HPI adlı kullanıcının mesajları

    Forumda dediğiniz tüfeğin ikici eli mevcut. Gayet temiz duruyor tüfek. Satıcıyla konuşup tüfeğin durumunu sorabilirsiniz. Boşuna 2000₺ para fazladan vermeye gerek yok bence.

    At 44 bu hobiye başlayacak arkadaşlara ilaç tüfektir. Atıcı kusurlarını gizler. Jsb 18 gr ile 100 metreye kadar çok isabetli atışlar yapar. Hele ki regülatör takılırsa tadından yenmez. At44 long lw tactital kundak, 6-24x50 orta kalite dürbün, 300 bar 6 lt tüp, bipod. Taktırılırsa regülatör ile süper olur. Bu set 2000₺' nin biraz üzerinde olur ama alan pişman olmaz.

    Tüfeğinizin fabrikadan hani çekiç yayı tansiyonuyla geldiğini bilmiyorum ama ortalama 200-100 bar arası 25 atış yapabiliyor olmanız lazım. Standart valfle en güçlü atışlarınız 150-140 bar civarı yapacağınızı düşünürsek bu basınçta tüfeğinizi sıfırladığınızı varsayarsak, bu basıncın üstünde ve altında atışlarınız alt vuracaktır. Mümkün mertebe 200 bar doldurmamaya özen gösterin çünkü 200 barda valf pek açılmıyor dolayısıyla çok güçsüz atış yapılıp hedeften çok aşağı düşüyor atışlar.

    6.35 bt65 candır, gerisi maceradır. Tüfeği öğrendikce ister isabete ister güce göre ayarlarsın. Tavsiyem H&N barracuda 31 gr kullanman. Evet muadillerine göre pahallı ama isabet konusunda tartışmasız bir numara.

    Ağır tüfek beni yormaz diyorsanız tarif ettikleriniz hercules 6.35' i işaret ediyor. Ancak bu tüfekte bazı sorunlar var. En güçlü atışları 220 bar civarında yapmaktadır fabrika çıkışı haliyle. Dolayısıyla hedefteki vuruş noktanız tam dolu tüple atışa başladığınızda önce bir miktar üst vurmaya başlayacak sonra gittikçe alt vurmaya başlayacaktır. Güç olarak ince mehmet 42 gr ile max 107 joule' yi görebilirsiniz ki bu güç fx boss 7.62 ile aynı hatta bir miktar fazla. Yani big bore sınıfı güç ile atış yapacaksınız yalnız bu gücü 220 bar civarı üretiyor tüfek. Ancak fazla isabet beklemeyin. Daha yüksek basınç yada daha düşük basınçta bu gücü yakalayamazsınız standart haliyle. Yada bir adet bt65 6.35 alırsınız. Yaklaşık 75-80 joule küçük modlamalarla enerji alırsınız. Üstelik H&N barracuda 31gr ile de oldukça isabetli atışlar yaparsınız. Bt65 5.5 kullanmama rağmen bence bt65' in kalibresi 6.35' tir. Seçim sizin. Uğraşmaktan hoşlanmıyorsanız hercules alın. Hayır söküp takmak hoşunuza gidiyorsa bt65 alın. Yada benim için isabet önceliklidir diyorsanız at44 serisinden bir tüfek tercih edin.

    Öncelikle ne istiyorsunuz, pcp için gerekli imkanlara sahip misiniz, scuba dolduracak yer var mı bulunduğunuz yerde, yoksa sadece pcp pompası mı kullanacaksınız, sizin için isabet mi daha öncelikli yoksa güç mü, hangi kalibrede tüfek istiyorsunuz? Beklentilerinizi söylerseniz daha isabetli tavsiyede bulunulabilir.

    Uzun mesafe atışı için nova tavsiye edeni de ilk defa görüyorum. Ayrıca konunun başlığı hercules mi, bt65' mi ancak tavsiye edilen yarı otomatik, gayet enteresan.

    Sayın zetax 40 Joule yaylı tüfek için çok iyi rakam. Bu tüfeğin en sevdiği pellet nedir?

    arkadaşlar sitesinde bu yazıyor
    Nova serisi PCP havalı tüfekler 250 BAR çalışma basıncına ve 500 cc tüp hacmine sahip oldukları için bu tüfeklerin dolumunu ancak kuru hava tüpleri ile yapabilirsiniz.
    pompa ile dolmasında bir sakınca yok mu kesin bilgimi.

    Sevgili kardeşim, hatsan marka pcp pompası 250 bar basınca kadar hava basabiliyor, ben denedim 300 bar da basıyor. Sorun şu; tüp hacmi 500 cc ve max basıncı 250 bar olduğu için acaba senin kondisyonun bu hacimde ve basınçtaki tüpü doldurmaya yetecek mi? Yani sorun pcp pompası değil sensin. Daha açık nasıl anlatılır bilmiyorum.