HPI adlı kullanıcının mesajları

    Yapabilirsiniz ancak internetten biraz pcp pompa sökme takma videosu izleyin. En azından sökerken karşınıza neler çıkacağı hakkında bir fikriniz olsun. Umarım yedek o-ringiniz vardır.

    Bozulma derken sizin başınıza daha önce gelen durumu kastetmiştim. Ancak her atışta sarsıntı yüzünden reticle yerinden oynayacağından her attığınız farklı yere gidecektir. Yaylılarda küçük mercek çaplı dürbün ve dampa yada sarsıntıyı emecek türde dürbün ayağı kullanmanız gerekecek. Bütçeniz kısıtlıysa zetax nickli üstadın dampasız tek parça ayak ile dürbün montajı adlı metodunu denemelisiniz

    teşekkür ederim.gamo magnum 1250 de kullanıyorum dürbünü.elli metre atışlar da isabet farklı yerlere oluyor.bunun sebebi silahmı benmiyim dürbünmü anlayamadım.

    Muhtemelen her ikisi birden. Dürbünü iyi sabitlemediyseniz her atışta yerinden hareket edecektir. Biraz daha zorlarsanız dürbünü bozabilirsiniz bile. Yaylı tüfekle isabeti yakalamak gerçekten zor iş.

    Kullandığınız dürbün ile max 100 metreye atışlar yapabilirsiniz. Dürbün daha uzağı da gösterir ama pelletin vuruş noktasını hedef kağıdında göremezsiniz ayrıca küçük hedeflere nişan almak zorlaşacaktır. Kralın tüfeklerinin daha yakışıklı olduğunu söylemekle birlikte at44 long lw regülatörlü bir tüfek jsb 18 gr pellet ile çok keyifli atışlar yapabilirsiniz. Unutmadan scuba tüp olmadan pcp tüfek hobisi bir nevi işkencedir. Bunlar kişisel görüşlerimdir.

    İsabete mi yoksa güce mi önem verdiğinizi söylemediniz. Dürbününüz kaliteli değilse bu hobiden soğuyabilirsiniz. Zira isabetsiz atışlarda suç tüfekte mi pellette mi dürbünde mi yoksa atıcıda mı sorunsalları arasında kalırsınız.

    Uzun süredir kullanmayıp tekrar kullandıysanız, içinde yoğuşan su tortu tabakası oluşturuyor ve manometrenin kanallarını tıkıyor. Benim başıma geldi bu sıkıntı. Hatsana gönderin hallederler.

    Benim bt65 200-100 bar arası 20 atış yapıyor. Ben gene de memnunum tüfeğimden. Yalnız çok fena pellet seçiyor. Doğru pellet kullanılmazsa atışlar dağlara taşlara.

    Arkadaşların dediklerine aynen katılıyorum. Yalnız yerinizde olsam bu işleri garanti kapsamında hatsana yaptırmayı tercih ederdim. Zira valfi sökmek için tüpü ayarlı pense veya mengenede tutmanız gerekmektedir. Tüpe zarar verme yada en iyi ihtimalle çizmeniz kuvvetle muhtemeldir. Bundan dolayı gönderin hatsana yapsın. Benim tüp, kendim söküp taktığım için çizikler içerisinde.

    Tüpün valfini söktünüz mü hiç? Eğer söktüyseniz iyi sıkamadınız yada sıkarken o-ringin ısırılmasına neden oldunuz. Bu sorunun düzeltilmesi için valfi sökmek durumundasınız. İşin en kestirme yolu valfi sökerek hidrolik conta yada yüksek basınç sızdırmazı kullanmak, eğer bunları tedarik edemezseniz valfi sökün, deforme olmamışsa o-ringin altına bir kaç kar teflon sarın sonra valfi iyice sıkın.

    Piyasaya çıkmadan önce konuşulan ve söylenenlere göre almayı düşünüyordum ancak tüfeğin incelemelerini gördükten sonra vazgeçtim. Regülatörsüz at44 ile daha iyi grupman yapanlar var. Ben tatmin olmadım.

    Havanın %78 zaten azot yani kuru hava yerine azot kullansanız bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. 200 bar azot basacak yer bulmak bence daha zor. Ayrıca tüfekte sadece azot kullanmanız performans açısından bazı sorunlara neden olabilir. Bence kuru hava kullanmanız en mantıklısı yada pcp pompası.