nihatfevzioglu adlı kullanıcının mesajları

    • kilitli olanlar da vardı olmayan larda vardı ,genelde silahların çoğunu elime aldım ve inceledim ,bazıların da tetiğini düşürdüm,kral,hatsan,armsan,utaş, dağılıoğlu,akkar ,haniç ,derya arms hatırladıklarım, huğlu kooperatifi ve aksa arms silahlarını kilitli olduklarını diye hatırlıyorum

    benimkisinde de aynı sorun yaşandı, kundağı söküp yay çekiç grubunu da söküp taktıktan sonra düzeldi,neden böyle olduğunu anlayamadım,problem kurma kolu açık kalıyordu bir türlü kapatamıyordum,pellet iticisi sanki takılıp kalmıştı.

    Siz kisura bakmayın öyle bir izlenim brakmışsam,ben burada herkesi forum arkadaşı ,hobidaş abi ,kardeş olarak görüyorum ne duşmanı, sadece bu kadar kolay hata yapmanıza şaşırdım o kadar yazılıp çizilipten sonra bu konuda. :)

    Yanlış yapmışsın,,resmi olmayan bir kanaldan iş yapmaya kalkmışsın, doğrudan fabrikanın resmi telefonundan irtibat kurman lazımmış, firmayı suçlaman da ayrı bir mevzu,yani koskocaman KRAL firması senin 18,5 lirana mı tenezzül edecek ve bu para için katakulle mi yapacak ,bu olayı yetkili bir kişi ile görüştün mü ,belki o parayı bulup kimin olduğunu tespit edemediler,bana göre baştan beri yanlış yapılan bu iş ve açıklığa kavuşmadan birilerini suçlamak doğru bir şey değil,ya Allah aşkına nerede görülmüş geri dönüş kargo parasını kargoladigi paketin içine konulduğunu.

    "Fakat 5000-6000 metre mesafeye elindeki özel üretim namluya sahip ateşli tüfeğin ile tek mermi atış yapma hakkın ve vurman gereken 50 cm'lik "
    Bende buna atfen yazmıştım,böyle mesafelere atış yapan tüfek henüz icat edilmemiş diye biliyorum,verdiğiniz örnek yanlış bunun belirtmek istedim.

    Merhaba, havalı silahlar veya ateşli silahlar olsun atışa etki eden en önemli faktör namlu kalitesidir, atış ile ilgili diğer tüm faktörler bir şekilde çözülebilir, fakat namlu kalitesi kötü ise bir kere her şey zaten baştan bitmiş demektir, atıcı istediği kadar atışa etki eden diğer faktörleri hesaplasın, mükemmel atış yapmaya çalışsın her zaman başarısız olacaktır. 40-50 metre mesafede bile her seferinde 5 cm aşağı veya 5 cm yukarı vuran bir namlu ile hiç bir sonuç alamayacaktır.
    Yine şahsi görüşümü belirtmek isterim, pcp tüfeklerimiz ile atış yaptığımız mesafeler belli 100-200-300 metre (belki çoğu arkadaş bu mesafelere bile atış yapmıyor) bu mesafelere atış yaparken atışa etki eden ana faktörler dışında diğer başka faktörleri dikkate almıyoruz bile. Deneme yanılma yöntemi ile sonuca ulaşmaya çalışıyoruz.
    Fakat 5000-6000 metre mesafeye elindeki özel üretim namluya sahip ateşli tüfeğin ile tek mermi atış yapma hakkın ve vurman gereken 50 cm'lik hedef vardır o zaman herşeyi hesaba katman icap edebilir, fakat bu hesaplamada da o kattığın değerlerin payı hangi yüzde oranında kalır bilemiyorum. Saygılarımla.

    Arkadaşım 5000-6000 metre biraz fazla,gerçek hayatta en uzun keskinci nışan atışı 3000 metre civarindaydı o da savaşta değil antremanda,savaşta 1800 metrenin üstündeki isabetli atışlar bile mucize olarak kabul edilir,zaten 1000 metrenin üzerindeki atışlar da her babayiğidin harcı değil.

    arkadaşlar pompayı kullanmadan önce kullanma kılavuzunu iyice okuyunuz ve anlayınız,nasıl,neresini ve ne kadar sıklıkla yağılacağını orada yazıyor,ne tür arızada ne kontrol,değişim,temizlik yapılmasını da yazıyor,pompam arıza yapmıştı,ne basabiliyordum ne de çekebiliyordum,kılavuzdan bakarak pompanın 3'üncü kademe oring ve pompanın çek valfin oringini değiştirdikten sonra her şey düzeldi.
    Şimdi anladım ki elimizde bol miktarda yedek oring bulundurmamız lazım.

    Son olarak diyeceğim şudur: 1 TL'ye alınan ürünün kuru 2 TL'ye çıktığında 2 TL'ye satılması yeni alınacak ürününün kur farkının halkın sırtından karşılanmasından başka hiçbir şey değildir. Kul hakkıdır. Hangi din olursa olsun, isterse ateist olsun insan, tüm inanç yapılarında geçerli bir kural vardır ki bu da kul hakkının haram olduğudur. Diyelim stok bitti. Yeni ürün alınacak. Kur 2 mi oldu? O zaman zam gelir ürüne.İsabetli günler dileri

    Bu TL bazında alışveriş yapıyorsan geçerlidir,eğer avro ile aldıysa malını ,kur farkını fiyatına yansıtma hakkıdır,kâr yapmadan ticaret yapılmaz,sonuçta orası bir hayır kurumu değil,herkesin geçindirecek bir ailesi var

    ABD deki site bana göre tamamen oradaki distribütörün kendi inisiyatifiyle yapılmış ve sadece kendi kontrolünde olan bir sitedir,buradaki Hatsandan ürun alım dışında başka bir ortak noktaları var mı bilemiyorum, oradaki pazarlama bizden daha iyi olmak zorunda çünkü oradaki rekabet bizim buradakinden daha çok daha fazla ve de amerikalılar reklama bizden daha çok fazla önem veriyorlar.

    Bende de yaylı mod 125 var,tek parça ayak ve 3-9x32 optima dürbün ile bir türlü istediğim sonuçları alamadım,dürbün ve ayak kaymamasına rağmen bir türlü hedefi istediğim şekilde vuramuyorum,sanırım dürbünün içten ayarı oynuyor,pcp'im olmasaydı şu kombinasyonu yapardım dürbün http://www.hilal av.com.tr/Nikko-Stirling-Mountmaster-1-39-X-40-HMD-Tufek-Durbunu,PR-150834.html
    ayak("hilal av" arasındaki boşluk olmadan arama yapın)
    https://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=3829
    ayağın bilezlikerini çıkarıp yerine uygun kalınlıkta oto iç lastiğini(tahmini 5-6 mm) sadece dürbün boğazlarına bally ile yapıştırarak (dürbün ile lastikler arasına kesinlikle yapıştırıcı koymadan) dürbünü öyle kullanırdım ,en az sportmatch dampalar kadar sağlıklı olacağını düşünüyorum.

    Arkadaşlar yanlış hatırlamıyorsam bu şahıs bu silahın baş tasarımcıladından ve mühendislerden birisi olduğunu ve parçaların %60 yan kuruluşlara yapıtırıldığını ve bu parçaların yapımı sır olmadığını söylemişti,bana göre bu şahıs(vatana ihanet mevzusunu geçiyorum) birilerin kendi zaafından (açgözlülük) yararlanarak komploya kurban gitti, her iyi işin (mpt 76 tasarlamak ve üretmek) yapanı cezalandırmak ve daha da iyi şeylerı yapmasını engellemek için kurulmuş bir tuzak olarak görüyorum,neden elin amerikalısı (madem ki teknolojiyi öğrenmek ıstiyor) bu kârlı işi ihbar ederek bozsun ki, çıkarı ne ,bize iyilik için olsun diye mi yaptı bunu ,bana göre bunların zaten bu üretim prosesini öğrenmelerine ihtiyaç yok çünki zaten biliyorlar,sonuçta uzay mekiği yapılmıyor,amaç bu silahın üretimi için en büyük katkısı olan birisini cezalandırmak , önünü kesmek ve başka bir silah(ağır makinalı mesela) yapmasını engellemek,görülen o ki şimdilik amacına ulaştılar,kaldı ki böyle önemli bir görevde çalışana devletin (başka daha az önemli şeyler için daha fazla para öderken) rüşvete tenezzül edecek kadar az para vermesi ayrı bir konu.

    bu hatsanın pompasını ilk defa sökme işleminde yabancı bir forumda da şikayet ediyorlardı,çözümü pompaya zarar vermeyecek şekilde tornanın mandrenine sıkarak ve tuttuğu yerlere alüminyum lehvalar koyarak çözmüşler artık düşünün ne kadar sağlam sıkılmış bu pompa,tabi bu yöntem diğer yöntemleriyle çözemeyenler ve torna imkanı olanlar içindir.