HPI adlı kullanıcının mesajları

    Ben çalıştığım fabrikada o-ring çok rahat buluyorum. Her çeşit ve her boy. Namluya pelleti sürerken o-ring pellet tarafından eziliyor. İsteyen deneyebilir. Şarjör takılı değilken tüfeğin sürgüsünü ileri itip kitleyin. Sonra namlunun ucundan kuvvetle üfleyin. Pelletin namluya sürüldüğü yerden hava gelip gelmediğini kontrol edin. Benim tüfekten hava geliyordu o-ringi değiştirdim hava gelmesi kesildi. Kanımca bu sebeple atış gücü ve atış sayısı artmış oldu. Tabiki grupmanıda etkileyecektir. Saygılarımla.

    Sayın forum Üyelerine değerli görüşleri için teşekkür ederim. Anlaşılan bu iş mümkün. Çalıştığım fabrikada torna-tesfiye freze ve her türlü cnc var tel erezyon dahil. Ancak attığımız taş ürküttüğümüz kurbaya değecek mi. Yani bu modifikasyonla silahımızdan performans alabilecek miyiz?

    Sayın forum üyeleri, bu konuyu yabancı bir sitede .30 cal bt65 gördüğüm için açtım. Acaba elimizde gerekli malzemeler olursa tüfek .30 cal yapılabilir mi? Zira bt65' in gücünün .30 cal' i besleyebileceğini düşünüyorum. Acaba yeni ve daha uzun bir namlu mu yapılmalı yoksa olan namlu oyularak ve yeni yiv açılarak bu iş gerçekleştirilebilir mi? Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

    Değerli forum üyeleri, geçen gün tüfeğin namlusunu söküp tekrar yerine taktığımda dürbün sıfırlamasının bozulmuş olduğunu gördüm ve tekrar sıfırlamak zorunda kaldım. Sorum şu; aca ben mi namluyu yerine doğru oturtturamadım, yoksa namlu sökülünce sıfırlamanın bozulması normal mi? Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.