Free76 adlı kullanıcının mesajları

    Çocukken hatırlıyorum. Hatsan'ımın yayı iyice gevşediğinde, güçsüzleştiğinde peleti namluya bir çivi ile iterek yerleştirirdim. Bir iki santim iter bırakırdım. Ve atışım belki iki kat güçlenirdi. Çok güzel günlerdi. Elimizden tüfek düşmezdi. Özgürce atış yaptığımız yerler şimdi onaltı kat site oldu :(

    Korozyon değilse bir üretim hatasıdır ve benim bulabildiğim hatsanın bu tip ilk hatası. Eğer hata ise. Ama asıl güzel yanı gönderirsin ve sorun tamamen yepyeni bir namlu ile ücretsiz olarak çözülür. Bu tüfek on yıllık bile olsa aynı, bir günlük bile olsa aynıdır. Bu güveni sağlamak çok önemli birşeydir, özellikle biz kullanıcılar için.

    Namluya hiç bulaşma. Sakın zorlama. Öyle bir bozarsın ki 10 (on) metrede 70 santim grupmana hasret kalırsın.

    İşte Hatsanın bu özelliğini seviyorum. Hiç sorun yapmıyorsun. Gönderiyorsun tüfeği tüm sorunu çözüp değişecek parça varsa ücretsiz değiştirip üstüne üstlük bakımını da yapıp deneyip sana geri yolluyorlar. Aklım FX'de, ama sırf böyle lüksün onda olmadığını bildiğim için beklemedeyim

    Bence 1000-1500 lira arası bütçeniz varsa ve bunu aşmak istemiyorsanız ve kaliteli olsun, kötü görünümlü plastik aksamı, kötü görünümlü plastik şarjörleri falan olsun istemiyorsanız ve dünyanın en iyi servisi de yanıbaşımda olsun diyorsanız BT65 veya AT44 gözü kapalı alınabilecek tek tüfektir.

    Zetax'a derinden katılıyorum. Neredeyse her kelimesine.


    Field Hunter 34 arkadaşımızla da aynı şeyi merak ediyorum. Çok haklı bir merak bu.


    Çünkü


    Hangi avrupa veya amerika markalı tüfeği arasan (yasal siteleri ve videolarını hiiiiççççç saymıyorum) birsürü aynı deliği vuran, tek deliği geç neredeyse 250 metreden iğneye iplik geçiren tüfekler görüyoruz. Bunların bir kısmı bizim yerlilerin amerika fiyatlarından bile ucuz.


    Ama kendi tüfeklerimize bakınca değil ileri pazarlama ve ileri reklamcılık teknikleri ile çekilmiş harika videoları, takım elbise, ispanyol kundura ile çekilmiş titrek videoları veya rüzgarlı havada yumurta patlatan anlaşılmaz videoları görüyoruz.


    Bizim batı gibi pazarlama tekniklerimizin olmadığını en büyük yerlinin en başındakilerin en büyük tüfeklerine çektikleri videolar gösterdi zaten.


    Bu yüzden merak ediyorum. Üçbin liraya satılan yabancı tüfekler 100 metrede 8 santim grupman yapabiliyor mu?


    Veya bizim yerli üreticiler tanıtıma üçbin lira vermedikleri için mi biz böyle sanıyoruz...

    Kesinlikle çok iyi niyetliler. Seni kırmıyorlar.


    Ben sırf içinde iki pelet kaldı diye yeni lothar walther namlu istiyorum dedim. Sıfır namlu taktılar ücretsiz. Üstelik yeni namlu eskisinden daha iyi çıktı veya bana öyle geldi. Ama neticede yeni namlu yüzlerce lira. Değiştirmeyebilirlerdi.


    Üstelik regulatör için aradığımda da çok ilgilendiler. Direk kargoya veresim geldi tüfeği

    Biraz önce Hatsan'ı aradım. Servisi bağlattım. Bir bayan çıktı. BT65 tüfeğim var regülatör takıyor musunuz dedim. Tabii ki dedi. Kaç lira dedim. KDV dahil 200 lira dedi. Tek tüpü göndersem dedim. Tüfeği komple göndermeniz gerekiyor dedi. Sevinerek kapattım.


    Teyid için Yusuf beyi aradım. Kargo bize ait tüfeği gönderiyormuşuz. Regülatör takılıyor, çekiç ayarları yapılıyor, tüfeğin tüm bakımları yapılıp bize geri gönderiliyormuş. Tüfeği geri getiren kargocuya kapıda 200 lira ödüyormuşuz, BT65 imiz garantili regülatörlü oluyormuş.


    Ben bunu bilmiyordum. Hizmet ve fiyat çok iyi geldi bana.Bilen var mıydı bilmiyorum ama bilmeyen arkadaşlara duyulur.

    Aliexpress veya ebay gibi sitelerden markasına bakarak aldığınız ürünlerin aslında o ürün olmadığını bilerek almanızı istiyorum. O ürünlerin üzerinde yazan markalarla uzaktan yakından alakası yok. Yukarıda bir Carl Zeiss dürbün linki var. Sakın ama sakın onun uzaktan veya yakından Carl veya Zeiss ile ilgili bir isimle ilişkilendirmeyin. Sadece ucuz çin üreticilerinin ucuz çin ürünlerinin üzerine yazdığı kafalarından o an geçen marka ismi olarak nitelendirin onları. O fiyata o dürbünün sadece kapaklarını veya sadece softcase'ini alabilirsiniz. Tabi kargo hariç. Ben mesela böyle birkaç ürün almıştım ebay üzerinden Hongkong'dan. Az da para vermemiştim. Kocaman, uzun, büyük büyütmeli, markalı. O zaman hatsan üzerinde şimdi belki 70 lira olan optima 3-9x32 geliyordu. Benim ebaydan aldığım 6-24x50. Üç-dört katı para verdim. Aynı büyütmede Optimanın netlik, kontrast ve parlaklığının yanından bile geçmiyor. Bakın net söylüyorum bir arkadaşım benzer bir siteden benzer bir ürün almıştı. Onunla da oturup güzelce kıyasladım. Ucuz da olsa kendine ait bir markayla satılan ürünlerin yanında böyle laser printer markabasma ile üretilen dürbünlerin arasında korkunç bir fark var. Karanlık ve silik bir tünele düştüğünüzü düşünün. Önünüzü görmeye çalışıyorsunuz. Aynı öyle bir his oluşturuyor. Bu sitede pekçok kaliteli dürbün kullanıcısı olduğunu ve bu insanların bu verilen linklere gözünün ucuyla bile bakmadığını çok iyi biliyorum. Ama kimse oturup bişey yazmak istemiyor. Çünkü kaliteli optik yüksek para istiyor. Onu ben de çok iyi biliyorum ama amacım insanların böyle yüksek büyütmeli yüksek objektif çaplı ve üstüne üstlük "muhtemelen" markalı ürünlere boşa para vermesini engellemek. Çünkü bende bunlara zamanında çok olmasa da gereksiz bir miktar para verdim. Ama verdiğim her kuruştan pişmanım çünkü oturup en kötü hediye optima ile bile kalsam daha mutlu olacaktım. Bodrumda birsürü böyle çin malı optik var. Hatta kutuyu biri bulsa define bulmuş gibi sevinir. Ama benim gözümde hiç değerleri yok. Bunu niye yazıyorum. "Almayın diye" den çok aldığınızdan çok birşey beklemeyin diye yazıyorum. Büyütme gücü ve optiğe kanıp gereksiz para vermeyin diye yazıyorum. Ben verdiğim için yazıyorum. Yanılıyor olabilirim, sert çıkmış olabilirim ama benim yaşadıklarımı yaşayan birçok insan olduğundan da eminim. Öyle herşey dahil 120 dolara böyle bir marka yok. Yaşım 39. İçimizde gençler var. Fiyat makul belki iyi çıkar üçyüz dörtyüz lira veririz bir denemeye değer diyen genç arkadaşlarım olacaktır. Alırlarken bir kez daha düşünsünler diye yazıyorum tüm bunları. Optik üzerine belki dört saat yazabilirim ve amacım onu bunu kötülemek değil. Alırlarken bir kez daha düşünmelerini sağlamak.

    Biraz önce Hilal Av ve Kafkas Av'ı aradım. Hawke Sidewinder 8-32x56 ellerinde yokmuş ve gelme ihtimali pek yokmuş. Çünkü Türkiye'de Hawke'ın distribitörlüğünü Ant Ticaret veya And Ticaret diye bir şirketin aldığını ve artık Hawke'ları bunların getireceğini söylediler. Nette aradım bulamadım. Bu şirketle ilgili bilgisi olan var mı?