Namluyu kısaltmaları isabeti olumlu etkilemiş mi
HPI tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bu tüfeğin neden namlusu kısa
-
Bt65 kullanıyorum. Bir zamanlar torpedo 155 vardı. Şimdiki dertlerimin hiçbiri yoktu. Pompa olmadı oring derken tüp hava kaçırıyor. Yaylıda sol kolunda sakatlık olmadığı sürece atışa devam.
-
At44 candır. Dürbün de güzel. Bu işin zevkine varmak için scuba+regülatör alman lazım.
-
Önce paslanmaya karşı tüfeğin metal aksamını karbon-fiber folyo ile kapla. Gücü arttırmak için tüfeğin güç ayar setskurunu sonuna kadar sık. Daha sonra namludaki hava giriş portunu genişlet. Delik etrafında oluşan çapakları al ki pellet namluya girerken çizilmesin aksi takdirde pellet stabilitesi bozulur her attığın ayrı yere gider. Ben bu saydıklarımı yaptım. İsabetten ödün vermeden güç ciddi miktarda arttı. Bu arada atış sayın hava sarfiyatın arttığı için azalacak. Her şeyin bir bedeli var.
-
Siz o şekilde bakarsanız ben de şu şekilde bakıyorum. Bt65' den daha ucuz bir beyaz eşya aldığınızda (çamaşır makinası vb.) garantisi bitmeden arızalanırsa kapınıza kadar teknik servis geliyor hiçbir ücret talep etmeden ürünü tamir edip gidiyor.
-
Hatsan pcp pompam artık hava basmıyor diye hatsan servisi aradım. Sağ olsun ilgilendiler. Ama kargo parasını hem gidişte hem dönüşte ben ödeyecekmişim. Garantili ürün arıza yapıyorsa benim suçum ne. Bu mu ilgilenme.
-
Bt65 5.5 kullanıyorum. Dolumu pompa ile yapıyorum. Tekniğini bilirseniz ve ortalama bir boyda veya biraz daha uzunsanız vede kilonuz 75 ve üzeri ise pompa sizin için sorun teşkil etmeyecektir. Ancak scuba tüpün konforu kesinlikle mükemmel. Bu hobide zevki sonuna kadar yaşamak istiyorsanız kesinlikle scuba şart. Bt65 5.5 kullanıcısı olarak 6.35 almanızı isabetli buluyorum. Çünkü bu tüfekte 5.5 pellet kullanılacaksa max iki çeşidiniz var. Bu tüfekde isabet istiyorsanız tüfeğinizi değişik pelletlerle ve güç ayarlarıyla denemeniz lazım. Ayrıca ufak tefek müdahaleler de bekliyor sizi. Bu tüfeği dizginleyebilirseniz kendi güç sınıfına göre hem isabetli hem de tahribatı yüksek atışlar sizi bekliyor demektir. Size tavsiyem tüfeği tamamen söküp oringlerin kontrol edip gereksiz yağları silmeniz ve gerekli yerlere silikon bazlı yağ ile yağlamanızdır. Keyifli ve kazasız atışlar dilerim.
-
Bu hobinin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Hatsan firmasını da yapmalı böyle programlar.
-
Dürbüne aşık oldum acaba hangi marka ve özellikleri nedir?
-
Ben de bt65' i 0' dan hemde pompayla doldurdum üstelik herhangi bir sıkıntı olmadı. Yalnız tüpü tüfekten sökerek yada kurma kolu çekik vaziyette hava basmak gerekiyor. Zira çekiç tüpün valfine bastığı için ve tüpte hava olmadığı için tüp valfi açık kalıyor.
-
Single shot ft at44 başarılı bir silahtır ft için. Özellikle regülatör uygulamasıyla.
-
Bt65 te de aynı sorun var. Pellet namluya girerken oringe sürttüğü için deforme oluyor. Ben bt65 i en yüksek güçte kullanmama rağmen hala oring kaçırmıyor. Üstelik en son 1000 atış önce değiştirmiş olmama rağmen.
-
Sayın Zetax' a istemeyerek de olsa katılıyorum. Ne yazık ki yerli kullanıcılar olarak big bore tüfekleri ancak YouTube' de izleriz.
-
Hercules eğer dedikleri hızda atıyorsa daystate wolverine .303 ten bile daha güçlü atıyor üstelik tüp hacmi 1 litre. İsabette sorun yoksa sınıfının birincisi. Bu tüfekle çok rahat av yapılabilir. Tabi avın serbest olduğu ülkelerde. Makul bir fiyata olursa bt65 imi satarım anında bunu alırım. Umarım big bore satışı yaparlar Türkiye'de. Eğer yapmazlarsa mecbur 6.35 alacağız. Bu tüfek 6.35 ten aşağı kesinlikle alınmaz. Bt65 bile 5.5' e fazla geliyor.
-
Regülatör bt65 için. Ama isteyen zaten bt65 e regülatör sonradan taktırıyor ve çok da başarılı oluyor. Bu galiba yeni üretilecek bt65 ler için.
-
Yabancı bir forumda bir fotoğraf vardı adam edinde tutuyordu ve tüfek hemen hemen adam kadar vardı. Ağır gibi sanki.
-
Şimdi yabancı bir sitede okudum hatsan hercules .30 .357 ve .45 kalibrede üretilmiş. Çift 500cc tüp ile .357 kalibre olanı 160 fpe güçle 40 atış yapabiliyormuş.
-
Etiketini merak ettim. Acaba kaç para istiyorlar.
-
Değerli hobidaşlarıma sonuna kadar katılıyorum. Kaliteyi arttırarak daha iyi namlu daha iyi işçilikle tüfeklerini üretseler yerli firmaların daha az başı ağrıyacak ve şöhretlerini de arttıracaklar. Bu sebepten dolayı fiyatlarını bir miktar arttıracaklardır. Kalite artacaksa fiyatı da makul bir seviyede artsın. Bence daha başarılı olurlar.