Free76 adlı kullanıcının mesajları

    Biz o zaman asla normal dürbün ayağı almamalıyız. Röntgen filmi, teneke kutu parçası ile uğraşmak istemiyorsak tabi. Direk "ayarlanabilir dürbün ayağı" almalı ve dürbünümüzün turretlerinin kapağını hiç açmadan, dürbünümüzle tek klik bile oynamadan direk ayarlanabilir dürbün ayağının vidalarıyla dürbünü sıfırlamalıyız.

    Merhaba. BT65'i alalı 1 hafta oldu. Daha ilk gününde namlu girişindeki o-ring hediye olarak verilen İnce Mehmet Point Lead 30.25 grain peletlerinin namluyu zorlaması ve sıkışması yüzünden yerinden çıkmış ve kaybolmuştu. Yeni o-ring sipariş ettim ancak onlar gelene kadar geçen sürede bu namlu o-ringi olmadan değişik peletlerle evde 7 metreden destekli olarak grupman denemeleri yaptım. Ama moralim çok bozuldu çünkü sonuçlar 7 metre için çok kötüydü. Meğer o namlu o-ringi ne kadar çok önemliymiş grupmanda. Önce bu o-ring olmadan yaptığım grupmanları paylaşmak istedim.




    airgunturk.com/attachment/20122/



    airgunturk.com/attachment/20123/



    airgunturk.com/attachment/20124/



    airgunturk.com/attachment/20125/



    airgunturk.com/attachment/20126/



    airgunturk.com/attachment/20127/





    Daha sonra O-ringim geldi. Namluyu söküp o-ringi yerleştirip namluyu yerine taktım. Ondan sonra herşey değişti. Grupmanlar belirgin derecede düzeldi. Ben de rahat bir nefes aldım. O-ring sonrası yani tüfeğin normal haliyle yaptığı grupmanlar ise aşağıdadır.


    airgunturk.com/attachment/20128/


    airgunturk.com/attachment/20129/


    airgunturk.com/attachment/20130/


    airgunturk.com/attachment/20131/


    airgunturk.com/attachment/20132/


    airgunturk.com/attachment/20133/


    Bu grupman çalışmalarından çıkardığım ilk sonuçları da sizlerle paylaşmak istedim.


    - Namlu giriş o-ringi, PCP tüfeklerdeki tüm o-ringler gibi küçük ama çok önemli bir parça. Asıl önemi güçten çok namlu içindeki peletin düzgün atılması yani isabet ve grupman üzerine etkili.


    - Moderatör, son altı atışımda hissedildiği üzere uygun peletle kullanılırsa kısa mesafede isabet ve grupmana negatif etkisi yok. Ancak bu dediğim kısa mesafe için geçerli. Uzak mesafededeki etkileri için henüz bir yorumum yok.


    - BT65 serisi çok güçlü tüfekler ve güçlü tüfeklerin karakteristik özelliği olarak pelet ne kadar ağırsa o kadar isabetli atışlar yapıyor. O-ring takıldıktan yani tüfeğin arızası giderildikten sonraki atışlarda ikişer kez denendiği üzere en iyi grupman en ağır pelet olan Gamo TS-22'ye ait. 1.4 gram. Ardından JSB Exact Jumbo Heavy'ye ki o da 1.175 gram. En kötü grupman ise 1 gram olan Gamo Hunter'a ait.


    - Bence Gamo'nun Hunter olsun Pro Hunter olsun, Magnum olsun Pro Magnum olsun 5.5 mm de 1gram olan tüm peletleri aynı. Ve sadece Gamo markası değil ağırlığı 1 gram ve altında olan tüm peletler için bu geçerli. Hepsi BT65 ile ses hızına yakın veya üstünde çıkış hızına sahip oldukları için hedeflerinden belirgin sapıyorlar. Moderatörlü tüfeğimde Gamo TS-22 ve JSB Exact Jumbo Heavy gibi ağır peletlerle yapılan atışlarda duymadığım salonun duvarlarından yankılanan patlama ve şaklama sesi Gamo Hunter'la yapılan atışlarda belirgin olarak duyuluyordu. 1 gram ve altı peletler BT65 ile kullanılmamalı. Aynısı eski Hatsan Mod-125'imde de hissettiğim bir durumdu.


    - Geçenlerde sitede bir yazı okumuştum. Arkadaşlar AT-44'de moderatörün sesi çok büyük bir oranda kestiğinden ancak BT65'de işe yaramadığından ve sesi hiç kesemediğinden bahsediyorlardı. Bu atışlarda bu sorunun nedenini de bulmuş oldum. Moderatör her türlü tüfeğin kendinden kaynaklanan sesi keser ancak BT65 deki sesi kesmediği hissi yaratmasının sebebi sonic patlama. AT-44 peleti ses hızının üstüne çıkaramadığından sonic patlama olmuyor ve tüfeğin namlusundan çıkan basınçlı havanın yarattığı sesi kesiyor. BT65'de ise 1gram ve altı peletlerde tüfeğin sesini kesse bile peletin yarattığı sonic patlamayı tabiki de kesemiyor ve bu ses atışla aynı anda gelen bir patlama bir şaklama sesi olarak bize fazlasıyla yansıyor. Ancak 1.4 gram olan TS-22 pelet ile yapılan atışlarda ses hızı aşılmadığından sonic patlama olmuyor ve moderatör tüfeğin kendi sesini de kesebildiği için işini yapmış ve gürültüyü azaltmış oluyor. Özetle BT65'te moderatörün sesi kesebilmesi için 1.2 gram veya üstü peletlerle birlikte kullanılması gerekiyor.


    - Hassas terazimle 50 peleti aynı anda ölçüp ortalamasını alarak hata payını düşürdüğüm pelet ağırlık ölçümlerimde Gamo'nun tüm peletlerinde kutunun üzerinde yazan ağırlık değerlerini doğruladığım halde özenle seçildiği iddia edilen ve diğerlerine göre çok daha pahalı olan JSB Exact Jumbo Heavy peletin üzerinde yazan ağırlık değerinin yanlış olduğunu gördüm. Kutuda yazan 1.175 gram değerinin azda olsa daha ağır 1.190 gram olduğunu buldum kez tekrar tekrar yaptığım ölçümlerde.


    - BT65 gerçekten çok güçlü. Özellikle TS-22 peletleri neredeyse aynı delikten geçirip 8 mm. grupman yaptığım 10 atışlık denememden sonra kartonları, yüzlerce sayfalık kalın dergileri ve en arkadaki 3 santimetre kalınlığındaki tahtayı delen peletlerin çelik kapıyı da delip evin aydınlatmasına küçük de olsa bir katkı sağladığını görmüş olmama rağmen tüfeğin bana verdiği zevki hiç de azaltmadığını birebir yaşadım içimde:)


    Okuduğunuz için çok teşekkürlerimle selamlar saygılar...

    Hatsan benim yıllardır kullandığım bir marka ve fabrikası bu konuda para mevzubahis olmadan çok iyi ve çok ilgili. Ben aynı adı kullanan store Mağazası'nın ki o Bursa'da ve aslında ismi başka, onun ilgisizliğinden bahsediyorum. Yoksa bu satıcı da uygun fiyatı ve eksiksiz fazla fazla ve güvenilir ürün sevkiyatının yanında çok çok hızlı kargosuyla da çok iyi bir satıcı. Ama küçük konuları, belki bilmediğinden belki para getirmediğinden olsa gerek önemsememesidir benim eleştirim

    Peki satın aldığım yerin ki hatsanstore.com gibi markalı bir sitenin bu o ringden hiç haberi olmaması, bi sorup size döneriz deyip anca ben arayınca " bizde böyle birşey yok fabrikayı arayın deyip Bursa'dan İzmir numarası vermesine ne diyorsunuz. Bilgi ve ilgi mi para etmiyor yoksa o küçük O ringler mi ki ürünü sattıktan bir gün sonra hiç bu konuyla ilgilenilmiyor

    Hoşbulduk. En kısa sürede tanıtacağım kendimi. At44 ün namlu sökümü videolarını gördüm. Gayet kolaydı. Ama BT 65 ile ilgili hiçbir bilgi yok internette. Eklemek isteyen olur muydu acaba diye düşünmüştüm. Tüfeği peşin peşin yollamaktansa önce bir deneyip yapamazsam ondan sonra yollamayı düşünüyorum ama gene de önerileriniz için çok teşekkürler selamlar

    Merhaba arkadaşlar. Daha ilk aldığım günde yanında hediye olarak gönderilen İnce Mehmet saçmaların sıkışması yüzünden peletin namluya giriş yerinde olan ve pelet çapından çok az geniş olan o ring yerinden çıktı ve kayboldu. Hatsanı aradım. Yedeğini gönderecekler ama tüfeği tekrar kargolamak istemediğim için benim kendimin namluyu söküp o ringi takmam konusunda "yapabilirsiniz ama yerine iyi oturtmanız lazım" dediler. Ben BT65'in namlusunun nasıl söküleceğinden tam emin değilim. Yapabileceğimi sanmakla birlikte sizden bu konuda yardım istiyorum.
    Ayrıca namluyu yerine tam olarak oturtup oturtamadığımı nasıl anlarım. Ve ne gibi sonuçlar doğurur.
    Son olarak bu o ringin olmaması çok önemli midir. Teşekkürlerimle