HPI adlı kullanıcının mesajları

    Oringleri değiştirip tüfeğin bakımını yapıp bolca yedek oring verip tüfeği geri göndereceklerdir.

    Haklısınız. Ben şu an tüfeğimden memnunum. Yatarak ve bipodla atış yapıyorum. Pompayla dolum yapmak zor fakat katlanılamayacak bir şey değil. Ancak scuba olsa çok daha keyifli olur.

    Bende de bt65 var. Lw namlu ve ahşap kundak. Tüfeğin gövdesi iki parça. Üst parça alüminyum ve sürgü dürbün bu parçada. Alt parça çelikten tetik tertibatı burada ve tüp buraya takılıyor. Zaten dıştan bakınca alt parça tüpün devamıymış gibi görünüyor. Alt parçadan üst parçaya havayı ileten port var. Karşılıklı iki port arasında prinçten imal edilmiş kanal var. Bu kanal ve portlar arasında birer oring var. Eğer namlu oringleri sağlamsa bu oringler değişecek. Ben tüfeği max güçte kullandığım için bu oringlerden birini yırtmıştım. Yerine daha kalın oring koyarak bu sorunu çözdüm. Bu arada forumda bt65 5.5 mm ile 350-400 metrede atışlarını a4 kağıdında toplayan üstadlar var. Saygılarımla.

    At44 isabet olarak bt65' ten iyi olduğu bir gerçek. Ancak güç olarak değil aynı seviyeye gelmek yanına bile yaklaşamaz bt65' in. Tüpteki valf yapısı, tüfekteki portlar vs. Tamamen farklı. Bt65 ile güç ayarı sonuna kadar azaltıldığında 35-40 arası atış yapılabiliyor. 200-100 bar arası.

    Bütün pellettleri denedim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bt65' in varsa iki pellet kullanabilirsin. Jsb exact jumbo monster 25.4 gr ve ince mehmet solid 30.4 gr. Bu iki pelletten jsb 25.4 gr daha isabetli ve 100 metreye kadar işini görecektir. Ancak 100 metre ve ötesi atış yapacaksan tek seçenek ince mehmet solid. Forumda 350-400 metre mesafede a4 kağıdında grupman yapan üstadlar var bt65 ve ince mehmet ikilisiyle. Yalnız dikkate et namlu Lothar Walter olsun. H&N piledver 30 gr pellet var. Türkiye'de satılmıyor ne yazık ki. Yabancı forum sitelerinde bu pelletinde bt65 ile çok iyi işler çıkardığını söylüyorlar. Saygılarımla.

    Yivli ateşli tüfeğinizi varsa zannediyorum ki bütçe sıkıntınız yok. Size yivli ateşli keyfine benzer keyif yaşatan çok daha kaliteli ve yüksek kalibre pcp tüfek almanızı tavsiye ediyorum. Para sorunu yoksa bt65' le vakit kaybetmeyin.

    Oringin iç tarafına bak. Tırrıklar olabilir. Eğer oring sağlamsa namlunun gövedeye giren kısmında iki adet oring var bunları da kontrol edin. Eğer onlarda sağlamsa başınız dertte demektir. Çünkü tüfeği söküp başka bir oringi değiştirmeniz gerekecek.

    Namluyu gövdenin içine gömülü vaziyette. Onu tutan iki tane setskur var. 2.5 mm alyan ile bunları gevşetip namluyu çıkartabilirsin. Namluyu çıkarttığın zaman pelletin girdiği yerde namlunun içinde oring var. İnce ağızlı düz tornavida ile oringin bir tarafını yatağından çıkarın. Sonra ince cımbızla oringi yerinden alın. Yeni oringi elips yapıp bir ucunu namlunun içine sokun. İnce tornavida ile yatağa oturtturmaya çalışın. Dikkat edin oring namlunun içine kaçmasın. Namluyu takarken çok dikkatli olun. Namlu üzerinde setskurların oturacağı yuvalar var. Oralar setsuskurlara denk gelmesi önemli. Son olarak tüfeğin gövdesi alüminyumdan olduğu için setskurları abartı sıkma. Yoksa dişlerin sıyırması işten bile değil. Saygılarımla.

    Eğer sürgü kapalıyken fıslama sesi geliyorsa namlu içi oring yırtılmış yıpranmış veya yerinden çıkıp gitmiş olabilir. Oring değişimi çok basittir ancak gerekli ekipman ve stil bilmek gerekir. Bu arada eğer atışlarınıza böyle devam ederseniz grupmanlarınız rezalet vaziyet alacaktır. Ayrıca her atış başına harcadığınız hava miktarı arttığı için toplam atış sayınız ciddi miktarda azalacaktır. Çünkü benim başıma geldi ondan iyi biliyorum. Saygılarımla.

    Tam benim kafada birisin. Bende senin gibi çok güçlü ve isabetli bir silah istiyorum. Ama bu ikisini bir arada istiyorsan fx boss yada airforce condor alman lazım. Güç konusuna takılma benim bt65 max güce ayarlı ve ar6 yı aratmıyor güç olarak. Belli bir süre sonra insan isabet istiyor. Eğer ben bt65' le boğuşurum onu adam ederim diyorsan sorun yok. Ama kolay yoldan isabet istiyorsan bt65 ten uzak dur. Ben 30 metrede üç atış1 cm grupman yapıyorum tüp 200bar iken. Ancak basınç 150 bar civarına yaklaşınca atışlar düşey doğrultuda dağılıyor. Regülatör ile 100 metrede çok iyi grupman yapanlar var. Daha bu gün tüfeği tamamen söktüm temizledim gerekli oringleri değiştirdim hafif yağlayıp topladım. Tüfekte üretim hassasiyeti pek yok. Tüfeğin namlusuyla hava tüpü aynı doğrultuda değil. Yani kundağa takılı olan ve hava tüpüyle namlunun içinden geçtiği parça namluyu bir miktar sağa itiyor. Bende bu parçayı sökerek kullanıyorum. Tüfeğin atışını olumlu etkilediğini düşünüyorum bu değişikliğin. Demek istediğim bt65 alırsan seni yoğun bir uğraş bekliyor. Eğer hakkından gelirim diyorsan ve benim gibi uğraşmayı seviyorsan al. Saygılarımla.

    Bu dediğinizin sebebi namlu içi oringi, namlu dışı 2 oring yada tüpten havayı namlu sevk eden delikteki 2 oring olabilir. Önce sürgü sürülüyken namlunun ucundan kuvvetlice üfleyin. Bakalım hava kaçıracak mı? Kaçırıyorsa nereden kaçırıyor. Nereden kaçırdığını bulabilirsen sana yardımcı olabilirim.

    bt65 sb lw w 5.5mm kullanıyorum. Güç ayarı sonuna kadar açık. Tahminimce ince mehmet solid 30 gr' yi 280 m/s hızla atıyor. Fabrika verileri standart. İzlediğim videoda 20gr pelleti 1050 fps hızla atıyordu. Bu da yaklaşık 67j yapar. Demek o ki tüfeğin gücü arttırılabiliyor. Eğer tüfekten beklentilerinizi söylerseniz bt65 sizin beklentilerinize cevap verip veremeyeceğini söyleyebilirim. Saygılarımlar.

    Fx boss 0.30 cal 7.5j olması imkansız. 46 gr pelleti pozuk paralarla sıranın üzerinde maç yaptığımız gibi parmaklarımızla atsak bile 7.5 J' yi geçer. Kataloglara tüfekte sınırlama yapılmış gibi gösteriliyor. Saygılarımla.

    Jng 90 takma ismiyle bora 12 tamamen jandarma genel komutanlığının talep ve görüşleriyle kale kalıp Tarafından üretilmiş 100% yerli keskin Nişancı tüfeğidir. Yani yapılış amacı satmaktan çok ihtiyaç lkarşılamaktır. Jandarma genel komutanlığı silahın saha testini pkk üzerinde denemiş ve çok olumlu sonuç almıştır. O sebeptendir ki TSK' nın ihtiyaçları doğrultusunda hafif ancak etkili mühimmatı bol ve menzili de Türk ordusunun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Malum Türkiye Afrika savanasında yada Irak çöllerinde savaşmıyor. Dağlık arazide pkk ile çatışıyoruz. Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılıyor. Yapandan emeği geçenden Allah razı olsun.

    Bu işin sonu yok. Bende ilk başlarda senin gibi düşünüyordum. Bir kere alayım ömürlük olsun diye ama insanın doğası gereği belli bir süre sonra tatmin olmamaya başlıyorsun. İlk aldığımda tüfek çok güçlü gelmişti bana heleki torpedo 155 ten sonra. Belli bir süre geçince insan daha güçlüsünü istiyor. Ben şu an fx boss 0.30 cal walnut ile ilgileniyorum. Eğer bütçemi ayarlayabilirsem bir tane alacağım. Eminim ki fx' ten sonra ateşli yivli isteyeceğim. Bu işin sonunda cheytag intervention var. Bu hobi dipsiz bir kuyu. Her seferinde daha iyi bir tüfek almak istiyorsun. Saygılarımla.

    Bende pompa kullanıyorum. Gücüm yerindedir ve 82 kiloyum. Vücut ağırlığımı kullanmama rağmen ter içinde kalıyorum tüpü doldururken. 150-200 bar arası gerçekten efor istiyor. Scuba olsa çok iyi olur. Ancak scuba dolum istasyonunda arıza olsa veya her hangi bir sebepten dolayı scuba tüpü dolduramadığınızı düşünün. İmdadınıza pompa yetişecektir. Uzun lafın kısası scuba olsa bile her pcp tüfeğe bir pompa lazım.