HPI tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Fx boss' tan bile bir kaç joule daha güçlü. Üstelik kalibresi daha küçük olduğu için uzun mesafede daha az düşme ve hız kaybı yapar. Ancak isabetini ve stabilitesini beğenmedim. Türkiye şartlarında alınabilecek ucuz big bore tüfek denilebilir. Tabi kullanacağınız tek pellet var ince mehmet 42 gr.

Benim tüfek gücü sonuna kadar açık jumbo monster denediğim en iyi pelletti ancak h&n baracuda yı denedim. 20 metrede tek delik yapıyor. Bu güne kadar denediğim en iyi mühimmat. Ancak tahtibatı çok zayıf. Sadece delip geçiyor. Bu arada h&n barracuda yı kutusu 22₺ ye satıyorlar mercan' da. Neden Aksu avda 50 küsür lira fiyat yazmışlar anlamadım. Ayrıca aynı yerde rabbit magnum 45₺

Hatsan forumda tanınan kişilere sattığı ürünlerin garantisi bitmiş olsa bile ücretsiz bakım-onarım yapıyor, güzelce telefonda konuşuyor ama bizim gibi sıradan müşterilere aynı özeni göstermiyor. Benimde garantili pompam bozuldu servise gönderdim çok güzel tamir ettiler ama dönerken kargoyu bana ödettiler.

Pelletleri şarjöre dizerken ne önden ne de arkadan şarjörün hizasından çıkmamasına dikkat edin. Pelletlerin ortasında kavis olmadığı için şarjörün oringi pelleti ileri yada geri kaçırabiliyor. Aynı durum benim de başıma geldi ince mehmet 30 gr 5.5 pellet ile ama doğru şekilde şarjöre yerleştirilirse sorun yok.

25 grein jsb 870 FSB 200 bar 100 bar arası 70 .75 reguleli atış atışı yapan mehmet42 en isabetli FSB aralığı 870 FSB olduğunu söyledi 50 m 9 atış tek delik yapıp bırakıyorlar ben güç istesem güçlü olacaktı ben isabet istediğim için böyle olsun dedim

Tüfeğin fotoğraflarını ve grupmanlarını bekliyoruz. 50 metre dokuz atış tek delik çok çok iddialı. Hep merak ettim. Bu modifikasyonu kullanıcılar yapabiliyorsa acaba hatsan neden bu tüfeği modlayıp satmıyor. Dünyanın parasını kaybediyorlar haberleri yok.

Sayın zetax' ın açıkladığı kimyasal reaksiyona galvanik korozyon denir. Birbirine temas eden iki farklı metal arasında iletken ortam varsa iki metal arasında elektron akışı meydana gelir. Piller bu prensine göre çalışır. Herkesin bildiği gibi çelik borular çinko kaplanarak pasa karşı koruma sağlanır. Çinkonun elektron ilgisi demirden fazla olduğu için oksijenle reaksiyona çinko girer böylece demir pasalanmaz. Zetax' ın verdiği örneğe göre demirin elektron ilgisi kurşundan fazla gibi görünüyor. Nemlenmiş kurum ve yanık yağ da iletken ortamı sağlıyor. En sonunda yiv-set yalan oluyor.

Geçmiş olsun. Yaylı tüfeklerde en önemli şey atış sonrası namlu temizliğidir. Namluda ufacık kurum kalsa havadaki nemle birlikte aşırı korozif bir ortam oluşturuyor. Bu şekilde bir kaç hafta tüfek kalırsa namlu tarih olur. Yaylı tüfeklerde atış sonra üşenilmemeli, kesinlikle namlu temizliği titizlikle yapılmalı, namlu içi çok hafif yağlı bırakılmalı ki havayla temas etmesin.

Bende hatsanın kalitesinden memnun değilim. Seviye çok düşük bu seviyeyi yükseltmeleri lazım. Ama kimse hatsandan airatms veya fx yada diğer ithal tüfek kalitesi beklemesin. Hatsan kullanıcısı bu fiyatları veremez verecek bile olsa hatsan almaz o fiyata ithal markalara yönelir.