HPI adlı kullanıcının mesajları

    Kademesiz olan namluya rahat giriyor ve bt65 için ciddi isabet farkı oluştu iki pellet arasında. Jsb 25.4 gr olan bt65 için çok uygun ve ince mehmetten çok daha isabetli ve 100 metre ve ötesi için gayet yeterli ama uzun menzilde en iyi seçenek en ağır pellettir. Ancak tüfeğin bu ağır pelleti itecek gücü üretmesi gerekir. Zayıf tüfekte ağır pellet menzili daha da kısaltacaktır.

    Bt65 kullanıyorum. Bu güne kadar çok pellet denedim. En başarılı pellet jsb exact jumbo monster 25.4 gr oldu. 30 metrede üç atış 1₺ den daha küçük grupman. Bu arada kesinlikle yatarak atış yapılmalı. Bundan sonraki en başarılı pellet ince Mehmet solid 30 gr ama bu pelletlerde iki çeşid var birinin eteği kademeli diğerinin ki kademesiz. Kademesiz olan hem namluya rahat giriyor hem de gayet isabetli. 300 metreye kadar atış yapılıyor. Yalnız en iyi grupman jsb 25.4 gr.

    Bt65' satın aldığımda 200 bar dolu vaziyette aldım. Üretici firma mamülünün belli süre depoda duracağını bilerek dolu vaziyette tüfekleri gönderiyorsa dolu durmasının bir sakıncası yok bence. Ancak ben uzun süre kullanmayacaksam (bir kaç ay yada bir yıl) boş olarak tüfeği muhafaza etmekte fayda var. Zira 200 bar ciddi bir rakam. Pcp tüfekler söz konusu olduğunda pellet yüklemeden atış yapmanın bir sorun teşkil etmediğini zannediyorum. Ancak her ihtimale karşı pelletle atış yapılarak tüfeğin boşaltılmasında fayda var. Ancak tüp basıncı 100 barın altına inmeden atış bitirilmeli. Yoksa çekik-valf mekanizmasının hasar gördüğünü okumuştum. Zira valfe vuran çekicin gücünü emecek kadar basınçlı hava valfin arkasında kalmadığı için çekicin yükü direkt valfe biniyor ve hasar veriyor. En iyi seçenek hava boşaltma aparatını kullanmakmış gibi duruyor. Unarım yardımcı olabilmişimdir.

    Dizelleme etkisiyle yanan yağın namluda oluşturduğu kurum havadaki nemle birleşince aşırı korozif bir maddeye dönüşüyor. Bir nevi asit diyebiliriz. Sadece bir kaç gün tüfeği o şekilde namlusunu temizlemeden bırakmanız demek o tüfeğin hurda olduğu anlamına gelir. Namluya ışıkla baktığınızda namlu iç cidarının minik çukurlar şeklinde karıncalandığını görürsünüz. Dizelleme yapmayın yada tüfekte kendiliğinden varsa dizelleme geçene kadar her kullanımdan sonra namluyu mutlaka harbileyin.

    Eğer yüksek güçlü havalı tüfekler için ruhsat gerekecekse ve bu tefeklerle de av yapılabilecekse ben ruhsat çıkartmaya razıyım. Av tüfeği ruhsatı çıkartmak çok zor birşey değil. Eğer havalı tüfek ruhsata tabi olursa bu iş hobiden çıkıp bir miktar profesyonelleşebilecek. Şu an gidip daystate wolverine.303'e 6000₺ ve kalıteli bir dürbüne 1500₺ versen kağıt delmekten başka ne yapabilirsin.

    Hatsan bt65 7.62 mm Türkiye'de satacak olsa ilk alacak kişi benim. Ancak anlamadığım bir saçmalık var. 5.5 mm' lik bt65 7.5j yasasını aşmıyor da 7.62' likler mi yasayı aşıyor bu ne saçmalıktır. Artniyetli biri 5.5' liklede yapacağını yapar. Anlam veremediğim saçmalıklar var. Biri bu konuda bizi aydınlatırsa çok sevinirim.

    Ben ince Mehmet 30 gr kullandığımda istediğim grupmanı yapamıyorum hala anlamadım. Jsb jumbo monster 25.4 gr ile 15 metre istisnasız tek delik. Neden ince mehmette grupman yapamıyorum anlamadım

    Bende bt65' i tam güçte kullanıyorum üstelik namludaki hava portunu biraz genişlettim. Geçenlerde harıl yaparken dikkat ettim her atış esnasında tüfek tepiyor. Moderatör kullanmama rağmen kapalı alanda atış yapıldığında kulak çınlatıyor.

    Bt65 sb w lw 5.5 mm kullanıcısıyım. Forumda satılık silahlar bölümünde bt65 6.35 mm tüfek neredeyse yok hatta ben hiç denk gelmedim ancak bol miktarda bt65 5.5 mm var. 6.35 mm olan bt65' ler kullanıcısını oldukça tatmin ettikleri için mi sahipleri satmıyor yoksa 6.35 mm bt65' i kimse satın almıyor mu. Hislerim 6.35 ' in 5.5' e kıyasla çok daha isabetli olduğunu söylüyor bana. Eğer forumda bt65 6.35 mm kullanıcıları varsa bizimle deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Zira piyasa bulan sadece bir pellet türünü kullanabiliyorum o da jsb exac jumbo monster 25.4 gr. Diğer kullandığım pelletlerle isabet yakalayamadım. Acaba bende mi sorun. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    sayın valibey bir kereye mahsus olmak üzere denedim. Tüpe 250 bar hava bastım. Atış yaptığımda hedefin çok altından vurdum ve atış sırasında ses çok az çıktı. Basınç 200 bar civarına geldiğinde atışlar normale döndü.

    Doğru bilinen yanlışlar var ne yazık ki. Tüp içinde sıvılaşmış gazlar tüpten çıkarken tüp içindeki basınç azalacak ve bu basıncı dengelemek için sıvılaşan gazın bir kısmı tekrar gaz fazına geçecek. Bu işlem için ısıya gerek duyduğu için anlık gerçekleşen bu olaydan dolayı ısıyı bulunduğu ortamdan değilde kendinden alacak yani kendini bir miktar daha soğutacak. Tüpün valfinden dışarı çıkan gazın basıncı ciddi anlamda düşecektir bu sıcaklık azalmasından dolayı. Örnek verecek olursak çakmağın sibobuna bastırdığımızda sıvı fazdan gaz faza geçerek dışarı çıkan gaz ortamdan ısı alır hatta elimize tutarsak elimiz soğuk yanması olur. Özetle gazları güç eldesi için kullanacaksak sıvılaşamayan yada çok yüksek basınçta sıvılaşan gazlar kullanmalıyız.

    200 bar üzerine çıkmayın hem atış gücü düşer hem sağlığınız açısından ciddi zararları var 100 bar altına düşmeyin bu seferde tüpün valfine zarar verirsiniz