Free76 adlı kullanıcının mesajları

    Bu arada tekrar okudum. Emir Hocamı anladım. O yüzden beğenmemeyi haketmediğini düşünüyorum. Çünkü orda vurgulamak istedikleri benim ilk düşündüğüm gibi değil aksine benimle paralel düşünceler olduğu kanaatindeyim.

    Bizim ülkemiz Amerika değil. Uzun bir süre de olmayacak.
    Herkules ile yazdığım şeyler ise er veya geç gerçek olacak ve bu sadece Hatsan'ı Kral'ı değil amatör profesyonel herkesi üzecek.
    Mod 125'i 4.5 mm.deki 1250 fps hızı ile tav olup aldığım gün yaşadığım hayalkırıklığı ve pişmanlığı hiç unutmayacağım.
    O zamanlar çok sandığımız ağırlığı, dengesizliği, takozumsu tetiği, üzerinde hiçbirşey tutmayan tepmesi ve bitmeyen sorunlarına katlanırım diyen gül aşığını asla mutlu etmeyen isabetsizliğiyle ilk günden son güne kadar sahibini mutsuz etmeyi çok güzel beceren bir modeldir.
    Bunu alan ve yıllarca kullanmaya çalışan biri olarak söylüyorum.
    Adam bağırıyor işte ilk alan arkadaşımız. Ben yaptım siz yapmayın diyor günlerdir. Hangi insan kolay kolay hata yaptım der. Hangi insan benim elimdeki çok kötü, malım çok kötü, sakın satın almayın der. Kim der ya. Hangi ticaret erbabı, hangi siyasetçi, hangi satıcı veya özde insanız hangi insan der. İnsanların çoğunun fıtratına aykırı.
    Ama bu arkadaşımız diyor işte. Bağırıyor tek başına mücadele ediyor günlerdir. Ne için ediyor. Cebine para mı girecek. Bundan nema mı alacak. Hayır. Hatta bundan bence zarar bile görecek. Günlerdir tek başına mücadele ediyor. Ne için mücadele ediyor. Bence hak için. Haklının hak edenin hak etmeyenin hakkını vermek için.
    Almayın mutsuz olursunuz diyor.
    Karşısındakilerin en büyük dayanak noktası halka açık bir müsabakadaki video çekimleri.
    İnşallah siz de sahibi olursunuz ve inşallah siz o videodakinin çok daha iyisini yaparsınız.
    Ama herşey o videoda vurgulanan değil. Bir tüfek sahibini mutlu etmeli. Birçok yönden. Biz bunu diyoruz. Ki örneği ilk kullanan arkadışımız. Bunu diyoruz tekrarıyla. Bir tüfek sahibini mutlu etmeli. İlk alan ve şimdi kendini buna adayan arkadaşımızın da avazı çıktığı kadar bağırdığı gibi bu tüfek sizi mutlu edemez. Çünkü mutluluk 150 metrede 6 santim grupman değil. Asla değil. Mutluluk bir bütün. Ve bütünlük zaten ilk gördüğün an, hadi onu geç ilk eline aldığın zaman hissettiğin ölçüsüz ağırlıkla bozulacak. Hava harcaması dahil olumsuz diğer yönlerini hiç saymıyorum bile. Bütünlük bozulacak ilk baştan ve asla mutluluk olmayacak. Alanı kullananı bi dinlemezlik, bi direnme ne bu kadar. Sanki lafla peynir gemisi yürüyecek. Sanki bir videoyla herşey düzelecek. O zaman bize düşen alın ve kullanın demek. Hatta ben de aylar yıllar içinde kullanıcılarını dikkatle takip edeceğim ve zevkle...

    Bu hobiye zarar verecek. Dikkatleri bu yöne çekecek. Adamı 200 metreden delik deşik edecek bir tüfek yapmışlar. Ben yüz metrede ceviz kadar grupman yapayım diye uğraşırken adamların amacı aynı mesafede beş litrelik pet şişeyi vurmak ve dağıtmak. Öyle bir hobi yok.

    Bence görüntüsünden test videolarına kadar hayalkırıklığı. Sadece hava düşmanı olduğuna katılıyorum.
    Bir de bu hobiye hiç katkı sağlamayacağı gibi büyük bir zarar vereceğini düşünüyorum bu üretimin.

    Adaletsizlik heryerde var. Sizin adam ettiğiniz yaylılarla zaten adam edilip satılmış yaylılar aynı olmuyor tabiki de.
    Ama adam etmeyi bilmeyen onunla katılıyor. Bu da doğal bence çünkü herkes bunu yapamayabilir.
    Olay bundan sonra başlıyor işte. Millet bin tane saçma ile havaya atılan kocaman şişeyi beş artı bir vuramıyorken diğeri tek kurşunla havadaki bir lirayı beş artı bir vuruyor. İnsanın inanası gelmiyor ama oluyor işte gözlerinin önünde.
    Bir de bu yönden düşünün. FT'den haberi bile olmayan ama tüfekle bir organı gibi bu kadar bütünleşen herkes bu yarışmalara girse birçoğunun hali nice olur?

    Emir hocam. Benim demek istediğim de buydu. FT'den çok daha pahalı yanları olabilen bir hobiyi anlattım önce. Sonra bu hobiye çok daha kısıtlı bütçelerle katılan diğerlerini. Ama bu diğerlerinin ekipman eksikliğine rağmen çabalarıyla çok olmasa da neler yapabileceğini. Veya daha üstünlerinin neler yapabileceğini. Herşey ekipman değildir sözünün manasını.
    Daha dün atış yaparken bir havalı sevdalısı yanıma geldi. Dürbünü görünce dürbünle ilgili akılalmaz şeyler söyledi. Bu dürbünle böyle yapılır şöyle yapılır babında. Olayı bilmesen dürbününden utanacak insan.
    Yarışmalar insanın doğal yeteneğini ortaya çıkardığı yerlerdir. Tabiki ekipman desteği önemlidir ama herşey değildir. Önemli olan yarışmacı insan ve onun yetenekleridir.
    Ben sizin ve Polka arkadaşımın bu konudaki yetenek ve çabalarını çok takdir ediyorum. Çoğu insanın yapamayacağı şeyler bunlar.
    Ama bu yetenek ve beceriler 10-50 dürbüne yenilmesin. Ondan geri kalan çok şey var çünkü.

    Burda karşı çıktığım eldeki ekipmanla kıyaslanması.
    Dürbün görse bile tüfeğin veya sen hedefi vuramadıktan sonra ne olacak.
    Ama yerli ve güzel modifiye FT tüfeği ile open sight daha iyi puan alınamaz mı. Alınamazsa tüm sorun ekipmanda mı?
    Hayal aleminde yaşamıyorum. Ben de bu alemin içindeyim. İp gibi atan tüfekler var. Tabii ki biliyorum. Kartal gibi gören dürbünler var.
    Benim havada bir lirayı tek kurşunla defalarca vuran bir arkadaşım var. Adını veriyorum. Süleyman Acar.
    Altta yazan ekipmanımla ben Süleyman'ın kaç yıllık olduğu bilinmeyen Hatsanı ile yarışmayı hiç denemem. Düşünmem bile. Üstünde 4x20 optima dürbün ile. Eski hediye verilenlerden.
    Çünkü yenemese bile ezer. Ekipmanından utanırsın.
    Demek istediğim bu işte. Dürbün tüfek herşey değil.