HPI adlı kullanıcının mesajları

    Tüfek ve dürbün tercihiniz bence uygun ancak aracınız yoksa scuba tüpü kullanamazsınız. Forumda daha önce 3 litre 300 bar tüp görmüştüm. Bunu değerlendirmeniz daha mantıklı olacaktır. Zaten araç yoksa havalı tüfek hobisi baştan işkenceye dönüşüyor. İster pcp olsun ister yaylı olsun pek farketmiyor.

    200 metre regülatörlü at44' ü aşabilir, kesin konuşmaktan kaçınıyorum. Ancak 200 metre en az 60 joulle ve üzeri güç ister aksi takdirde 100-150 metreden sonra pellet çok ciddi miktarda hızını kaybettiği için balistik hesaplardan bahsetmemiz mümkün olmaz. Yani tüfeği mengeneyle sabitleyelim hiç kıpırdamayacak şekilde, ilk atışı yapalım ve pelletin düştüğü yeri işaretleyelim, ardından ikinci atışı yapalım ve pelletin düştü yeri işaretleyelim. Göreceğiz ki iki pelletin vuruş noktaları çok farklı olacaktır. Her atış ayrı yere gider. İllaki bazı atışlar yakın yerlere düşer ancak bu tesadüftür. Bunlar benim tecrübelerim. Herkesin görüşüne saygılıyım.

    Sarı kaplamalı pelletleri hatsan namlularda kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Alaşım pelletler sert olduğu için yumuşak malzemeden yapılan hatsan namlularını haşlayabilir, zaman içerisinde yivleriniz erir. Barracuda bt 65' iyi sonuç veriyor. 200 metreye atış yapacaksanız bu iş pellet seçmekle olmaz. Atıcı, tüfek, dürbün, pellet, hava şartları; bu saydıklarımın hepsi optimum seviyede olmalıdır. Tabi amaç 200 metrede dağınık ta olsa grupman yapabilmek için, yoksa attığını vuramadıktan sonra 500 metreye de atış yapılabilir.

    modifiye etmiş olduğum Alfamax ımla hafta sonu destekli olarak yaptığım 25m 5 atışlı grupman . bir flyer olmasa pek çok pcp den iddalı oldu gibi.

    Effecto' ya 2095₺ vermeye gerek yok galiba. Çok daha ucuza ve az ekipmanla (scuba tüp vs) daha iyi grupman yapılabiliyor demek ki.

    Yazdığınız iki pellet' te bu tüfekteki en iyi grupmanı çıkartan pelletlerdir. Ancak tüfekten en iyi isabeti istiyorsanız bu pelletleri 950 fps' yi aşmayan hızlarda atmanız gerekmektedir. Aksi takdirde isabet bozulacaktır.

    Hocam grupman da bekleriz. 25-50-100 metre.

    Cevap çok basit. Yüksek basınç pompasından sonra havayı hortuma gönderen ve geri gelmesini engelleyen tek tönlü valf var. 99% bu valfin o-ring' i yırtılmış yada deforme olmuştur. Hatta sen pompayı yukarı çekerken de normalden fazla dirençle karşılaşıyorsundur. Bu dirneç basınç arttıkça artıyordur, halbuki sabit bir direnç olması lazım. Mengeneniz yoksa 250mm ayarlı pense, 32-30, 16-17, 14-15, 12-13 yarım ağız anahtar ve küçük yada orta boy kurbacıkla işinizi halledebilirsiniz.

    Ağır mühimmat ve yüksek güç ayarlarında kullanıyorsanız tüfeğinizi hafif tepme yapması normal. Yüksek ses çıkartması da yüksek gücü ayarlı olmasından kaynaklıdır.

    İstediğiniz özellikte tüfek yerli olarak yok. İthal istiyorsanız da o fiyatlarda yok. Bence at44' e regülatör uygulaması yapmayı deneyin. At44 parasına göre iyi tüfektir.