scarface adlı kullanıcının mesajları

    Servisiyle ilgili hiç bir fikrim yok,sormadımda.Umarım servis ihtiyacım olmaz.Beretta kalitesini bu tüfeğe yansıtmışsa ortaya kaliteli sağlam bişey çıkmıştır diye umuyorum.Pyramydair sitesinin tüfekle ilgi yaptığı incelemelerde jsb diabolo exact heavy 10.2 gr ile ortalamasının 928 fps = 19.54 ftlbs olduğu yüksek isabet oranına sahip olduğundan bahsediliyor.İstediğiniz tüfeği almanız dileğiyle.

    Hayırlı olsun tüfeğiniz. Hocam namluyu güzelce silin yağlı iken ateş etmeyin içi ben silahımı bozmustum. Mod 125 vortex kullanıyorum yatagun dampa aradım fakat sıfır hiç bi yerde bulamadım bende 30 tlye tek parça aldım dürbün tutan yere bisiklet ic lastigi sardim alt kısmına da çift taraflı bant yaptım kayma sin diye bide stopere yasladim 500 atış falan yaptım kaynaşma yok durbun optima 1000 atış yaptım tek parça çift parça gayet iyi duruyordu sizinde kayması olmazsa o silaha bozulmaz sanırım.

    Teşekkür ederim,yanında bakım yağı göndermişler ince bir bez ve harbi yardımıyla ince bir tabaka yağlayıp ardından kurulayarak atışa hazır hale getireceğim.Kayma durumu nasıl olacak bilmiyorum ben bütün gücümü verdim ileri geri milim oynatamadım,fakat atış esnasındaki titreşimlerle gevşeme olurmu ne kadar sürede olur bunu tecrübe etmez lazım.Kayma yaparsa bende sizin yaptığınız işlemleri denerim.

    hocam boşa tetik düşürmeyin aman tüfeğiniz yaylı daha ilk günden yayı kırıp hobiden soğumayın bide çıkan duman dizelleme dediğimiz olay ilk başlarda olur kuru bir bez ve harbi yardımıyla namluyu silerseniz iyi olur arabadaki motor rodaj süresi gibi düşünün o dumanı sürekli olursa oring dediğimiz contayı işlevsiz hale getirebilir , dürbün montenizi kendiniz yaptıysanız ne kadar doğru yaptığınızı kontrol etmeniz lazım ilk seferde kimse düzgün yapamaz yanlış bağlantı atış sırasında dürbüne zarar verebilir bide dürbünü sıfırlamanız lazım asıl meselede o onuda araştırarak öğrenebilirsiniz

    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,evet yaptım bir hata tetik hassasiyeti ve sesini merak ettiğimden umarım tüfeğe zarar vermemişimdir.Dürbün dampaya monte edilmiş halde geldi bende youtube dan montajının püf noktalarına bakıp dampayı silaha olabilecek en sıkı şekilde monte ettim.elimle ileri geri baya bir güç uygulayıp hareket ettirmeye çalıştım milim oynatamadım.Dmpası tek ayaklı dört somunlu.Dürbünüde inşallah en kısa zamanda atış imkanım olursa sıfırlamayı deneyeceğim.

    Arkadaşlar az önce tüfek elime ulaştı,güzelce inceledim sonra dürbününü monte ettim.İlk izlenimim şu oldu oldukça ağır bir tüfek,namlusunu kırmak güç gerektiriyor.Dürbünü steoger marka farklı ayarlarda uzak mesafelere baktım umduğumdan daha iyi net ve yakındı.son olarak sesini ve namlu hassasiyetini merak ettiğim için evde boşa tetik düşürdüm,Çok ciddi bir sesi var ve namlunun ucundan dumanlar çıktı.Diğer tüfeklerle mukayese imkanım olmadığından karşılaştırma yapamıyorum ama ilk izlenimlerim bunlar.

    -dampayı yazmışlar zaten tüfeğiniz aşırı tepip dürbüne zarar veren bi tüfek değilse (mod 125 gibi) bence tek parça ayak yeterli gereksiz 200 lira gibi masrafa girmeye gerek yok


    - Pellet olarak tahribat için h&n baracuda hunter extreme öneririm şuana kadar denediklerim arasında en iyi tahribata sahipti


    - Tüfeğinizi ne kadara aldınız öğrenebilirmiyim stoeger benimde aklımdaki bi tüfek

    Teşekkürler,640 tl kargo dahil aldım.

    Stoeger kullanmadım ama kullananlardan duyduğum/gördüğüm dürbünü kıracak kadar bir tepme yapmadığı yönünde. Ama illa ki tepiyordur.
    Dampa çok da ucuz bir şey değil. Şu an almak istemiyorum derseniz dürbünü monte etmeden bir kutu kadar pellet attıktan sonra monte edebilirsiniz (Bkz: Rodaj).
    Gerçi üzerine taktığınız dürbünün fiyatı da dampa kullanımı açısından belirleyici. Nispeten ucuz veya takas vs bir yolla elinize geçmiş ikinci el bir dürbünse ben olsam "gittiği yere kadar" der dampa almazdım. Ama ortalama tüfeklerden pahalı dürbünler var. Böyle bir dürbün kullanacaksanız maceraya gerek yok der, muntazam takılmış bir dampa üzerine yerleştirirdim dürbünü.


    Dampa için 2 seçeneğiniz var Türkiye'de. Yatagun (sıfırı var mı yok mu bilemiyorum. Aksu Av'a bir bakın) ve Sportsmatch.

    Teşekkür ederim arkadaşlar,Dürbün üzerinde gelen stoegerın 3-9x40 AO dürbünü kalitesi hakkında bir fikrim yok.Tüfek hafta sonları fırsat bulundukça kullanılacak çok aktif bir kullanıcı olamayacağım malum gerekli alanı bulamayacağım için.Velhasıl biraz daha pişene,işin inceliklerini öğrenene kadar bu şekilde devam edeceğim gibi görünüyor.

    Arkadaşlar affınıza sığınarak soruyorum konu hakkında sıfır tecrübem var,okuyarak izleyerek öğrenmeye çalışıyorum.Stoeger X50 Synthetic Combo 4,5 mm 3-9x40 AO dürbünlü bir tüfek siparişi verdim fakat okudugum bazı konularda dürbünlü silah alanlara dampa ayak alınmalı deniyor,satın aldığım bu tüfekle berabermi geliyor bu dampa ayak yoksa ben sonradanmı satın alıyorum.İşlevini az çok öğrendim fakat silah üreticileri bunu düşünmeden bu parça olmadanmı satıyorlar dürbünlü tüfekleri.


    Birde jsb diabolo exact heavy-crosman destroyer ve h&n baracuda power nasıl peletlerdir 5li paket alıp tahribat amaçlı kullanacağım hangisini tercih etmeliyim.Teşekkürler.

    Öncelikli amaç tahribat ise magnum sınıfı bir yaylı ve 5.5 mm. Diana mod350,460 olabilir.
    50 metreye kadar grupman ağırlıklı çalışmak ise 4.5 mm. Stoger bu minvalde önerilen bir tüfek.


    4.5 mm fazlaca etkileniyor rüzgardan. Ben 5.5'dan yanayım. Kalibre kısmı biraz tercih meselesi.

    Teşekkür ederim o halde Stoeger X50 Combo siparişini şu an iltibariyle veriyorum.Benim birazda farklı markalara yönelme sebebim bu markalar ülkemizde pek tutulmuyor havalıda crosmen benjamin serisi ve stoeger bererralar.Şu italyan tasarımına bir şans verelim bakalım artısı eksisi nedir paylaşalım.Yoksa yukarıda önerilen markaların sınıfının en iyisi olduğu aşikar.

    Teşekkürler ziyagg,önerdiğiniz markalar alanının en iyileri fakat ben başlangıçta dediğim gibi bu hobiden ne kadar keyif alacağımı görmek istiyorum sonrasında farklı markalara yönelebilirim.
    2 tüfek arasındayım ve hangi kalibreyi seçmeliyim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.2 side yaramaz paranı çöpe atarsın derseniz vazgeçebilirim.


    Benjamin titan nitro ve Stoeger X50 Wood Combo hangisi ve hangi kalibre teşekkürler.

    Merhaba,bu tüfeği tercih sebebinizi merak ettim zira çok tutulan bir model olmamakla beraber, çok daha güçlü, çok daha isabetli, 2. Eli yüksek birçok ithal ve yerli yaylı tüfek mevcut. Forum bölümlerini incelerseniz görebilirsiniz. Cal tavsiyesi bu tüfegi bilemediğim için veremiyorum


    Ayrıca tanışma bölümünde sizi göremedim, saygılarımla

    Bu tüfek konusunda ısrarcı değilim fakat yaptığım araştırmalarda fiyat performans olarak başlangıç seviyesinde ideal bir orta siklet gibi göründü gözüme.namlu kırmalı tüfekleri seviyorum birde her ne kadar fabrika verilerinde abartılmış olsada 8 gr civarı peletlerle hızlı ve isabetli atışlar yapılabiliyor incelemelerde.Ben birazda ne kadar keyif alacağımı görmek için bu orta sikletler başlamayı düşündüm daha sonra weıhrauch,diana,airarms gibi markalara yönelebilirim.Teşekkürler.

    Merhaba arkadaşlar,Bende havalı tüfek hobisine ilgi duymaya başladım fakat havalılar konusunda tecrübesizim.Dede yadigarı huglu av tüfekleri etiketli ateşli kırmalı av tüfeğim var fakat maglum şehir hayatında fazlaca kullanma şansı bulamıyorum.Sizden ricam havalı tüfek olarak başlangıç aşamasında beni bir süre idare edebileceğini düşündüğüm Benjamin Titan Nitro Havalı Tüfeğin hangi kalibresini seçmem konusunda bana fikir vermeniz.Almayı düşündüğüm model xl 1100/1500 değil kısa namlulu sportif olanı.


    Hangi kalibreyi tercih etmeliyim 177 mi? 22mi?


    Şunuda ekleyeyim kullanım amacım küçük av değil,20 ila 100 metre arasında grupman oluşturabilmek.Teşekkür ederim.