Free76 adlı kullanıcının mesajları

    Tam üç yıl önce Airarms S510 tüfeğime Mustafa Ekiz’den regülatör yaptırmıştım. Bir sorun veya bozukluk olduğu için değil ama teknik bir konu için arayıp bir şey sormak istemiştim. Aradığınız numara kullanılmamaktadır cevabı ile karşılaştım. Mustafa Ekiz ile telefon, mail veya başka bir yolla iletişim kurmanın bir yolu var mıdır?

    Özellikle Hercules konusunda dediğime gelinecek galiba. Dokuz köyden kovarlarmış denmiş zamanında...


    mzhosbas arkadaşım da "hercules'i denedim, çok ağır aşırı ağır ağır ağır ağır :))))" demişti dün.


    Bu arada çok uzun zamandır ben de onun gibi Hatsanseverdim yakın zamana kadar. Yanlış anlaşılmasın. Forum geçmişim belli. Ama kötüye kötü de denebilmeli haklı olarak.

    Her tüfeğin sevdiği bir pelet vardır. HPI arkadaşımla aynı tüfeğe sahibiz. HPI arkadaşım BT-65 için pelet tercihi az der uzun zamandır. JSB jumbo monster 25 grainden çok randıman aldım der. İki kutu denemek için aldım Jumbo Monsterden. 25 grain. Benim tüfekte çok kötü iş çıkardı. Gerçekten saçmaladı. İkinci kutuyu geri götürüp JSB jumbo heavy 18 grain ile değiştirdim. Zaten önceden onu kullanıyordum. Aralarında uçurum var resmen benim tüfekte. 25 grain çok saçmaladı, 18 grain ise hep harika iş çıkarttı. Ama bunda şunun etkisi olabilir. HPI arkadaşım tüfeği son güce ayarlamış. Benim BT-65 ise fabrika ayarlarında. O yüzden 18 grain ona hafif gelmiş olabilir. Herkes deneyerek bulacak tüfeğine ve namlusuna uygun peleti. Böyle karışık deneme kitleri var pelet üreticilerinin ama anlamsız pahalı geldi bana bazıları. Benim görüşüm standart BT-65 5,5 mm. için en uygunu JSB jumbo heavy 18 grain. Ama modifikasyonla veya tüfekten tüfeğe, namludan namluya bu değişebilir.

    Tetik ayarlarıyla oynayıp tetiği hassas hale getirmişseniz kurma kolu problemi başlıyor. Kurma kolu çekilince herşey normal işliyor, şarjör dönüyor, pelet namluya sürülmüş oluyor ancak kurma kolu çekici kuramamış oluyor. Yani kaskatı bir tetik ve kurulmamış, atış yapmayan bir tüfekle karşılaşıyorsunuz. Tetik yükünü ve yolunu biraz arttırın ve hassaslığını azaltın. Sorun çözülür. Ya da 5-6 şarjör atan yorulmuş, acımış elinizi daha da acıtarak sert çekin ve tam sonuna dayamaya, sonuna kadar çekmeye çalışın kurma kolunu. Ve asla birden bırakmayın. Yavaş yavaş salın elinizden. Sorun çözülür. Bu soruna servisin yapabileceği tek şey tetiği sertleştirmek olacak. Bir Ar-Ge hatası

    Bak mesela tevfik53 arkadaşım devantajlarını ufak yollu saymış. Güç ayar vidası olmaması ve bu güce uygun pelet seçeneğinin olmaması. İlk ağzından çıkan bunlar daha sahibi olmadan. Bence daha fazlası da var. Ama kullanan birini dinlemiyorsunuz diyorum ben birçok eksiğiyle piyasaya takım elbiseyle sürülmüş bir tüfeğin. Eksikleri düzeltilmeden alıp ilk günde pişman olmayın diyorum sadece. Bizim üreticilerimiz de kusursuz değil. Hatta hiç değil. Herkes malını över. Videosunu çeker. Yarışmaya sokar ve kazanır. Ama bu ilk sürümün hiç eksiği olmadığı anlamına gelmez. Bu eksikleri gidermeden ben ve forumdaşlarımı mutsuz etmeye hakkı yok diyorum ben. Kendileri de biliyor bu eksikleri. Canım Türkiye'mde kimsenin kompresörcü komşusu olmadığını da. Ya tam tügek çıkar. Adı Big Bore olsun. Ya da ara versiyonlarla insanların parasını emeğini boşa harcama.

    Burda imzama bakılıp ufak bir ayrıntı kaçırılıyor. Bu geçen gün başka bir konuda da oldu. Ben BT 65'i savunmuyorum. Yerli sanayiye destek olma isteğim her daim mevcut şu vücutta. On yaşımdan beri Hatsancıyım. Ama yanlış hissettiğimde de doğru mu diyeyim. Biz amerika değiliz. Hatsan bir Airforce hiç değil. NearBigbore bu ülkeye hiç uygun değil. Kullanan hiç memnun değil. Bu durumda Hercules'e hiç laf etmeyelim mi. İsteğim gerçek zamanlı olarak bu sorunlarla yüzleşmesi potansiyel alıcıların. Bak ilk alıcılardan biri bu sorunlarla boğuşmuş. Ve ben bu genel sorunlardan ötürü sorunsuz BT-65'imi yeni kullanıcısına kargo etmiş durumdayım. Bu 200 bar, 250 bar, pompa, scuba ile ayrıntılanıp tanımlandırabilecek bir his değil

    Bir de sakın kendi üstün kuvvetinizi başkasına referans göstermeyin. Çünkü pompa gerçeği ile yüzleşen her yeni katılanın yüzde doksanı ya bu hobiyi bırakır yada kompresörcü semtine taşınır.

    Çok iyiymiş. Benim soğuma dinlenme terleme dahil yemek arasında da basarsam 45 dakika oluyor garanti. Ama bu beni hobiden soğuttu. Yemin ediyorum tetiğe basarken bu atış beş terli basış ona göre at Rocky diyerek atıyordum her atışımı artık son zamanlarda.

    Geri kalanında tüm hisssettiklerini yazdı. Bana bile yansıdı bu. Sadece güçlü diye atlamayın mı dedi? Tüm forum boşuna uğraşmış Anzalot

    Hava harcaması mı. Çift tüpüne bağlı ağırlığı mı. Dezavantaj. Ama avantajları daha çok atması. Böyle anlayarak cevaplıyorum. Ama siz 45 atış sonrası maalesef Herculese hava basamazsınız. Eğer profesyonel bir sporcu veya 300 bar kompresör sahibi biri değilseniz. Güzel soru aslında. İyi yakalamışsınız. Ama cepten profilinize bakamadığım için soruyorum. Kompresör desteği olmadan BT-65 hiç kullandınız mı?