Müsabakaya katılma gibi bir düşünceniz yoksa 5.5 almanız daha isabetli olacaktı. Zira 4.5 en hafif pellet grubu olduğu için 30-40 metreden sonra başınız rüzgarla belaya girecektir. 4.5 ile orta ve uzun menzilde grupmanınız dağılacaktır.
HPI tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
At44 long lw ise bt65 ile aynı namlu demektir. Mekanizma olarak at44 daha stabildir. Bt65 uzun mesafe atışları ve tahribata daha uygundur. Hele ki 6.35 ise tahribatı muazzam oluyormuş. Ben 5.5 kullanıyorum. Güç ayarı max ve üstüne hava portunu genişlettim. Bu şekilde ince mehmet 30 gr ile çılgın tahribatı var. Açıkçası 6,35' i çok merak ediyorum.
-
Şahsi kanaatim, eğer bt65 at44 gücünde kullanılacaksa bt65 almaya gerek yok. Aradaki fiyat farkına regülatör alınır fıstık gibi at44' le keyifli atışlar yapılır.
-
İstanbul mercan' da küçük bir av bayiinde buldum bende. Ayrıca burada 6.35 44 gr ince mehmet solid de vardı. Bu pelleti hatsan hercules' te denemek isterdim.
-
Bt65 lw kullanıyorum. En iyi sonucu jsb exact jumbo monster 25.4 gr ile aldım. Bundan sonraki ise ince mehmet 30 gr ancak kademesiz olanları.
-
Fiyatı yerli bir tüfeğe göre çok yüksek. Muadili ithal tüfekler kadar isabetli ve işçiliği de kaliteliyse bir nebze fiyatına katlanılabilir. Ancak klasik hatsan kalitesindeyse fiyatı çok fazla.
-
Uzaktan kaliteli gibi görünüyor. Bir kaç yüz atış yaptıktan sonra anlaşılır ne olduğu. Bu tüfeğin türkiyede alınacak tek kalibresi ve tek pelleti var bence. İnce mehmet solid 6.35 44 grain. Zaten fx 7.62 pelletlerde 46 grain. Eğer isabeti güzel ise olay tüfek olur.
-
Daha önce bir kaç sene boyunca torpedo 155 kullandım. Yaklaşık bir senedir de bt65 kullanıyorum. Türkiye'de havalı silahla sebebi ne olursa olsun av yasak olduğu için ben kaliteli ve isabetli ve alttan kurmalı bir yaylı yada vortex havalı tüfeği tercih ederdim. Pcp bakımı zor ve atışa giderken yanınızda taşımanız gereken ekipmanları saymıyorum bile. Eğer yaylınız varsa atış için pellet, çalışır ve kondisyonu yerinde olan bir kol yeterlidir.
-
Esasen hızların karelerini almadan yaptığınız işlemler sonucunda da yaklaşık değerler bulursunuz. Ancak hızın karelerini alsanız daha kesin değerler elde edersiniz. Ama fikir çok güzel. Benim aklıma gelmemişti. Alternatif hız-güç ölçme yöntemi bulmuşsunuz.
-
Yeni aklıma gelen bir nokta var. Delicilik pelletin hızıyla dolaylı ancak enerjisiyle doğrudan alakalı. Az önce pelletin hızı ile deldiği derinlik arasındaki orantıyı kurarken pelletin hızının karesini alarak yapsanız daha doğru sonuçlar elde edersiniz.
-
Ben de bir ara sabunla güç denemesi yapmıştım. Bt 65' le atış yapmıştım. Sabunları hanım görünce demediğini bırakmamıştı.
-
Bin bilsen de bir bilene danış sözü çok güzel. Neden üreticiler son kullanıcı olan bizlere fikirlerimizi sormuyorlar çok merak ediyorum. Halbuki bize kulak assalar çok daha fazla ürün satacaklar.
-
Haklısınız bu işe artık bu hobiye gönül vermiş birinin elinin değmesi şart oldu.
-
Pcp tüfekle ayakta grupman yapman yok zaten ayakta atış yaptığınızda isabetsiz atışların sizden mi yoksa tüfekten mi kaynaklandığını anlayamazsınız. 30 metreye şişe koyup ayakta atış yapan pcp' ciler için ağırlık sıkıntı olabilir.
-
Hercules denildiği kadar olsun varsın ağır olsun. Sırtımıza vurup ava gidemeyeceğimiz için ağırlık benim için çok önemli değil. İşçilik ve kalite ardından isabet ardından güç. Bu saydıklarım tatmin edici seviyedeyse ağırlık çok önemli değil.
-
Dürbünü üzerinde sabit tutabilseydim bende torpedo 155' le devam ederdim. Ama ne yaptıysam sıfırlama yapamadım tüfeğe.
-
Sayın Zetax o kadar tüfeği siz tek başına pompayla mı dolduruyorsunuz?
-
Eğer katalogda yazdıkları kadar güçlüyse ve isabetliyse olay olur diye tahmin ediyorum. Ama 2000tl' den yüksek bir fiyata sahip olacağını düşünüyorum.
-
Müsabakalara katılmayı profesyonel manada düşünmüyorsan 5.5 almanı tavsiye ederim. Eğer long modeli alırsan zaten atış sayısı tatminkar. 5.5mm pelletlerde daha çok seçeneğin olur. Pompa işi abartıldığı kadar zor değil. Sadece spor yapmaya müsait bir vücudun varsa ve de teknik biliyorsan pompayla tüfeğini doldurabilirsin. Zamanla tüfeği doldurmak hoşuna bile gidebilir. Şahsen ben 3lt 230 veya 240 bar scuba tüp bulsam boş vakitlerimde spor niyetine tüpü doldururum atış yapacağım zaman da kullanırım.
-
Acaba gece çaktırmadan hatsan fabrikaya girsek 7.62 hercules alıp parasını da masanın üzerine koysak birşey derler mi.