Tüfeğe takılan yerden kaçırıyorsa üstelik atış esnasında olmuşsa büyük ihtimalle valfte bir sorun oluştu. Yuvasına tam oturmuyor bu sebepten dolayı valf hava kaçırıyordur. Sökerek kendinizin yapma ihtimali olabileceği gibi en iyi ihtimal olarak servise gönderin.
HPI tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Dolum ucunu tüpe soktuğunda dolum ucunu salla. Boşluk olup olmadığına bak. Normalde dolum ucu tüpe girdiğinde kıpırdamaz. Pomplamaya başlamadan önce hortumun pompaya bağlandığı somunu iyice sık ve hortumun pompaya bağlandığı yerin altındaki küçük vanayı saat yönünde kuvvetlice ama abartmamak kaydıyla sık. Şu an buradan sinirlendim neden böyle oluyor diye senin halini düşünmek istemiyorum. Olmadı telefon numaranı yaz arayacağım.
-
Ya dolum ucunda yada tüpün dolum ucu yuvasında bir gariplik var anlattıklarına göre. Dolum ucunun fotoğrafını yüklersen buraya belki daha iyi yardımcı olabiliriz.
-
Araya contalı pul koyuluyor.
-
tüfek elime ulaştığında manometre 200 bar basıncı gösteriyor demişsiniz. Ancak atış yapınca tüpün boş olduğunu anlamışsınız. Peki şuan tüpün boş olduğundan eminseniz manometreye bir bakın kaç barı gösteriyor.
-
Forumda gece görüş sistemi yapan bir arkadaş vardı. Satılık ilanlara bakın 130₺ idi yanlış hatırlamıyorsam.
-
Yakışıklı tüfek. Kazasız belasız kullanımlar dilerim. Hangi marka fişek kullanıyorsunuz.
-
Bir kaç sene torpedo 155 kullandım. Sizin yaşadığınız ve yaşıyacağınız bir sürü sorunla karşılaştım. Her tüfek çeşidinin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Pcp ye geçince sorunlar azalmıyor aksine artıyor. Dürbün işinden yırtamıyorsunuz. Pcp ile daha uzun mesafelerde daha iyi grupman yapmak için kaliteli bir dürbüne ihtiyacınız var ki fiyatları bir adet mod 125 parasından bir kaç tane mod 125 parasına kadar değişiyor. İşin içine regülatör giriyor. Hadi onu hallettin pompa Ada'mın canını sıkıyor scuba tüp diyorsun. Hadi onu hallettin tüfek pellet seçiyor benim bt65 gibi. Hepsini hallettin bu sefer daha kaliteli tüfeğe geçmek istiyorsun. Acizane tavsiyem herkes tüfeğinin kıymetini bilsin. Yaylı diye küçümsemesin. Yaylının dampa derdi varsa pcp' nin regülatör+ kaliteli dürbün+scuba+tüfeğe uygun pellet derdi var. Bu dertlerin başıma geleceğini bilseydim takardım torpedo 155' ime dampa bakardım keyfime. Saygılar.
-
Kesin adı oring. Siz tüfeği servise göndermişsiniz ama tüfeği yağlayıp geri göndermişler. Üflediğinizde ses geliyorsa büyük ihtimalle oringlerden biri yada birkaçı yırtılmıştır. Tüfekte yıpranmaktan ziyade yırtılmaya müsait oringler tüfeğin içinde bulunuyor. Tüfeğinizin gövdesi iki parçadan oluşuyor. Alt ve üst gövde arasında hava geçişini sağlayan portlar arasında kanal var ve bu kanalın her iki ucunda oringler var. Bu oringlerin et kalınlığı ince. Ben be bu oringlerden birini yırtmıştım devamlı max güçte atış yapmaktan. İstanbul'da oturuyorsanız müsait bir zamanda buluşup tüfeğinizi tamir edebilirim. Ama siz de kendi başınıza bu işi halledebilirsiniz. Size tavsiyem hava kaçağının neren olduğunuzu bulmanız. Eğer bulursanız nokta atışı yapabilirsiniz. Eğer ben orada olsam tek tek her noktaya bakar bulurdum ama siz tüfeği tamamen sökenibilir misiniz bilmiyorum. Dediğim gibi önce hava kaçağının yerini bulun. Tarif ettiğiniz gibi ise bence az önce dediğim kanalın oringlerinde yırtık var. Tüfeğiniz eskiye göre çok daha fazla hava harcıyordur atışlarınızda. Bekliyorum yardım etmek için.
-
Kendiniz oringleri çok rahat değiştirebilirsiniz. Sadece oringlerin yerlerini bilmeniz gerekiyor. Ayrıca tüfeği toplarken sıkılması gereken vidaları, somunları ve civataları sıkmanız gereken kadar sıkmanız lazım. Özellikle namluyu yerine taktıktan sonra setskurlarını sıkarken bile ikisini aynı anda aynı sertlikte sıkmak lazım. Oringleri oto sanayi sitelerinde yada organize sanayi sitelerinde bulabilirsiniz. Ama öncelikle tüfeğin hava kaçırıp kaçırmadığını tespit etmeniz lazım. İlk iş tüfeğin sürgüsü namluya sürülü vaziyette namluda pellet yokken ve hava tüpü takılıyken namlunun ucundan kuvvetlice üfleyin ve hava kaçağının nereden olduğunu bulun. Hava kaçağının olduğu yeri doğru tespit edip bana söylerseniz size sorunu nasıl çözeceğinizi anlatabilirim.
-
Ben de bt65 kullanıyorum. Grupmanın bozulmasının en büyük sebebi oringler. Tüfeğin grupmanını bozabilen üçü namluda ikisi hava tahliye portunda ikisi de tüpte olmak üzere toplam 7 adet oring var. Size tavsiyem atış esnasında hava kaçağı olup olmadığını kontrol etmeniz. Eğer kaçak var ise tüfeğin neresinden hava kaçırdığını bulmanız. Atışa etki eden diğer faktör ise pellettir. Jsb pelletler gerçekten bt65 için iyi seçenek. Özellikle exact jumbo monster. Ayrıca dürbünün de iyi sabitlendiğinden ve her atışta sıfırının bozulmadığından emin olun. Saygılarımla.
-
Atış parkuru tam olarak nerede ve nasıl gidebiliriz. Bu atış parkuruna boş vakitlerimizde gelip kendi hedefimizi koyup atış yapabilir miyiz?
-
Namludaki hava giriş portunu genişlettim. 35 fpe güce inmeyecektir tüfek. Ama yarışmaya gelip bu hobiye gönül verenlerle tanışmayı ve bu konuda profesyonel insanlarla fikir alış verişinde bulunmayı çok istiyorum.
-
Yarışma kuralları max güç 35 fpe diyor. Şu an ki ayarlarıyla bt65 50-55 fpe güç üretiyor.
-
Kurallara göre bt65 5.5 mm ile yarışmaya katılamıyoruz. Yoksa yanlış mı anladım.
-
Bt65 sb lw 5.5 mm Ahşap kundak kullanıcısıyım. Moderatörle evin içinde atış yaptığım zaman kulağım çınlıyor. QE modelinin ucundaki dandik moderatörün bir işe yarayacağını sanmıyorum. Kaldı ki ortalama bir moderatör QE' nin moderatöründen daha büyük.
-
Öncelikle geçmiş olsun. Bt65 sb w lw 5.5 mm kullanıcısıyım. Keşke tüpü sökmeseydiniz. Hatsana tüfeği gönderdiğinizde söktüğünüz için tüp bozuldu diyebilirler. İlk arızalandığında hemen hatsana yollasaydınız daha iyi olacaktı. Siz gene garantiye gönderin tüfeği. Tekrar geçmiş olsun.
-
6.35 mm pelletin rüzgarla temas eden kesit alanı 5.5 mm pelleten daha fazla olduğu için daha fazla rüzgar direncine maruz kalacağı için uzun mesafede daha fazla hız kaybedip daha fazla düşme yapacaktır. Yani uzun mesafelerde 6.35 mm pellet tüfek atışından ziyade havan topu atışına benzeyecektir. Saygılarımla.
-
bt65 5.5 lw alınacak. Mustafa Ekiz beye gönderilip regülatör taktırılacak. Reg 130 bara ayarlı olacak. Ince Mehmet solid 30.4 gr pellet ile 200 metrede şişe patlatılacak. Bu keyifi kesintisiz yaşamak istiyorsak scuba şart tabiki. Saygılarımla.
-
Paylaşıldıkça artan tek şey bilgidir. Karşılaştığımız ve çözdüğümüz problemleri burada paylaşacağız ki bu hobi daha çok sevilsin. Sorularınıza gelince evet tüfeğinizin bakımı yapılınca grupmanlarınız düzelecektir zira ben 10 metre mesafeden yaklaşık bir karış grupman yaparken tüfeği balyoz ile kıracaktım taki atış esnasında koluma birşeyin üflediğini hissettiğim ana kadar. Sürgü namluya sürülü vaziyette namlunun ucunda üfledim ve şarjörün takıldığı yerden hava kaçtığını gördüm. Namlu içi oring yerinde olmasına rağmen yıpranmıştır diye değiştirdim ancak gene hava kaçıyordu. Bende tüfekte başka nerede oring var diye söktüm. Üst Gövde ile alt Gövde arasında iki adet daha oring gördüm. Birisi yırtılmıştı. Değiştirdim. Atışlar düzeldi. 10 metrede bir karış olan grupman tek delik olmuştu. TS-22 benim tüfeğe de yaramadı. Gayet başarısızdı. Ben en iyi grupmanı jsb exact jumbo monster 25.4 gr ile yakaladım. Tüp tam dolu iken ilk üç atış 30 metre mesafede 1 cm' de toplanıyor. Hava basıncı azaldıkça düşey eksende atışlar kayıyor. Jsb 25.4 gr pellet 100 metreye kadar işinizi görür tahminimce. Ama 100 metre ötesi için tek alternatif var o da ince Mehmet solid. Bende regülatör yok ancak bt65' regülatör takılınca tadından yenmiyor. 100 metrede standart at44' le aynı performansı hatta daha iyisini veriyor. Bt65 150 bar civarına gelince delirdiği ve aşırı güçlü atışlar yaptığı için pellettleri savuruyor. Bt65 varsa hafif pellettleri unutun. Saygılarımla.