HPI tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Dediğiniz olayı yaşadım tüfeği bana bakım yapmadan yağlayıp yollamışlardı tekrar gönderdim ödemeyi yapmadığım için kabul etmemişlerdi bu ara bi daha göndericem hem pompa hem tüfeği ücretsiz olan adresi verirseniz memnun olurum .

Özelden atabilirim adresi isterseniz.

Ben bt65 5.5 için sadece iki çeşit pellet kullanabiliyor ve her yerde de yok. H&N barracuda ve JSB exact jumbo monster 25.4 gr. Bu ikisi hariç etekleri kademesiz bullet tarzında ince mehmet te güzel ama piyasada kalmadı. En son aldığım yere gittim onunda elinde kalmamıştı sadece 6.35 42 gr olanlardan vardı.

Ben yukarıda yazan adrese göndermek istedim kargo firmasındaki yetkili kişi hatsanın bu adresten ödemeli kargo kabul etmediğini, eder ödemeli gönderirsem hatsanın kargoyu kabul etmeyeceği ve kargonun geri geleceğini dahası toplam kargo bedeli olan gidiş geliş 50 küsür lirayı da benim ödeyeceğimi söyledi. Bilginize.

Şarjörleriyle göndermenizde fayda var. Tüfeğin faturasının fotokopisini ve tüfekle ilgili şikayetinizi yazıp tüfeğin yanına koyun. Ayrıca kağıda not düşün pompa oringi, namluyla gövde arasındaki oringler ve namlu içi oringlerden bir miktar yedek olarak isteyin. Kesinlikle fazla fazla veriyorlar.

Sayın yusufi kargo fişini buldum dilerseniz özelden adresi size verebilirim. Daha önce de forumdan soldier332 kullanıcı adlı bir ağabeyimiz sizin problemin aynısıyla karşılaştı, tüfeği gönderdi bir hafta içinde sorunu halledip tüfeğin bakımlarını yapıp geri gönderdiler.

Normal de tetik kurulmaz ise sertleşmesi yerinden kıpırdamaması lazım. Lakin sizin tüfeğin tetik tertibatında sıkıntı var gibi. Ben de pompayı bakıma göndermiştim. Adresi bulursam size yazarım. Vereceğim adrese gönderirseniz kargo parasını hatsan öder yok hatsanın dediği yere gönderirseniz kargo parasını siz ödersizniz.

Adım adım sorun şu 4-5 şarjör attıktan sonra tüfeğe şarjörü taktık kurma kolunu herzamanki gibi çektik ( bendeki yandan kurma) yerine geri aldık ( Hn ve ince memet solid fark etmiyor aynı problem) pelet namluda Tetik işlevisiz mekanizma yani çekiç ve yayı kurulmamış şarjörü çıkarıyorum tekrar kurma kolunu kuruyorum yine aynı birkaç tekrardan sonra tamam oluyor atıyorum

Kurma kolunu çektiniz, tekrar namluya sürdünüz, pellet namluda ama tetik taş gibi kaskatı, bu şekilde mi oluyor yoksa sanki tüfek hiç kurulmamış gibi tetik yüksüz mü.

bt65 6.35 in hava sarfiyatı gücüne bence gayet normal seviyelerde. 190 bardan 100 bara kadar rahatlıkla 20 atış yapabiliyorum. bazen scuba ile bazen de pompa ile dolum yapıyorum mesela hill pompa ile tekrar 190 bar a çıkarmak 5 dakikamı almıyor. 200cc tüp var çünkü dolumu basit.

Bende de bt65 5.5 mm var. Ben de 200-100 bar arası hafif pelletle 18 ağır pelletle 20 atış yapıyorum. 21 değil. 100-200 bar arasını hatsan pompayla 4-5 dakikada dinlenmeden basıyorum. Denemek amaçlı bir kere tüpü 250 bara kadar bastım. Pompa en ufak bir sorun çıkarmadı. Gayet sağlıklıydı.

Herculesin molalar hariç pompayla yaklaşık yarım saatte doldurulabileceğini hesapladım. Dediğim gibi molalar hariç ve devamlı aynı tempoda(hiç yorulmadan aynı tempoda hava bastığımızı varsayıyorum, ayrıca 5-7 dakikada bir pompanın dinlenmesi lazım zira kesinlikle oringler yanar). Molaları da hesaba katarsak yaklaşık bir saat toplam pompalama süresi.

Valla işin başka bir yanı ben pcp sevmem ciddi anlamda sevmem . ancak en keyif aldığım pcp şu an babamda olan bt65 6.35 . im dir. Hayranım ona

6.35 bt65' i çok merak ediyorum. İsterse bir tüple 10 atış yapsın ama her atışta ince mehmet 42 gr' yi 850-900 fps' de göndersin.

Çok iyiymiş. Benim soğuma dinlenme terleme dahil yemek arasında da basarsam 45 dakika oluyor garanti. Ama bu beni hobiden soğuttu. Yemin ediyorum tetiğe basarken bu atış beş terli basış ona göre at Rocky diyerek atıyordum her atışımı artık son zamanlarda.

Boyum 1.78 kilom 85. 20-24 yaşları arası vücut geliştirme ile yakından ilgilendim. Pompalama stilini de bilirseniz pek zor olmuyor. Hatta bir kerisinde 0-200 bar arası dolduruyordum. Kendimi kaptırmışım farketmeden. 150 bar civarına gelince oringleri yaktım.

Hava harcaması mı. Çift tüpüne bağlı ağırlığı mı. Dezavantaj. Ama avantajları daha çok atması. Böyle anlayarak cevaplıyorum. Ama siz 45 atış sonrası maalesef Herculese hava basamazsınız. Eğer profesyonel bir sporcu veya 300 bar kompresör sahibi biri değilseniz. Güzel soru aslında. İyi yakalamışsınız. Ama cepten profilinize bakamadığım için soruyorum. Kompresör desteği olmadan BT-65 hiç kullandınız mı?

Ben bir senedir kullanıyorum pompayla dolduruyorum. 100-200 bar arası 4-5 dakikada rahatlıkla dolduruyorum.

Herkes birbirinin görüşüne saygı duymalı. Kimisine göre başarı 50 metrede tek delik yapmak kimisine göre 200 metrede A4 kağıdında grupmanı toplamak kimisine göre 300 metrede tozu dumana katmak. Ülkemizde her kullanıcıya göre üç aşağı beş yukarı tüfek var.

Almaya heveslenmiştim iyice iştahım kaçtı. Bt65' i satıp alacaktım ama galiba olmayacak bu iş. Bt65' te 200 bardan 130 bara kadar atış hızı artıyor. 130 bar civarı max güçte atışlar yapıyor. Sonra 100 bara kadar kadmeli olarak atış hızı yavaşlıyor. 200 bardaki atışlar bile gayet tatmin edici. Ancak hercules 250 bardan itibaren atış gücü düşüyorsa bu iyi olmamış.

Normal nova basıt şekilde namlu kaplaması ve entegre moderatörü olan modeldir. Nova compact ise namlu ceketi olan ve harici moderatör takılabilen modeldir. Forumda genel kanı compact modeli alınması şeklinde. Çünkü normal modelin namlu kaplaması anlamsız ve ucundaki dahili moderatör işlevini yerine getiremiyor. Dahası bir yere götürmek için tüfeği herhangi bir tüfek kutusu, çantası yada kılıfının içine koyamıyorsunuz. Çünkü dahili moderatör yerinden çıkmıyor.

Hercules' i inceleme fırsatı buldum. Ağırlığı abartıldığı kadar değil. En azından rahatsız edici bir ağırlığı yok. Ancak namlu ceketinde kendimce bir kaç hata gördüm. Namlu ceketi namludan yaklaşık 10 cm daha uzun. Yani pellet namluyu terkettikten sonra kapalı bir 10 cm ortamda düzensiz hava basıncına maruz kalıyor. Bence bu isabete etki eder. Dahası namlu ceketi ucunda kapağı var. Bu kapağı çıkararak namlu ceketindeki dişlere uygun moderatör yaptırılabilir ama moderatör alüminyum malzemeden yapılmış namlu ceketine takılacağı için sağlamlık açısından pek sağlıklı olmayacaktır. Ayrıca keşke 1 lt 250 bar tüp olacağına dipcik kısmındaki tüp olmasaydı daha şık ve daha hafif olabilirdi. Bence 0.5lt 250 bar tüp te yeterli olurdu bu tüfek için ve regülatör uygulamasına daha elverişli olurdu. Aşikar atış sayısı azalacak ama sanki daha şık olacaktı. Genel olarak işçiliği özenli duruyor. Sonuç olarak beğendiğim bir tüfek. Sahiplerine kazasız eğlenceli atışlar dilerim.