nihatfevzioglu adlı kullanıcının mesajları

    Evet bende fabrikayı aramayı düşünüyorum,artık oradan ne derlerse onu yapacağım,ama gördüğüm kadarıyla çok fazla karışık bir sistem değil,eğer bana evde de yapabilirsin diyorlarsa yapabilirim ,sökmek ve toplayabilmek için gerekli ekipmanım ve becerim var diye düşünüyorum.Tavsiyelerin için sağol.

    Arkadaşlar özellikle nu konuda konu açılmamış için yeni konu açmayı uygun gördüm,8 aydan beri puncher w sahibiyim,ilk başta anlayamadım ama bir müddet sonra hava kaçağı olduğunu fark ettim önce bir hava dolum yerinden,köpük ile kontrol ettikten ve hava kaçırmadığını anladıktan sonra tüpü söküp iğne valf yerinden de kontrol ve kalan bileşen yerlerinden de kontrol ettim oralarda da kaçak yoktu,topladıktan sonra bir de moderatörü çıkarıp çekme kolu kapalıyken namlunun ucunda da köpük ile deneme yaptım,namludan çok az da olsa hava geliyor ve balonu patlatıyor,kurma kolunu biraz geriye çektikten sonra namlunun arkası açıldığı için balon yapmıyor ve patlamıyor ,şimdi düşündüğüm şey şu oldu acaba kolu kapattıktan sonra çekiç iğneye baskı mı yapıyor da hava kaçağı oluyor,poşetten ince bir şerit kestim ve kurma kolu açıkken çekiç ile iğnenin arasına koydum ve kolu kapattım ve şeriti çekmeye çalıştığımda şerit sıkışmış ve gelmiyordu,şimdi soru şu çekiç igneye bu kadar baskı yapması gerekiyor mu veya biraz boşluk kalması mı gerekiyor ve hava kaçağına bu mu sebep oluyor ve oluyorsa iğne veya çekici traşlamak mı gerekiyor,veya başka bir şey mi yapılması gerekiyor.

    arkadaşlar ata arms pcp tüfek modelleri çıkardı görünüşleri çok kaliteli duruyor son derece özgün tasarımları var umarım kralın tüfekleri gibi hafiftirler naçizane tavsiyem tüfeğinizi iyade edip ata armsın tüfeklerini beklemeniz ata arms ın yöneticileri yazımı okurlarsa eğer lütfen 3000 gr civarı tüfekler yapsınlar bu tüfekler tüm dünyada ses getireceğe benziyorlar görür görmez bu tüfekler çok kaliteli olmuş dedim ilk görüşte aşk buna denir

    tamamen görüntüsüne bakarak kalitesi için bir karar vermek biraz zor,hele bir çıksın, testler yapılsın,satışı yapılsın,biraz da geri bildirimler gelmeye başlarsa o zaman belli olur neyin ne olduğunu.

    bana göre kafa yormaya gerek yok,bütçen varsa sıfır mod 54 al,yoksa bekle forumda güvenilir arkadaşlardan ara sıra temiz ikinci eller satışa çıkıyor,bence yaylıda mod 54 gerçekten kralı ve imkanı olan her hobidaş bir tane dolabında bulundurması gereken bir silah.

    pompa çok hassas bir alet,yağı az geldi mi veya biraz fazla ısındı mı oring yakar,hava nemli oldu mu yine sorun çıkarır,fazla yağıladın mı çek valfı tıkanır,üçüncü kademe oringi çabuk aşınır,sürekli temizlik ve bakım ister,bunları yapmazsan pompa hakikaten çok yoruyor ,bende kralın pompasını var,ilk defa üçüncü kademe oringi değiştirdikten sonra fark ettim ki bu saydım işlemleri sürekli yapmak lazım .

    taretler sağa sola dönmüyorsa büyük ihtimalle kilitlidir,taretleri hafifçe dışa doğru çekerek kilitler acılır ve ayar yapılır, ayarı yaptıktan sonra taretler oynamasın ve ayar bozulmasın diye tekrar hafifçe basılır ve taretler kilitlenir,sanırım bu tür dürbünlerdendir,"lock down" yazısı var kesin öyledir.

    oringleri birer damla tüfekle gelen yağı ile yağılayın,sadece basınç olan yere değmemesine ve fazla yağı sürülmemesine dikkat edin,ben de aynı sorun yaşandığımda bu operasyon sonrası kaçak kesiliyor,sanırım oringler kuru oldukları için takarken tam oturmuyorlar veya deforme oluyorlar.

    Bir kutu kullanmıştım hocam. Genelde 90-100 mt mesafelere atış yapıyorum. Düşmeyi çok yapıyordu 18,13 gr. Hawke dürbünümle atış yaparken ekte resimdeki gibi atış yapıyorum. (15,89-60 mt sıfırlama ile, 18,13-50 mt sıfırlama ile). 18,13 gr ile hesaplaması zor oluyor. Ondan dolayı bi daha almadım. Gurupman da hiç denemedim.



    airgunturk.com/attachment/36701/

    en üstteki dota 10mt sıfırlarsan alttaki dotları da kullanma imkanın olacak,bende de hawke 3-9x50 sport paralakssız modeli var ben direkt sonuna kadar yükseklik ayarını sıktım tabi çok dikkatlice ölçmedim ama 15-20 mt merkez dottan üstündeki ikinci dottan vuruyor,bir dene uzun mesafelerde hangi dottan vurduğunu öğrendikten sonra problem kalmaz herhalde,bu paylaştığın resime bakılırsa 90-100 mt ya merkez yada altındaki birinci dottan sıfırlanmış olur dürbün.

    slm. grupman istiyorsanız 135, güç istiyorsanız 155 torpedo öneririm. bu ikisi sabit namlu .... kırma namlulu tüfeklerde zamanla namluya güç uygulayarak kurmaktan atış ıstikrarı bozuluyor ...

    mod 135 kırma namlulu ve yanlış hatırlamıyorsam mod 135'in silindir hacmi en büyük Hatsan silahı,mod 125'ten bile büyük,yani burada tam tersine bir durum söz konusu olması lazım,güç için 135,grupman için 155.

    bu BT 65'e namlu boyundan ziyade AT44-NOVA gibi bir 500 cc'lik tüp modifikasyonu yapsalar daha mantıklı olurdu,hiç olmazsa bile atış sayısı ikiye katlanırdı,hele de güç arttıran arkadaşların ilaç gibi gelirdi.