tahoye adlı kullanıcının mesajları

    Sayın kafa avcısı benjamin pellet grupmanı ince mehmete göre nasıl.Biz sadece ince memo 42 grain ile deneme yaptık.Ve hiç hoşuma gitmedi başka bir pelet deneme ihtiyacı dahi hissetmedim.

    Ağırlık konusuna gelince bende 1.87 boyunda 112 kg lık göbeksiz biriyim.Salonda bench de ve sguatda rakipsizim.Ama gel gelelim herkules hobinin zevkini kaçıracak kadar hantal.Taşıması sıkıntı uzun mu uzun ağırlık canımı sıkıyor.Elime alıp arabaya binesim gelmiyor.Bence bu tür hobilerde kullandığın alet kompakt olmalı taşınabilir ve hafif.Saygılarrr.

    syn özen ben herkules aldım tüfekte atış hassasiyeti yok.50 yardda 20 cm içine topluyor.Ardından nova aldım o çok daha hassas ama herkules acayip güçlü falan istediğin yere saçmayı yollayamıyorsun.Bence herkules alma nova al ben novayı çok sevdim.bt 65 de var bence hepsinin içinde nova 25 yardda aspirin vuruyorym. Her attığımda.Herkulesde belki 50 defa atarsın değmeyebilir ama 3. Atıştada değebilir yani hassasiyet yok.Saygılarrr.

    Evet ince 42 grain kullandım.Lakin 250 barı basan kompresör yok güvenlik subabı sebebi ile tüpü ancak 200 é basabiliyorum.Güçlü bir silah yivli tüfek ile pcp arasında kalmış 150 metrelede nerdeyse taştan duman çıkarıyor.Ama accuracy olayına gelirsek bt 65 çok daha accuracy.

    Arkadaşlar tüfeği aldık.İlk önce 25 metre kaba sıfırlamasını yaptım.Ardından 10 atış yaptım 25 metrede çok kötü bir grupman var.Ancak 25 metre grupman ile 100 metredeki grupman çok farklı değil.50 bara kadar 80 atış yapıyorum.tüfek şuursuzca güçlü.Bu 80 saçmayı çok güçlü atıyor.Ardından 50 metreye kadar 50 bardan sonrası iş görür.Ama 50 bardan sonra basmak lazım.Çok güçlü bir pcp.Allah korusun dikkatli kullanmak lazım

    Arkadaşlar bu tüfekle ilgili birkaç sorun var, 1-)Tüfek 200 bar havayla kaç adet atış yapıyor.200 bar diyorum çünkü elimizde ki kompresör scuba tüplerinne 200 bardan fazla basmıyor. 2-)200 barın üstünü pompayla basmamız olasımı. 3-)Bu tüfeği değişik peletlerle deneyen varmı en sevdiği pelet hangisi, 4-)Tüfek kompaktmı yani oring değişimi bt 65 deki gibi basitmidir.Kullananlar tavsiye ederlermi? Saygılar

    Bana göre 1 bin dolar daha fazla etmez. Arkadaş galiba 3.5 bin dolara aldı.BEn bu gün tüfek alsam ebony modeli alırım.Tasarım çok güzel namlu fluted namluya benzetilmiş.İnce işçiliği var yataklama yapildıktan sonra 500 yardda 10 cm e topladıklarını söylediler.rws 165 grainle 30 06 demeyi unutmuşum.

    Sn Doğan cz nin 300 win mag ha modelini detaylı inceledim.Atış imkanım oldu 600 yarda kadar grupman garantisi verilen bir tüfek bendeki 7 mm den tek farkı namlunun kalın olması ama atışlarda 500 yardda iki tüfekde aynıya yakın grupman yakaladım.Tabi mühimmat farkıda var 7 mm federal mühimmat atarken diğerinde geco attım.Belki 300 winle federal Fusion gibi bir fişek atılsaydı daha farklı olurdu.Bendeki cz 3.3 kg diğer ha modeli ise 4.3 kg arada 1 kg kadar fark var.

    Pİyasada çok bulunandan ziyade hangi avı yapacaksan o önemli.Zaten sana yıllık tüm çaplarda eline geçen 200 fişek olacaktır.200 fişekte sana yeter.200 yetmez diyorsan orasını bilemem.Sana tavsiyem av tüfeği alacaksan 30 06 kıymatlı bir çaptır.Dünyada kontinental bir çaptır.Bende kullandım.Çok memnundum.Tavsiye ederim. Saygılar...

    Piyasada en çok bulunan kavramı yanlış bir kavram. Şu anda tr de her çapdan var.Ben mersindeyim etrafımda tanıdığım 6 adet 30 06 tüfeği olan fişeğim bittiğinde muhakkak bunlardan 10 ar fişek alsam istşhkakım geldiğinde geri versem hiçbir sıkıntı çıkmaz.Bu arada 7 mm kullanıyorum.Yine sıkıntı yok fazlasıyla yetiyor.

    Birde piyasada mühimmatı en çok bulunan mermi demişsin öyle birşey yok.308,30 06,7 mm,300win,8.57,303 bu çapların hepsiyle teke ve domuz avını yaparsın hepsinide aynı şekilde bulursun yıllık 200 adet.Onun haricinde piyasada en çok olanı sorsan birşey söyliyemem 308 derim bir bakarsın Mke de bitmiş olur kimsede satmaz ortada kalırsın.

    Ayrıca mke haricinde hali hazırda yivli tüfek satan kurum yoktur sadece permi ile getirtirsin oda bayağı bi karın ağrısı dışarıda 2 bin dolarlık tüfeği sana burda 15 bin dolara mal ederler.

    Sn Atiilatakan aynen tabancalarda olduğu gibi yivli tüfeklerde de iki farklı durum var birisi bulundurma diğeri taşıma. Bulundurma alacaksan sadece yivsiz tüfek ruhsatının ve yivsiz tüfeğin olmalı taşıma alacaksan ise avlanma bwlgesi çıkartmalısın.Ardından ise emniyete gittiğinde sana hangi belgeler lazım ve sırasıyla ne yapman lazım sırasıyla anlatıyorlar.Ben tüfeği 2004 de aldığım için tam hatırlamıyorum.Ama en önemlisi sabıka kaydı olmamalı.