe güvenenler..Yapar bir atış turnuvası..Bu turnuvada sadece yerli üretim tüfekler '' Sınıfında'' yarışır..Getir bullpup üretimini kapıştır sahada..Getir yaylını kapıştır sahada .Getir 500cc tüp hacimli PCP modelini,kapıştır sahada..Al sana en güzel ürün değerlendirmesi ..
    Yapın böyle bir turnuva..Herkes ürettiğinin ne olduğunu anlasın..Biz de gelelim yerli üretim marka tüfeklerimizle atalım..
    Tam'' kırkpınar''..Er meydanı..

Dediğiniz çok güzel bir şey. Ancak hiç bir firma bu riske girmez. Herhangi bir sebepten ötürü başarısız olan firma çok fena itibar kaybeder dolayısıyla müşteri kaybeder ve başarısızlık sebebini müşterisine anlatamaz anlatsa bile müşteri inanmaz. Bu çok büyük bir kumar olur.

Kral kısa sürede yeni ve değişik modellerle kendini geliştirdi. En son çıkardığı bu havalı tüfeğiyle iyi bir atak yapmış oldu hatsana karşı. Bize nisbeten kısa sayılabilecek bu süre zarfında gösterdiği gelişmeden dolayı kral firmasını takdir etmek düşer. Namlu işinide hallederse hatsana çok ciddi rakip olur belki de hatsan krala rakip olmaya çalışır.

Her tüfeğin sevdiği bir pelet vardır. HPI arkadaşımla aynı tüfeğe sahibiz. HPI arkadaşım BT-65 için pelet tercihi az der uzun zamandır. JSB jumbo monster 25 grainden çok randıman aldım der. İki kutu denemek için aldım Jumbo Monsterden. 25 grain. Benim tüfekte çok kötü iş çıkardı. Gerçekten saçmaladı. İkinci kutuyu geri götürüp JSB jumbo heavy 18 grain ile değiştirdim. Zaten önceden onu kullanıyordum. Aralarında uçurum var resmen benim tüfekte. 25 grain çok saçmaladı, 18 grain ise hep harika iş çıkarttı. Ama bunda şunun etkisi olabilir. HPI arkadaşım tüfeği son güce ayarlamış. Benim BT-65 ise fabrika ayarlarında. O yüzden 18 grain ona hafif gelmiş olabilir. Herkes deneyerek bulacak tüfeğine ve namlusuna uygun peleti. Böyle karışık deneme kitleri var pelet üreticilerinin ama anlamsız pahalı geldi bana bazıları. Benim görüşüm standart BT-65 5,5 mm. için en uygunu JSB jumbo heavy 18 grain. Ama modifikasyonla veya tüfekten tüfeğe, namludan namluya bu değişebilir.

Ne yazık ki aynı marka ve aynı model tüfeklerde bile namlu kalitesi aynı değil. Hatsanın namluları lw' ler de buna dahil button rifling denilen metodla yiv çekilmektedir. Yivleri çeken bu çakının belli bir kullanım ömrü vardır. Demek istediğim yiv çekilirken yeni takılan bir takımla yiv-set çekilmiş namluyla aynı çakının ömrünün sonuna yaklaştığı zamanda yiv-set çektiği namlunun kalitesi bir olmuyor. Varın siz düşünün yiv-set çekme işleminin ne kadar hassas bir işlem olduğunu.