nihatfevzioglu adlı kullanıcının mesajları

    iki farklı kulvarda yarışan tüfek,kıyaslaması yanlış,herkulesin kendi kulvarında yerli rakibi yok,ona güç olarak modifiye ile sadece bt 65 yaklaşabiliyor,güç ve tüp hacmi olarak yabancı ilk evanix monster geliyor aklıma, efectoyu yerli air arms kalitesinde olarak yapmak istiyorlar,bakalım ne kadar başarılı olacaklar.

    başlangıç için fena değil,ben de kampanyalı puncher +pompa 800 tl +hawke 3-9x50 sport 320 tl almıştım,ilk başta idare ediyordum ama sonra pompa ile uğraşmak istemediğimden dolayı scuba tüp aldım,şimdi de dürbün yetmiyor,70-80 mt(60-70 mt de olabilir,ölçmedim) grupman yapmaya çalıştım hedef kağıdını nereden vurduğumu max 9 zoomda ayırt edemiyorum,bu mesafelerde şişe kıracağız diyorsan yeter de artar ,dediğim gibi başlangıç için iyi bir settir ama daha hassas atışlar için daha büyük büyütmeli dürbüne bakmalısın,bu hobinin kötü yanı hep daha iyisini istemektir :) ,ben mesela kral jumbo 5.5 mm ve 6-24x50 hawke vantage bir dürbün ile setim olmasını isterim ama atışa fazla gidemedigim için gerek duymuyorum.

    hadisler konusu çok uzun ve karmaşık bir konu,sadece Kuranın sözleri yeterlidir diyen ilahiyatçılar olduğu gibi tek başına Kuran tam anlaşılmaz tesfire de ihtiyaç var ve kaynak olarak hadisleri gösterenler de var ama benim bildiğim kadarıyla ilk hadis peygamberimizin vefatınından 250-300 yıl sonra yazılmış , söz hatırda değil satırda kalır,250-300 ve daha fazla yıldan sonra kaleme alınıyorsa bir takım olaylar( sadece hadiselerden bahsetmiyorum,başka bir şeyler de olabilir) bunların değişime uğramaması imkansız diye düşünüyorum.
    Ve barbar1963 rumuzlu arkadaşa katılıyorum,okçuluk tamamen spor dalı ve kendi kültürümüzün bir adeti ,geleneği olarak değerlendirmek ve yaşatmak lazım,dini bir anlam isteyen yükleyebilir ama bana göre bu gerekli değil.

    bana göre bardak şeklinde olarak yapsan daha verimli olurdu,alttaki video bir fikir daha verebilir

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    bu arada daha önce burada saçma ,cahilce bir Kral n 8 havalı silah reklamından bahsedilmişti,aynı veya benzeri reklamı bende seyrettim,bu kadar salakça,aptalca v.s. bir reklam olmaz ,peletler için fişek olarak bahsediyorlar,dugunde tüfek ile havaya sıkılabilir,av yapılabilir resmen magandalığı ve kanunu ihlal etmeye davet ediyorlardı,eğer bir daha denk gelirsem kayda alıp burada paylaşırım.

    bu iş şans işi değil,prensip meselesi, her seferinde şansa bırakılırsa iş yanmışız o zaman,şahsen ben bu tür yani şansa kalmış yerlerden alış veriş yapmam ve tavsiye de ermem

    çok teşekkür ederim. Tek taraflı tepkisi gerçekten güzel. Lastikle uzun süre optik sıfırlamasını da koruyor. 18.13 grain pellet ile 16 grain pellet kullanıyorum. Acaba fpsleri nedir. Bilginiz var mı hocam. 16 grain 900 fps yi bulur mu? İsabet nasıl olur.
    2. Sorum ise tek taraflı olduğundan dürbün ileri kayıyor. Daha doğrusu dürbün ayakları. Namluya doğru. Bunu önlemeninyolu var mı. Stoper i öne mi takmam gerekir. Hep arka da duruyor ana pek işe yaramıyor sanki

    dürbün ileri değil geri doğru kayıyor stoper arkaya takılıyor,ateşli silahlarda ileri kayma olur.

    valf iğnesi çok kullanımın yanı sıra düşük basınç a rağmen atış yapmak(100bar ve altı), namluda pelet yokken atış yapmak, el pompası ile dolum yaparken içeri giren nem ve toz gibi unsurlar yüzünden de zarar görüyor. Ayrıca içerdeki basıncın iğneye uyguladığı kuvvet e bağlı olarak 200 barda valf grubu kaçak yapmazken 190 barda kaçak yapmaya başlıyor. Bazen de tam tersi basınç arttıkça kaçak da artıyor.

    araziye atışa gittikten sonra pompa ile dolum yapmıştım hortumda havayı tahliye ederken çok su çıkmıştı ondan sonra hava kaçırmaya başlamış olabileceğini düşünüyordum ama tüpü söktükten sonra içinde nem veya su göremedim belki de toz girmiş olabilir ve senin dediğin gibi olmuştur,bakalım yarın belli olacak her şey .

    Bu çekiç yayının sertliği veya gerginliği ile alakalı bir durum gibi geldi bana. Sert çekiç yayı ve buna direnemeyen zayıf valf yayı yani. Bir diğer unsur ise içerden valfi kapatan derlinin arka kısmının yeterli yüzey basıncını valfe iletememesi + derlinin hava kanalını kapatan kısmının bozulmuş veya kirlenmiş olması. Üçüncü şık ise valf iğnesinin yatağındaki aşınma

    evet hepsi ihtimal dahilinde ,valfi geri ittiğimde uc kısma çekiçin vurduğu yakın yere geldiği zaman ileri geri hareketi zorlaştı ortada yerde rahat hareket ediyor.acaba valf iğnesinde dediğin gibi aşıınma mı var fazla atış da yapmadım ,kolu açık bıraktım bakalım tüp kaçak yapacak mı veya tüpü söküp hava basıp bakalım basınç düşecek mi öyle denemek lazım.

    Tüpü zaten söktüm hatta kapağını bile söktüm çünkü farkında varmadan boşalan tüple tetik düşürdük ve iğne içeri göçtü ve tüpten hava basmama rağmen geri gelmedi,açıp iç kısımdan silikon çubuk ile geri ittim,(bu arada hava kaçağı bu olaydan önce de vardı,yani boş tüple ile ateş etmekle bir alakası yok)biraz hava portundan bir iki damla yağı damlatıp iğneyi ileri geri bir kaç defa sürdüm,toplayıp 195-200 bara yakın hava bastım,bulaşık deterjanı köpüğü ile tüpün her yerini kontrol ettim hiç bir yerinden kaçak yoktu (transfer portu dahil) sonra tüpü tufegie takıp,denemek amaçlı bir kaç el boşa (pelletsiz) ateş ettim ve 190 barda kurma kolu kapalı bir vaziyette yerine koydum ,24 saat sonra 150-160 bara düştüğünü gördüm,acaba benim çekiç yayı biraz uzun ve biraz daha mı sert ki çekiç igneye az da olsa hava kaçıracak kadar baskı uyguluyor.