HPI tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

İnce mehmet solid 42 gr ile bt65 yanyana düşününce heyecanlanıyorum. Fx boss 44 gr pellet ile 870 fps atıyor. Bt65 biraz uğraşılsa bu hıza 42 gr ile yaklaşır. Sonuçta big bore havalı tüfek keyfi yaşattırır. Tahribatını çok merak ediyorum.

Uzun menzil atışlarında işin içine hava direnci ve rüzgar direnci giriyor. Pelletin havayla mücadele edebilmesi için ağır olması gerek. Yoksa rüzgarın akıbetine kalmış pelletin nereye gideceği. Ağır pelleti de 100-150 metreye atabilmek için güçlü tüfeklere ihtiyaç var. Bu işin altından kalkabilecek potansiyel de bt65 te var.Yani uzun menzilde ağır pellet güçlü atış isabeti getirir.

Sayın dogant size heves ettim açıkçası. Hep merak etmişimdir bt65 6.35 nasıl bir alettir diye. Bu tüfeğe max güçte atış yapmak yakışır. Her atışta çıkarttığı ses onun gücünün kanıtıdır ve ben bu sesi seviyorum. Özellikle geniş ve kapalı alanda atış yapınca çok güzel yankı yapıyor. Bu tüfeğin gücünü fabrikanın izin verdiği sınırlar içerisinde arttırmak için tüfeği kundağından sökmeniz gerekir. Tetik tertibatının yanında setskur var, onu 2mm alyan ile sökün. Tetik tertibatının takılı olduğu alt gövdenin arka tarafında bulunan büyük setskur yay tansiyonunu ayarlar. Bunu 6 mm alyan ile sonunda kadar sıkın. Bu işlemin ardından tekrar tetik tertibatının yanındaki setskuru 2 mm alyan ile sıkın. Bu sıktığınız küçük setskur yay tansiyonunu ayarlayan büyük setskuru sabitliyor.

O konuda haklısın daha kalitelisi ve güçlüsü isteniyorsa paraya kıymak lazım. Bu fiyata bu güç kalite ve tüp hacmi uygun. İsabeti nasıl ve ince Mehmet 42 gr ile ne yapacağını merak ediyorum.

Az önce hesapladım 19 gr, 1300 fps ile 95 joule güç üretiyor. Sözümü geri aldım gücü denildiği kadar var. Ağır pelletlerle de atış videosunu çok merak ediyorum. Ancak regülatörsüz grupman çok dağınık olacakmış gibi geldi bana.

Pompayla dolay da bu işi yapacak adam baya terler ve pompayı ısıtmamak için sık sık ara vermesi gerekecek. Sanırım tüfek dürbünsüz gelecek. İyi bir dürbüne ihtiyacınız olacak. Deneyimlerinizi bekliyoruz. Hem tahribat hem grupman.

Sayın zetax bence yenge sizi tüfekten kıskandığı için haşladı gibime geliyor. Çünkü arada sıra ben de hatundan laf yiyorum tüfeğe bakım yaparken.

Ben pompamı aşırı ısınmasına izin verdiğim için oringlerini yaktım. hatsana gönderdim ücretsiz yapıp geri gönderdiler. İlk günki gibi oldu. Isıtmadan yavaş tempoda yapsanız bile sıkışan havanın basıncı ve sıcaklığı artacağı için mutlaka ve mutlaka pompa ısınacaktır. Ama ne zaman ısınacağız pompalama hızınıza bağlı. Ben hızlı pompalıyorum. 3 dakika pompalıyorum ısınıyor biraz bekliyorum tekrar pompalıyorum ve 200 bara getiriyorum. Pompanızı ne kadar az ısıtırsanız o kadar geç bakıma gider. Hatta çok dikkat eder arada sırada söküp silikon gresle greslerseniz hiç bakıma gitmez. Gerekli ekipman olduktan sonra oringlerin değiştirilmesi de çok kolay. Ben garantisi oldu için servise gönderdim. Yaklaşık 10 aylıkken bakıma gönderdim ama ben ısıttığım için oringi yaktım yani suç pompanın değil benim. yavaş devirde dinlendirerek 7 litre tüpü 250 bara bir kaç saatte doldurursunuz diye tahmin ediyorum.

Bir yıldır bt65 kullanıyorum. Tüfeği max güç ayarında kullanıyorum hep ve pcp pompa ile dolduruyorum. Bende hatsan pompa var. Geçen saydım 100-200 bar arasını 120 civarında pompalamada bastım. 170 bardan sonra pompalamak biraz zorlaşıyor ama teknik bilirseniz pek zorlanmıyorsunuz. Sizde de bt65 var sanırım. Bu tüfek çok hava harcamasına rağmen ben bu pompa işinden rahatsız değilim. Ayrıca bt65 6.35' i çok merak ediyorum. Max güçte atışları isabeti nasıl. 200-100 bar arasında kaç atış yapılıyor. Hangi pelleti kullanıyorsunuz. İnce mehmet solid 6.35 pellet gördüm. 44 gr idi. Bu pellet ile bu tüfek max güç ayarında isabeti ve tahribatı nasıl olur diye çok merak ediyorum.

Regülatör takıp basıncı optimum basınca ayarlarsan tüp basıncı regülatör basıncına inene kadar 5-10 fps sapma ile regüle atış yapabilirsin. Max yapacağın atış sayısı regülatörün ayarlandığı basınç ve çekiç yayının tansiyonuna bağlı olarak değişir.