kadirkavak42 adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba arkadaşlar. İnternette gezinirken bu dosyayı buldum ve bende hemen forumda paylaşayım dedim. Umarım arkadaşlara çok faydası olur.


    Pdf formatındaki bu dosya içinde 114 adet farklı atış hedefleri yer almaktadır. Tüm hedeflerinizi vurmanız dileğiyle...



    (Not: Admin arkadaşlar bu konuyu sabitlerse daha faydalı olur.)

    Evet ama şimdi tek parça dürbün ile atışlarımı gerçekleştirebiliyorum. 14 mt ilerideki odun parcasınız vurabiliyorum. 14x14 hedefin ise 9 puan zerinden 6 7 puandan vurabiliyorum. Sıfırlama ayarı yapmadım. Dürbünün eksen sıfırlaması yapıp montajı yaptım ve grupman sonuçları çok iyi. Daha doğrusu kötü ama bana göre önceki attıklarıma göre çok iyi. Dün 40 atış civarı yaptım. stoper yerinden çıktı. Vidası kırıldı ve yarısı içinde kaldı. Ayak her atışte biraz geriye doğru geliyor.neyseki ayak ile dürbün arasına teker iç lastiği kydum ki dürbüne zarar gelmedi. Sizce ne yapmalıyım? Şimdi hatsan fabrikasına göndersem kim bilir ne zaman gelecek ve silahsız kalacağım. Tabi birde kargo ücretini ben mi vereceğim ki o da bana göre tuzlu olur.

    merhaba arkadaslar. Bayramdan dolayi yazamadim. Bu arada hepinizin gecmis bayramini kutlarim.
    Sifirlama icin yeni pelletim geldi. Jsb exact jumbo rs mavi kutu aldim. Ayni zamanda da tek parca fakat dampa olmayan ayak aldim. Montajini bugun yaltim ama atislara yarin filan gecerim. Montaj sirasinda fark ettim. Moderatorun ucundaki boslugun ust kismindan ufak parca cikmis. Herhalde pellet kopartmis. Sonra namlunun icinden disa dogru dikkatlica baktim. Pellet koyulan yerden moderatore dogru namlunun icinden baktim. Moderatorun ust kismi gorunuyor. Herhalde ya namlu egri ya da moderator. Ne yapmaliyim.

    cok asagiya atiyordu. Vidalarla daha fazla indiremeyince ben ce parca koydum. Plastik. Hem sizin dediginiz gibi uzun omurlu olsun hem de egim yapsin diye. Bir de sifirlama atislari icin ne onerebilirsiniz.yontem filan. Benim attiklarim onceki attigim ile alakasi yok gibi. Sanki yivsiz tarihi silahla kure seklinde mermi atiyorum. Biri saga gidiyor biri sola kimi ykari kimi asagi. 2 3 en fazla 4 metrede mermiler arasinda neredeyse bir metreye yakin mesafe kaliyor. Acaba cok acemi ve amator oldugumdan kaynakli atis mi yapiyorum. :)

    Dun bir sey fark ettim. Saka gibi. Durbunden bakinca moderatorun uzerindeki arpacik arti kila gore cook solda kaliyor. Bugun hepsini tekrar cikarttim. Durbunu optik olarak sifirlafim. Ve bu sefer cok daha duzgun oldu. Tecrubeden dolayi herhalde :)
    Sonra turbun ayaklarina durbunu bagladim. İc kisimlarin ustune ve arka ayagin durbunun altina parca koydum. Biraz durbun asagiya bakmasi icin. Parca derken su bisiklet tekerlerindeki ic lastikten parcalar kesip koydum. Kendi vidalari kisa kaldigindan bugun uzun vida alip montaji yaptim ve duzgun bir sekilde tufege montaj asamasina gectim. Montaj asamasinda iken bir sey dikkatimi cekti. Durbun ayak vidalarini sikarken durbunu ne tarafa cevirirsem o tarafa egimli oluyor. Ben de arpaciga gore olabildigince ortalayarak taktim. Merakla ve heyecanla atis alanima gittim ve onlarca mermiden sonra yine birdeylerin garip oldugunu fark ettim. Sonra da sikilip durbunu cikarttim ve kendi nisani ile atis yapmaya basladim. Kendi nisan ayarina da ufak birkac ayarlar yaptiktan sonra arada bir hedefleri vurmaya basladim. Ama hala yuksek bir performans serfileyemiyorum. Yani kisacasi hala tufegin hakkini veremiyorum :(


    Artik bir professiyonel birisine gosterme dusuncesindeyim.

    Adim kadir. Konyadan katiliyorum.
    Arama yaptim ama bulamadim demekki.
    5-6 mt rend sunta tahtaya atis yapmistim. 18mm kalinliginda. Pro magnum giriyor ama cikmiyor ve icinde iken de sekli bozuk oluyordu. Hatsan jsb kubbe yi deneyince arkadan cikiyordu ve cikarken de suntanin atkasindan parca cikartiyordu.
    Bir de jsb duz gider crosman ise sert olup delip gecer diye okumustum.
    Peki jsb nin kac grainlik olanini tavsiye edersiniz.

    Merhaba arkadaşlar.
    Ben dürbün sıfırlama ayarını yapamadım. Çok uğraştım. Hatta 250 tane pellet harcadım. Çoğunluğu gamo pro magnum olmak üzere gamo match ve jsb.
    Yaptıklarım şunlar,
    Önce youtube da forumda ve diğer sitelerde konuyu araştırdım.
    Dürbünün artı kıl sıfırlamasını yaptım ve silaha taktım. Sonra kendi sabitleme masamı yaptım, Ardından atışlara başladım. Sağ sol ayar vidasını çok oynarak artı kıla yaklaşık şekilde atış yapmaya başladım. Ama saçmada çok düşme oluyordu daha doğrusu dürbün çok yukarıyı gösteriyordu. Dürbün dikey vidasını neredeyse sona getirdiğimde artı kılın altına atmaya devam ediyordu ama 15-20 mt ilerideki atış yerini dürbün görüş açısına girebiliyordu. Sonra ayar vidası sona geldiğinden bozulmasından endişelenip vidayı biraz geriye çevirdim ve öyle bıraktım. Ardından jsb kubbe pelletini kullanmaya başladım ve diğerine göre daha daha yukarıdan atmaya başladı. Tabi elimle attım. o sırada yaptığım sabitleme masasının aslında hiç sabit olmadığını fark ettim. Son atış denemelerinden sonra birazcık daha sağ sol ayarı yapınca arada hedefleri vurmaya başladım. Tabi en fazla 10-15 mt atışları. Daha 20 metre ötesine hiç atmadım :(
    Konya da kimler var. Bu sıfrılamayı yapsa çok iyi olur yoksa sıkılmaya başladım. Bir paket pelletten fazla pellet harcadım ama hala atarken insan zevk almıyor. Tabi bir de tutuşumu ve hedef almayı geliştiremediğimin de etkisi var. Aslında sıfırlama olayı çözülse sonra tuttma şeklimi ve atış şeklimide gelştireceğim ama sıfırlamayı aşamadım.


    Tecrübeli arkadaşlardan çok ama çok yardımlarını bekliyorum. Özellikle konya da bana yardım edecek herhangi bir birileri varsa mükemmel olur.

    Merhaba arkadaşlar.
    Yeni aldığım Hatsan mod 85 sniper vortex için pellet seçimi yapacağım.
    Pellet şekli ile ilgili gerekli yazıları okudum. Ama hangi markanın hangi ürünü nasıl bir tepki veriyor, artıları eksileri nedir öğrenmek istiyorum.
    Amacım tek çeşit atış değilde bazen hedefte yıkım oluşturmak istiyorum. Bazen hedefi delip geçmesini istiyorum. Bazen kısa mesafeden atıyorum bazen de uzun mesafeden. Sürekli farklı hedefleri farklı açılarla ateş ettiğimden kaynaklanıyor.
    Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.