HPI tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Mehmet bey, 300 metreye hedef alabilmek için her şeyden önce kaliteli bir dürbüne ihtiyacınız olacak ki bu en az 700-800 tl den başlar.Ben yerinizde olsam hobiye yeni başlıyorsam 2. el temiz bir at44 alırdım çünkü güç, hava tüketimi ,isabet ve fiyat performans açısından hatsanın en dengeli tüfeğidir ve satışı kolaydır. geri kalanla bipot, kılıf, pelet, pompa ya da sucuba tüp alırdım. Orta karar bi dürbünle 150 metreye kadar atış yapabilirsin bu tüfekle.... Baktınız ki hobi sizi sardı. Sadece tüfeği değiştirerek yolunuza devam edersiniz...

Bu yorumun altına imzamı atarım.

şu an ki pelletlerin aerodinamiği 1000 - 1200 fps yi kaldırmaz daha uzun pellet lazım

Çok haklısınız bullet tarzı boat-tail profilinde bullet lazım. H&N piledriver adlı pellet tam bu tarzda ama Türkiye'de yok ne yazık ki. Yada kalıbı hazırlayıp kendimiz dökeceğiz.

Ama tüm atışlar ince mehmed 42 grain peletlerle tahmin edersem demek ki havalı tüfek için ideal fps 900 e ne anlamı kaldı 1200 fpslik tüfek yapmanın n e manası var

Mercimek tanesi atarsan 2000fps' leri bile görebilirsin. Amaç hızlı atmak değil amaç ağır mühimmatı hızlı atmak yani tüfeğin gücünü arttırmak.

300 metre mesafe novayı aşar. Hatta 5 atışta 3 isabet bt65' de aşar. Bt65' le modifiye etmeden de 300 metreye atamazsınız. Ayrıca 5 te 3 yapmak tüfek kadar belki daha da fazla atıcıyla alakalı bir durumdur. Dahası dürbün ayağı dürbün ve tüfekte yapılacak modifikasyonlar gereklidir. Bu saydığım işler bu hobide deneyimli insanların yapacağı işlerdir. Size tavsiyem daha kısa mesafede tecrübe kazanmanızdır. Aksi taktirde 300 metreye yaptığınız atışlar isabetsiz olacaktır. Sizde hatayı tüfekte yada ekipmanınızda arayacaksınız. Halbuki hata sizde olacak. Çünkü 300 metreye isabetli atış yapacak kadar ne kendinizi ne de tüfeğinizi hazırlamışsınızdır. Umarım şevkinizi kırmamışımdır.

Sorunuzun ucu çok açık. Bence siz tüfeği değil de tüfekten ne istediğinize karar verin. Çünkü adını saydığınız tüfeklerin değil dünyaları galaksileri farklı apayrı tüfekler. Bt65 uzun mesafe ve tahribat tüfeğidir. Kullanacağınız pellet çeşidi max 3 bilemedin 4' tür. Her mühimmatı kullanamazsın. Dolu tüple tüfeğin güç ayarına göre 20-30 atış yapabilirsin. Nova ise az önce saydığım özelliklerin tam tersine sahip. Bt65' e göre daha kısa menzile sahip ancak havayı daha iyi kullanan kısa mesafede daha isabetli bir tüfek. Tam dolu tüple 180 civarı atış yapabilen bir tüfek. Dediğim gibi hangi tüfeği değilde tüfekten ne istediğinize karar vermeniz daha doğru olur.

bt 65 kullanıyorum. Gücü sonuna kadar açık ve namlu portunu genişlettim. 200-100 bar arası yaklaşık 20 atış yapabiliyorum silahın bu haliyle ve 50 metre mesafede 1mm sacı çok rahat deliyor. Hobiye güçten zarar gelecekse bt65 bunu çoktan yaptı.

Haklısınız bu hataya kendim düştüm benim amacım arkadasları aydınlatmak yoksa isteyen istediğni alır Alacak olan olursa bende 6.35 var tekiflere açığım

Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz.

Tekrar söyleyim 250 bar lık hava deposu(200 lük olsaymış belki makul olabilirdi)(O zaman sende 200 e kadar doldur diyen arkasdaslar için söylüyorum 200 o meşhur 1200 fpsleri alamazsınız 100 e inmesi de çok daha çabuk alır)Regulator yok güç ayarı yok aşır derce antimobil o büyük kutusundan başka hiç bir seye sıgmıyor 6 litre sucuba tüp 300 barda doldurulsa (o da biraz zor) bu tüfeği 6 kere maxiümda doldurabliirsin hesaplamalara baktım daha ne diyeyim Bu tüfek anladığım kadarıyla Amerika için big bore tarzı geyik felan avlamak için yapılmış (Boşuna ince memet kullanmıyorlar bende hafif pelet var yüksek basınçta hedef isabeti min ne zaman tüfek 100 bara yaklasıyor O zaman isabet artıyor)Yani yazık yazık

Bu dezavantajları bilerek almanız gerekiyordu ve ben bu saydığınız dezavantajlara rağmen bu tüfeği beğendim.

Ben çok tuttum tuttuğum yerleri de söyledim. Siz nerede tutacaksanız. Eğer tutacağınız yerde balık tutma yeri kara borsa değilse sorun olmaz. Çünkü bu sertifika işini galata köprüsü gibi yerler yüzünden çıkardılar. Adamlar sabahın 5' inde geliyor 5-6 tane kamışı köprüden aşağı salıyorlar. Sonradan gelenlere yer kalmıyor. Erken gelen uyanık diyor ki 'istersen 20₺' ye yerimi sana veririm' sende diyorsun madem geldik vereyim parayı. Adamın 5 kamışı olsa akşama kadar 100₺ parayı doğrultuyor. Sertifika işi bundan çıktı. Zabıta geliyor böyle yerlere herkese tek tek soruyor sertifikayı ve bir kamıştan fazla da atamıyorsun denize. Bu şekilde uyanık geçinenlerin önüne geçilmiş oluyor. Ben Küçükyalı sahilde, Bostancı sahilde, Anadolu hisarında, Kuleli Askeri lisesinin önünde, kuleliyi geçinde çocuk parkı var denize sıfır orada ve bunun gibi yerlerde defalarca kez balık tuttum hiç gelip sertifika soran olmadı. Şimdiden iyi avlar rasgele.....

Eğer sertifikan yoksa ve zabıta ekipleri gelip kontrol ederse malzemelerine el koyarlar ve ceza yazarlar. Mukavemet gösterirsen polis çağırırlar ve başın belaya girer. Yani kesinlikle o biraz sıkmaz. Tıpış tıpış adamların dedikleri yapmak zorundasın. Ancak balık tutulacak yet çok göz önünde değilse yani Üsküdar iskelesi, Galata köprüsü. Sarayburnu sahili vb. değilse gelipte kimse sana sertifika sormaz o konuda için rahat olsun. Ben sertifikasız defalarca kez Kuleli nin önünde Anadolu hisarında vs. yerlerde balık tuttum ve kimse sertifika sormadı.

Çok başarılı bir çalışma. Eğer Çin'den getirttiğiniz dürbünü mod 125' te hırpalamasaydınız onunda sıfırlaması bozulmazdı. Eski mod 155 kullanıcı olarak bu tüfeklerin ne kadar teptiğini iyi bilirim. Bu tüfeklerde en büyük tepme geriye değil ileriye doğrudur.

Şu aşamada alınacak tüfeklerin başında geliyor galiba nova. Tek dolumla yaklaşık 200 atış yapılabiliyor. Gamo TS-22 grupman pelleti olmamasına rağmen isabeti iyi. Jsb 18 gr pellet ile daha iyi grupman çıkaracağını düşünüyorum. Kendinden moderatörlü olmaması ve ceketli namlu olması da güzel. Hatsan sonunda güzel bir tüfek yapmış.